Fashion I Love

Mijn brief aan de heer of mevrouw Bergstein

23 februari 2017
DSC01733c

Lola in haar gele laarsjes

Geachte heer of mevrouw Bergstein,

Ik weet niet eens of u echt “Bergstein” heet. Ik heb een belangrijke vraag voor u en hopelijk kunt u mij helpen.

Als klein meisje was ik al dol op alle kleuren van de regenboog. Op de basisschool legde ik al mijn kleurpotloodjes op bijna autistisch wijze in de juiste volgorde op mijn schooltafeltje. Was het een tik? Nee hoor, ik vond het gewoon mooi.

In de zomer van 2007 liep ik een half jaar stage in Amerika en maakte ik honderden tie-dye T-Shirts in alle kleuren van de regenboog voor alle kinderen op een groot vakantie resort. De “rainbow” was mijn specialiteit en het populairst onder alle gasten.

Wanneer Sinterklaas het land uit is, maakt mijn hart een sprongetje want dan kan ik eindelijk weer mijn geweldig mooie  regenboog kerstboom optuigen. Een maand lang geniet ik daarna van al die mooie kleuren in onze boom.

En toen ontdekte ik ineens die geweldig mooie gele laarsjes. Die gele laarsjes die mijn Instagram tijdlijn betoverden. Al snel kwam ik er achter dat ze van Bergstein waren en wat bleek…ze waren er in alle kleuren van de regenboog! Aaaahhhhhh! Ik wist meteen…die MOET ik hebben voor dochterlief Lola!

De gele Bergstein laarsjes

De gele Bergstein laarsjes

Niet veel later had ik uitgezocht welke kleuren er allemaal precies waren. Toen kwam het lastige moment…welke kleur moet ik kiezen??? Mijn hart ging voor geel, maar dat dachten toen waarschijnlijk veel meer mama’s…want de gele laarsjes waren er helaas niet meer in de juiste maat. Dan maar gewoon een ander kleurtje…ze waren tenslotte allemaal mooi!

Een dag later belde onze pakketbezorger aan met een doosje met daarin twee schattige roze Bergstein laarsjes. Dochterlief Lola wist niet hoe snel ze haar nieuwe laarsjes aan moest trekken en het liefst hield ze deze dag (en nacht) aan.

Ondertussen heeft mevrouwtje eindelijk ook de gele laarsjes in huis en ben ik verliefd op deze vrolijke gele stappers. Maar stiekem ook wel een beetje (heel erg, ik zal het maar gewoon eerlijk toegeven) jaloers. Want waarom, lieve heer of mevrouw Bergstein, heeft u deze mooie laarsjes alleen voor kinderen gemaakt? Waarom niet ook voor alle papa’s en mama’s? We durven namelijk best toe te geven dat we ook wel eens IN die grote regenplas willen springen in plaats van er altijd maar overheen. Daarnaast is het natuurlijk helemaal geen straf om ook in van die mooie gele Bergstein laarzen rond te lopen samen met mijn dochterlief.

20170101-Fotoshoot-JanskeNL-084

Thumbs up!

Vorige week kwam ik er achter dat ik hierin niet alleen ben. Via de reacties onder mijn artikel over Lola’s gele Bergstein laarsjes zag ik dat ik niet de enige mama ben die ook heel graag mooie Bergstein laarzen aan haar voeten zou willen zien. Helaas ben ik niet in het bezit van een petit maatje 35, anders had ik deze natuurlijk al lang in de gang staan.

Is er misschien een klein kansje (al is het maar een heel klein kansje). Dat ik op een dag zelf ook in van die mooie Bergstein laarzen rond kan lopen? Gewoon omdat ze zo ontzettend leuk zijn en volgens mij zitten ze heerlijk als ik dochterlief mag geloven!

Mag ik alvast “gele Bergstein laarzen in maat 39″ op mijn verlanglijstje zetten voor Sinterklaas?

Liefs,

Janske

P.S. Mocht het niet lukken dan wil ik u toch nog even persoonlijk bedanken voor de geweldig mooie laarsjes! Dank u wel!


Ben jij nou ook zo’n mama  (of papa) die ook jaloers is op de laarsjes van je kind? Wil jij ook je eigen paar? Vermeld hieronder dan even je maat en favoriete kleur zodat de heer of mevrouw Bergstein meteen weet hoeveel laarzen er gemaakt kunnen worden. 

Oja en delen is natuurlijk ook tof!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 23 februari 2017 at 06:37

  Amen! Ik wil ook gele in maat 38 (en dan meteen in 26 voor Fay haha)

  • Janske 23 februari 2017 at 08:27

   hallleeeelluuujaaaa! Maat 26 kan al geregeld worden hè 🙂 of is je favoriete kleur uitverkocht?

 • Marieke 23 februari 2017 at 07:01

  Hahaha mooie brief! En als ze ze dan toch gaan maken, vind ik best dat ze zo ook in mintgroen kunnen maken en dan maat 38 😉

  • Janske 23 februari 2017 at 08:28

   top idee Marieke!

 • Lisanne 23 februari 2017 at 07:39

  Paarse in maat 36 (scheelt zoooo weinig maat toch net teveel ?)

  • Janske 23 februari 2017 at 08:28

   oeeehhh dat is wel heeulll frustrerend zeg!

 • Mirjam 23 februari 2017 at 07:42

  Jaaa, eens! Dan ga ik natuurlijk ook voor de gele – net als Fiene ? – in maat 40!

  • Janske 23 februari 2017 at 08:29

   Twinning! Leuk! Ze gaan trouwens vandaag op de post! 🙂

 • Melanie 23 februari 2017 at 08:52

  Ik zou ze direct kopen. Turquoise of geel of toch roze. Ze zijn gewoon leuk. Ik heb 36 dus ook bij mij net niet.

 • Yolanda 23 februari 2017 at 08:52

  Leuke blogpost ! Ik wil wel de roze in maat 39.

  • Janske 23 februari 2017 at 11:25

   Dankjewel ? oeehhh ik ook!

 • Sonja 23 februari 2017 at 08:54

  Haha zo herkenbaar . En niet alleen net schoenen ook kleding ?

  • Janske 23 februari 2017 at 11:26

   Yes! Erg hè ?

 • Willeke 23 februari 2017 at 09:15

  Hahah geweldige brief!! Vind de laarsjes erg stoer!

  • Janske 23 februari 2017 at 11:26

   Hihi dankjewel ?

 • will 23 februari 2017 at 10:58

  Super, de brief die je geschreven hebt.
  Misschien komt de heer of mevrouw Bergstein op een idee en gaat hem een (geel) lampje branden en maakt hij/zij veel mama’s blij.
  Ik ga dan ook voor maat 39 in het geel.

  • Janske 23 februari 2017 at 11:27

   Dat zou natuurlijk geweldig zijn!

 • Denise 23 februari 2017 at 11:40

  Ja wij willen ook twinnen!roze in maat 37 dan?

  • Janske 23 februari 2017 at 21:01

   Jeeejjjj Twinning is winning!

 • Tessa 23 februari 2017 at 17:06

  Ja! Absoluut ja! Ik vroeg me hetzelfde af, ze zijn zo tof. Zoon heeft ook gele en die wil ik ook! Ik hoop dat meneer of mevrouw Bergstein dit leest…

  • Janske 23 februari 2017 at 21:02

   Dat zou natuurlijk super leuk zijn!

 • Loes 23 februari 2017 at 21:35

  Helemaal mee eens! Maar dan wel minstens tot maat 42 want anders heb ik er nog niks aan. Als alleen de gele zo groot gaan, heb ik daar best vrede mee, hoewel roze en mintgroen ook wel heel erg leuk zouden zijn?

  • Janske 23 februari 2017 at 22:26

   wij gaan gewoon voor alle kleuren van de regenboog, toch 😉

 • Merel 24 februari 2017 at 06:57

  Haha ik wil ook!

 • Bergstein 24 februari 2017 at 14:05

  Hoi Janske (en alle lezers),

  Wat een eer om je brief te lezen en het enthousiasme waarmee je schrijft is erg aanstekelijk. Prachtig hoe jij de regenboogkleuren overal weet toe te passen.

  We vinden het geweldig dat zowel kleine als grote Bergstein fans houden van kleur! Zoals we zelf altijd zeggen: kleur de momenten die je samen met je kind beleeft. Samen lekker in de plassen stampen bijvoorbeeld. En inderdaad….. wat zou het leuk zijn als je dat beide op je gele laarzen kan doen.

  Het is geen onbekende vraag voor ons. Er zijn veel mama’s die graag Bergstein laarzen willen dragen. Ook zijn er kinderen met een schoenmaat groter dan 35 en die kids zouden we graag blij maken met een kleurrijk paar. Achter de schermen werken we daar dan ook volop aan. Dan denk je misschien zo moeilijk kan dat toch niet zijn….. maar technisch is dat niet eenvoudig. Het vergt veel tijd om het te ontwikkelen. Wist je dat de Bergstein laarzen bijna helemaal met de hand worden gemaakt? We hopen dat we deze wens op je verlanglijstje in de toekomst kunnen vervullen!

  Misschien kunnen we je al wel blij maken met het volgende, een soort van primeur als bedankje voor je brief. We hebben een nieuw product toegevoegd aan onze collectie: de Bergstein Cozy. Een duurzame slof van zuivere scheerwol in alle kleurtjes van de regenboog. En ja…… ze zijn er zowel voor ouder als kind in de maten 19 t/m 47! Vanaf het najaar verkrijgbaar bij de Bergstein verkooppunten! Houdt onze website (www.bergsteinfootwear.com) en social media in de gaten.

  Een kleurrijke groet van de Bergstein mannen en vrouwen…

  • Janske 24 februari 2017 at 14:15

   Hoi mannen en vrouwen van Bergstein,
   Bedankt voor jullie reactie en goed nieuws dat mijn wens wellicht in vervulling zal gaan. De sloffen klinken nu al hemels. Ik ben erg benieuwd!????❤

 • Monique 24 februari 2017 at 15:17

  Ik wacht geduldig af! Goed Janske dat je de brief geschreven hebt! En de meneren en mevrouwen van Bergstein klinken positief. Ze zijn er dus mee bezig!!

  • Janske 24 februari 2017 at 15:25

   Jaaaaaa. ..ik hoop het zo! ☺

 • Marjan 24 februari 2017 at 21:40

  Geel, rood, fuchsia…ach doe ze allemaal maar in maat 39! En laat dan de regen maar komen!

 • Lees mee 18: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings 25 februari 2017 at 07:36

  […] collectie hebben in alle kleuren van de regenboog. Maar, eerlijk is eerlijk, waar ze om vraagt in haar open brief aan meneer of mevrouw Bergstein, zou ik ook best […]

 • Romy 25 februari 2017 at 23:16

  Hahaha, wat leuk dat er zoveel mede-fans zijn en dat Bergstein zelf ook gereageerd heeft! Ik wil ook twinnen met mijn dochter, haar koraalroze regenlaarzen zijn by far het populairste paar laarzen ooit uit haar garderobe.

  • Janske 26 februari 2017 at 21:29

   Jaaa! Super tof! Die heeft Lola ook, zo leuk zijn ze!

 • Marieke 26 februari 2017 at 14:03

  Wat een positieve reactie kreeg je van de meneren en mevrouwen Bergstein! Ik wacht met smart! En bedankt voor het schrijven van de brief ?

  • Janske 26 februari 2017 at 21:29

   Graag gedaan 🙂 Hopelijk helpt het 😉

 • Hester Snijders 6 april 2017 at 09:06

  Oh heel graag een paar gele in maat 38

  • Janske 6 april 2017 at 21:12

   jaaaaa….hopelijk binnenkort! 🙂

 • Kaja 3 februari 2018 at 18:58

  Jaaaaaaaaaa!!!!! Ik wil graag fuchia roze in maat 40.