DIY Kids

Gratis kaartje sturen voor Valentijn! #nietplakkenmaarsmakken

12 februari 2017
Sinds 2014 verstuurd dochterlief Lola ieder jaar met Valentijn gratis een hele stapel Valentijnskaarten naar al haar liefste vriendjes en vriendinnetjes, opa en oma’s. Met PostNL kun je namelijk met de #nietplakkenmaarsmakken actie namelijk gratis je kaartjes versturen. Hoe je dat doet is simpel, ik zal je vertellen hoe het werkt!

Twee jaar geleden kwam ik er op het allerlaatste moment achter dat PostNL een hele toffe Valentijnactie had bedacht. Zo kon je gratis een kaart (of brief) versturen naar jouw allerliefste Valentijn. Daarvoor moest je alleen op de plek waar je normaal gesproken een postzegel plekt een kusje er op zetten. Hoe leuk is dat!

Ik besloot er meteen een creatieve knutselmiddag van te maken. Samen met Lola (toen nog 8 maanden oud) maakte ik een hele stapel met zelfgemaakte kaarten voor al haar vriendjes & vriendinnetjes, opa & oma’s, familie en de juffen op school. Met wat vingerverf, stiften en blanco kaarten maakten we met zijn tweetjes een hele stapel mooie zelfgemaakte Valentijnskaarten.

Zoenen!

Daarna was het zoenen geblazen. Ik toverde een verdwaalde lippenstift tussen mijn make-up verzameling vandaan (ik draag nooit lippenstift) en gaf alle brieven een mooi kusje. Daarna gingen we samen naar de brievenbus en was het wachten of ze daadwerkelijk goed aan zouden komen.

En ja hoor, de volgende dag stroomden die lieve berichtjes binnen van iedereen van alle Valentijntjes die blij verrast waren met hun persoonlijke kaartjes. Hoe leuk is dat!?

Met boodschap van Lola

Met boodschap van Lola

Leuke activiteit

Ook vorig jaar hebben we op een regenachtige woensdagmiddag samen zitten knutselen. Dit keer gingen we aan de slag met verf en wc-rolletjes. Het eindresultaat was weer ontzettend leuk. Samen brachten we alle brieven naar de brievenbus en was het wachten om de reacties. Iedereen vond het super lief en leuk!

Kleine moeite en zo’n groot gebaar. Ik vind dit echt zo ontzettend leuk! Zo leert je kindje hoe leuk het is om echte post te versturen én heb je een leuke creatieve knutselmiddag samen. Win, win dus!

Hoe werkt het? Is het echt zó simpel? Ja!
 1. Plaats een lippenstiftkus op het postzegelvakje van je envelop of kaart
 2. Verstuur je kaart tussen zaterdag 11 februari en maandag 13 februari vóór 17.00 uur naar een bestemming binnen Nederland. (Lees de voorwaarden hier)

Heb jij ook wel eens meegedaan met deze toffe actie? Ga je dit jaar ook een kaartje versturen?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole
  Twitter:
  12 februari 2017 at 08:33

  Denk dat wij vandaag maar eens creatief gaan doen!
  Nicole recently posted…Eigenwijs de week door #33 | ziek zwak en..My Profile

 • Lisette
  Twitter:
  12 februari 2017 at 13:20

  Erg leuk idee om te doen en voor de opa’s en oma’s om te krijgen!
  Lisette recently posted…Valentijn Cadeautips.My Profile

 • Iris 12 februari 2017 at 14:52

  Wist ik niet voor dit jaar te laat maar hou het in gedachte voor volgend jaar bedankt xx
  Iris recently posted…week 10 wat ik gedaan hebMy Profile

 • Bertine
  Twitter:
  12 februari 2017 at 17:38

  Ik vind dit echt een leuke actie! ik geef de kaart voor mijn man dit jaar maar gewoon aan hemzelf aangezien ik zelf thuis zit met zwangerschapsverlof en de postbode dus als eerste zal ontdekken haha!
  Bertine recently posted…Outfit: imitatie leren jasMy Profile

 • Volgmama
  Twitter:
  13 februari 2017 at 09:20

  Wat leuk! De kaartjes met hartjes van wc rolletjes hebben wij vorig jaar gemaakt.
  Volgmama recently posted…Batman in het LEGOLAND Discovery Centre in OberhausenMy Profile

 • G.
  Twitter:
  13 februari 2017 at 13:00

  Ik kende de actie nog niet, maar wij hebben na het lezen vanochtend ook geknutseld. Mooi bekraste kaartjes met een hartje van lijm en glitters erop zijn inmiddels gepost voor opa en oma. 🙂

 • Els 13 februari 2017 at 20:19

  Echt zo leuk! Ik heb ook weer wat kaartjes gestuurd :-).
  Els recently posted…Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart”My Profile