Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 6 maanden

27 februari 2017
Coco 6 maanden

Coco 6 maanden

Lieve Coco,

Vandaag vieren we alweer jouw halve verjaardag. Je bent gewoon al een half jaar oud! Wat een bijzondere mijlpaal die zo ontzettend snel al is bereikt. Wat genieten we ontzettend veel van jou, lieve Coco. Je bent zo lief en tevreden dat ik je soms een beetje vergeet. Dat klinkt misschien gek, maar je bent altijd zo vrolijk en rustig dat we soms vergeten dat je er ook nog bij bent.

Wat geniet ik iedere morgen als ik je slaapkamer binnen loop. Dan lig je op je buikje heerlijk te slapen. Zodra je hoort of ziet dat ik binnen kom dan komt je hoofd omhoog en verschijnt de mooiste glimlach op je gezicht. Je straalt van oor tot oor een begint zo hard te lachen dat je speentje uit je mond valt en je hoofd weer naar beneden valt.  Vervolgens kom je even snel weer opnieuw omhoog en blijft je maar naar mij glimlachen.  Een mooier begin van mijn dag kan ik mijzelf niet voorstellen!

Natuurlijk laat je wel van je horen wanneer er iets is. Als je honger hebt of eventjes wilt slapen dan “roep” je ons wel. Ook dat doe je altijd op een hele rustige manier. Je vindt alles prima en kunt meestal zelfs nog even geduldig op je beurt wachten. Daar kan je grote zus nog iets van leren. Knap hoor!

Over je grote zus gesproken. Die is net als mama en papa dol op jou! Het liefst wil ze samen met je op de speelmat spelen en met je knuffelen. Dat snap ik ook wel, want wie wil er nou niet gezellig samen met jou spelen?! Helaas is het voor je grote zus soms nog een beetje lastig om “samen” met je te spelen en krijg je daarom soms zwaar te verduren. Een speeltje tegen je hoofd of Lola die bovenop je gaat liggen omdat ze zo graag wilt knuffelen. Ondanks dat blijf je altijd naar haar lachen en lijk je alles prima te vinden. Waarschijnlijk denkt Lola daarom dat je ook echt alles leuk vindt.

Soms gaat het dan wel eens een beetje mis en heb je ineens een pluk haar van je zus in je vuistje. Oops! Jij wilt ook graag meespelen, en die haren van je zus zijn zo leuk om vast te pakken. Dat vindt Lola natuurlijk niet zo leuk, maar jij bent nog zo klein, dus dat kan gebeuren. Ik ben zo benieuwd hoe het straks zal zijn wanneer jullie echt wat meer samen met elkaar kunnen spelen. Volgens mij word het dan zo gezellig hier in huis. Samen knutselen, samen winkeltje spelen, samen van de glijbaan af glijden. Ik kan niet wachten en Lola volgens mij ook niet. Soms denkt ze dat jij al veel meer kunt en vergeet ze even dat je nog een baby bent.

Coco 6 maanden

Coco 6 maanden

Over een half jaartje ben je dat ook al niet meer, dus het gaat inderdaad al zo ontzettend snel. Je bent nu al zo wijs en wilt alles zien en meemaken. Je bent al net zo nieuwsgierig als je grote zus en ook net zo’n grote kletskous. Heerlijk! “Bla, bla, bla” is je favoriete zin. Zo gezellig vind ik dat. Je stem lijkt trouwens sprekend op die van je grote zus,dat wordt nog wat later. Ook je schaterlach klinkt zo lief. Het is erg grappig dat wanneer je lacht je stemgeluid vaak niet synchroon loopt met je mond.

Sinds een paar weken hebben we trouwens je laatste voeding weggelaten en meestal kun je prima zonder. Dan drink je rond half acht of half negen nog even en vaak val je al aan de borst in slaap. Dat is zo ontzettend zoet. Het liefst zou ik je dan de rest van de avond in mijn armen willen laten liggen en geniet ik even van dit mooie bijzondere momentje.

Je drinkt trouwens nog steeds borstvoeding en dat gaat bijna helemaal perfect. Natuurlijk heb je af en toe wat moeite met drinken en krijg je wat extra melk uit de fles maar we hebben de zes maanden mijlpaal samen perfect volbracht. Ik hoop dat we zo samen nog even verder kunnen genieten van de borstvoeding want je doet het super! Ik ben zo ontzettend blij dat het zo super gaat. Dankjewel moppie!

Je bent trouwens ook aan het oefenen met je eerste hapjes. Je hebt inmiddels al bloemkool, wortel, tuinboontje, banaan en appel gegeten. De banaan vond je het lekkerst en ging er meteen de eerste keer al prima in. Fijn dat je het zo leuk vind. Ga zo door lieve Coco.

Sinds je vorige maand met spoed naar de dokter ging merken we nog steeds dat je huid een heftige reactie geeft op kou. Wanneer we je ook maar eventjes mee naar buiten nemen krijg je direct rode wangetjes en komen er vlekjes op. Gelukkig lijk je er geen last van te hebben en trekken de vlekken snel weer weg. Toch vinden we het een beetje gek. Hopelijk is het iets tijdelijks en groei je er over heen.

Coco 6 maanden

Coco 6 maanden

Je vierde gisteren je allereerste carnaval. Bij mama in de draagzak keek je jouw oogjes uit en wilde je niets missen. De gekleurde ballonnen en lampen, die gek verkleedde meneer die aan het einde van de middag ineens je papa bleek te zijn. (je blik toen je hem eindelijk herkende was echt onbetaalbaar!). Na anderhalf uur “feesten” viel je uiteindelijk met de gehoorbeschermer op je oortjes lekker tegen mij in slaap. Dat is ook wel vermoeiend hè, dat carnavallen!

Het was weer een geweldig mooie maand, lieve Coco!

Mama houdt van jou!
Liefs,
Mama
x
Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen zij 6 maanden oud was & hier de brief aan Coco van een maand geleden.
Spread the love

You Might Also Like

 • mama van dijk 27 februari 2017 at 08:32

  ahhh heerlijk. zo liefdevol. -x-

  • Janske 27 februari 2017 at 11:20

   Dankjewel ?

 • Willeke 27 februari 2017 at 09:26

  Wat een lieve brief! En wat gaat ze hard, 6mnd alweer! (En wat knap van jou om steeds die brieven te maken, ik had er geen geduld voor, vergat het steeds ?)

  • Janske 27 februari 2017 at 11:21

   Hier staat het ook echt in mijn agenda hoor…anders zou ik ook nog denken dan ze pas 3 maanden oud is ??

   • Willeke 27 februari 2017 at 13:28

    Haha gaat veel te snel he ?

 • Karen 27 februari 2017 at 19:59

  Aaaah lief Cocootje heeft dezelfde trui als Robin <3 Die guitige blik van jouw meiden, zooo leuk!

  • Janske 27 februari 2017 at 20:44

   Die is zoooo leuk! Ik koop stiekem jongenskleding voor mijn meiden 😉 Hihi…maarre…wij hebben wel een goede smaak 😉

 • Kelly 8 maart 2017 at 15:54

  Wat een mooie brief aan je dochter!
  Ik ben zelf nu 34+3 zwanger van mijn eerste kindje een jongen.
  Ik kan me nu nog niet zo goed indenken hoe snel de tijd dadelijk aan ons voorbij zal gaan maar ik hoop er net zo van te genieten als dat jij van jou dochtertje doet!

  • Janske 8 maart 2017 at 16:01

   Ohhhh wat spannend! Gefeliciteerd ? dat gaat vast helemaal goedkomen ? succes met de laatste loodjes ?