Discuss Shopping

Een horloge – is dat nog wel van deze tijd?

30 januari 2017
Tegenwoordig zitten we allemaal vastgegroeid aan onze smartphones. Honderdduizend keer per dag kijken we “eventjes vlug” op onze telefoon om te checken of we iets gemist hebben of om te kijken hoe laat het is. Vroeger had ik hiervoor een horloge, je weet wel, zo’n ding wat je om je pols kunt doen. Waarop je kunt zien hoe laat het is. Ik heb al een hele tijd geen horloge meer om gehad en ben eigenlijk wel toe aan een leuk nieuw exemplaar. Maar is een horloge eigenlijk nog wel van deze tijd? Lees meer.
Adidas Watch

Adidas

Liefde voor horloges

Eigenlijk ben ik altijd dol geweest op mooie horloges. Geen bling bling, maar stoere of bijzondere modellen. Het liefst eentje die ook nog eens 300 meter onder water kon. Het begon allemaal heeeullll lang geleden met mijn eerste Swatch horloge. Helemaal cool en hip waren deze horloges in mijn tienerjaren. Met van die vrolijke kleurtjes en coole bandjes. Met een Swatch om je pols hoorde je er helemaal bij hoor of een Flik Flak!! Tegenwoordig heb je deze trouwens nog steeds! Of zelf je horloge samenstellen met een cool bandje, hoe cool!

Ik weet ook nog dat ik ooit op vakantie in Turkije vier dezelfde namaak Baby G horloges op zo’n markt kocht in vier verschillende kleuren. Volgens mij betaalde ik zo’n €6,- per horloge. Jaren lang heb ik ze met veel plezier gebruikt en kreeg ik regelmatig complimenten over mijn coole horloge. Ze waren waterdicht, wat ik toen echt een must vond zodat ik hem nooit af hoefde te doen.

Doe mij maar simpel of stoer!

Daarna had ik een tijdje allerlei horloges van Fossil, die waarbij je steeds een nieuw bandje er aan kon maken. Ik vond ze stijlvol en stoer, maar niet te veel blingbling. Daar hou ik dus helemaal niet van. Doe mij maar simpel of stoer!

Maar droeg ik zo’n vijf jaar geleden nog een coole donkerblauwe glitter Adidas horloge met metallic roze frame. Super stoer!

deze wil ik wel opnieuw

Danish Design

Daarna ontdekte ik via mijn collega de horloges van Danish Design. Zij hebben een paar hele aparte horloges die er heel anders uit zien dan de standaard horloges. Omdat ik graag een digitaal klokje wilde vielen er sowieso al heel veel modellen af. Ik vind een horloge ook echt een accessoire waar je met veel plezier naar moet kunnen kijken (je kijkt er tenslotte de hele dag op). Het liefst heb ik een waterdicht horloge en met een digitaal klokje. Ik vind dat gewoon fijner klok lezen. Call me a nerd, maar ik heb iets met cijfertjes.

Nu was ik aan het rondsnuffelen op Horloge.be en zag ik precies dezelfde horloge van Danish Design alleen dan met roségoud in plaats van zilver (die ik voorheen had). Hij is nu ook nog 50% afgeprijsd en stiekem nóg mooier dan mijn voorganger…ooeeehhhh….zal ik hem in mijn online winkelwagentje stoppen of niet?

Maar…heb ik hem echt nodig?

Op mijn werk zie ik de tijd op mijn drie (ja het lijkt er net zo’n ruimtestation op mijn werkplek) beeldschermen én een klok en pinautomaat waar de tijd op staat. Daar mis ik mijn horloge dus niet. Onderweg op de fiets naar mijn werk check ik altijd de kerktoren en de stationsklok of ik nog op tijd op mijn werk kom. Thuis kijk ik op de twee combi magnetrons en op andere plekken spiek ik op mijn telefoon.

Op een feestje, tijdens het shoppen, op visite of tijdens een concert is heb hebben van een horloge wel echt handig, dan mis ik er soms wel een. Maar vooral mis ik er soms gewoon een om mijn pols als handige accessoire! Ik zou dus toch wel weer een mooi exemplaar willen hebben, gewoon omdat ik het mooi vind én omdat ik dan meteen kan zien hoe laat het is.

Draag jij tegenwoordig nog een horloge of vindt je het niet meer van deze tijd? Of draag je hem alleen bij een speciale gelegenheid?

Spread the love

You Might Also Like

 • Leonie van Mil 30 januari 2017 at 09:34

  Tot vorig jaar droeg ik dagelijks een horloge. Ik vond het wel fijn, want je had altijd de tijd bij de hand. Naar mijn telefon graaien vind ik ook niet altijd even handig. Maar van de zomer vond ik het vervelend worden. Het begon warm te worden en te broeien. En dus heb ik hem afgedaan. Nog wel een keer omgedaan, maar ik merkte dat ik het toch niet meer gewend ben

  • Janske 30 januari 2017 at 11:24

   Grappig hè hoe snel je aan iets kunt wennen.

 • Linda 30 januari 2017 at 09:38

  SmartWatch Jans! Dat wordt ‘m ? Allebei in 1. Ik heb er een en tis toch echt verrekte handig!

  • Janske 30 januari 2017 at 11:24

   Wat kan ie allemaal dan! ?ik ben wel benieuwd!

 • Anita 30 januari 2017 at 11:53

  Ik heb een hele collectie horloges maar draag het te weinig. Zeker toen ik een blessure kreeg aan mijn horlogehand kon ik het niet goed verdragen. Hier fan van Ice watch, Danish design en Skagen. Vroeger ook veel Fossil gedragen, lekker kleurrijk!

  • Janske 30 januari 2017 at 12:06

   Ice watch is ook heel gaaf inderdaad!

 • Gerdi 30 januari 2017 at 15:54

  Hier draag ik in het weekend als we weg gaan graag mijn witte horloge van Oozoo.. Zoveel makkelijker dan altijd de smartphone en een leuke accessoires!

 • Tanja 30 januari 2017 at 16:03

  Ik kan niet zonder horloge! Mijn telefoon ligt regelmatig op een plek waar ik niet ben of ergens onder in mijn tas en als ik geen horloge om heb merk ik hoe vaak ik naar mijn blote pols kijk. Vroeger had ik ook xo’n swatch met verschillende bandjes. Nu bestel ik ze bij Aliexpress…

 • Anja 31 januari 2017 at 01:05

  Toevallig pas weer een mooi horloge aangeschaft en er heel erg blij mee. Is toch een mooi accessoire dat je outfit net dat beetje extra geeft 🙂

 • Els 1 februari 2017 at 06:52

  Een horloge is zeker wel van deze tijd… al draag ik er nooit eentje, hahaha :-).

 • Nicole 1 februari 2017 at 09:19

  Ik heb al jaren geen horloge meer, inderdaad vanwege de smartphone.

 • Elke 1 februari 2017 at 12:56

  Een paar jaar geleden was de batterij van mijn horloge plat en sindsdien doe ik het zonder. In het begin miste ik ze wel, nu gebruik ik inderdaad die altijd aanwezige smartphone. Ik zie 2 types die ik nog zou aanschaffen: een juweel en een smartwatch. Maar ze zijn wat tegenstrijdig… Als accessoire vind ik het ook wel mooi, maar dan moet het een elegant juweel zijn. Als smartwatch lijkt het me praktisch, hoewel ik misschien eerder voor een basic activity tracker zou gaan want nog meer focus op al die mails & notifications… De meeste smartwatches/ activity trackers vind ik echter lelijk of minimaal moeilijk combineerbaar met een juweel. Dat zwart, vaak rubberen, bandje naast een mooie armband… enfin, voorlopig dus nog niet in de verleiding om er terug een aan te schaffen!

 • Bertine 2 februari 2017 at 17:29

  Ik draag elke dag een horloge! ik zou niet weten wat ik zonder moet… zo handig om te kijken hoe laat het is… op mijn werk, als ik een afspraak heb, etc…

 • Tessa 4 februari 2017 at 15:44

  Jaaaa Flik-Flak! Memories… Hoe dan ook, ik kan niet zonder horloge. Niet alleen omdat mijn pols anders leeg voelt maar ik gebruik hem ook daadwerkelijk om de tijd op af te lezen. Daar pak ik vrijwel nooit mijn mobiel voor. Bovendien vind ik horloges juist heel tof en mooi. Ik heb er nu slechts één, van DKNY, maar als ik de lotto win dan koop ik er een stuk of tien, om lekker af te wisselen!

  • Janske 4 februari 2017 at 16:31

   oh nou, dan zou ik het ook wel weten! 😛