Kids Recept Review

Mommyproof zandkoekjes met Hands Of My Chocolate – Simpel Recept

29 januari 2017
Ik ben dol op chocolade. En dan niet perse alleen maar in die ene week van de maand. Een simpele reep chocolade word ik persoonlijk dan niet heel erg warm van, maar van sommige smaken krijg ik zowaar een “maagorgasme” zoals ik dat vroeger genoemd zou hebben. Toen ik vorige week de vraag kreeg om een aantal smaken van het nieuwe merk “Hands Off my Chocolate” uit te proberen bedacht ik mij geen moment. Binnen een paar dagen ontving ik een zorgvuldig ingepakt pakketje dichtgeplakt met “breekbaar-tape” met daarin alle repen los verpakt in bubbeltjesfolie.
Crispy Cookie Caramel & Seasalt Milk Chocolate

Crispy Cookie Caramel & Seasalt Milk Chocolate

Aangezien ik normaal gesproken bijna altijd mijn chocolade deel met vriendlief (die is namelijk zowaar nóg gekker op chocolade dan ik!) was ik erg blij met de naam van deze chocolade. Toen ik het pakketje opende, zei Lola meteen “Wat is dat mama?!”. “Dat is voor MIJJJJ!”, zei ik direct. “Kijk,dat staat er zelfs op!”. Op de reep staat op ieder stukje “Mine”. Deze chocolade is dus speciaal om juist niet te delen! Sorry schatje! Ik had gekozen voor drie verschillende smaken, “Crispy Cookie Caramel & Seasalt Milk Chocolate”, “Caramel & Macchiato triple chocolate” en “Milk Meets White”.

DSC01062Het is natuurlijk wel zo gezellig dat wanneer ik zin heb om ongegeneerd mijn nieuwe voorraad chocolade te gaan consumeren dat dochterlief dan ook iets lekkers te snoepen heeft. Dus besloot ik om samen met haar zandkoekjes te bakken. Maar dan niet alleen maar normale zandkoekjes, maar ook een paar mama-proof koekjes mét die lekkere Hands Off My chocolate chocolade. Zo zijn die saaie zandkoekjes ook meteen een stuk lekkerder! Laat het Lola maar niet weten dat die van mij stiekem veeeeel lekkerder zijn geworden!

Ik zal het super simpele recept hieronder met jullie delen voor de eerstvolgende woensdagmiddag wanneer je iets lekkers (mama-proof) met je kids wilt bakken!

Zandkoekjes met “Caramel & Macchiato triple chocolate” van Hands Off My Chocolate Recept:

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 pak zandkoekjes (ik gebruikte Koopmans)
 • 100 gram roomboter of margarine
 • 2 eieren
 • wat bloem om het aanrecht te bestuiven
 • boter om de bakplaat in te vetten
 • eventueel room of glazuur en discodip
 • 1 reep Caramel & Macchiato triple chocolate van Hands Off My Chocolate

DSC00914

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

 • oven
 • ovenbakplaat
 • mixer met deeghaken
 • beslagkom
 • uitsteekvormpjes
 • pan
 • spatel
 • mes
 • kwastje
 • glas
 • eventueel bakpapier

Recept

verwarm je over voor (elektrisch 170 *C / Heteluchtoven 150 *C / Gasoven: stand 3

Vet de bakplaat in met boter of gebruik bakpapier

smeren maar

roer de boter zacht en voeg het ei en de mix toe

DSC00922

kneed het geheel met de mixer of met de hand tot een samenhangend deeg

DSC00924

leg het deeg zo’n 15 minuten in de koelkast

bestuif het aanrecht met bloem

DSC00926

rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik

steek de figuren uit met je vormpjes

leg de koekjes op de bakplaat

proef stiekem een stukje deeg….ooohhh foei!

Bestrijk de koekjes met het tweede los geklopte ei

Bak de koekjes zo’n 15-20 min in de oven lichtbruin

DSC01061

Als ze uit de oven komen zijn ze zacht. Laat ze even afkoelen

Decoreren

Wanneer de koekjes zijn afgekoeld kun je ze natuurlijk versieren!

Ik gebruikte vanille buttercream style icing om de discodip de koekjes te plakken. Je kunt ook glazuur gebruiken (maken met poedersuiker en water)

Besmeer de koekjes met de crème met een kwastje

DSC01071

Vul een schaaltje met discodip en “dip” de koekjes er in

DSC01066

klaaaaarrrr

DSC01075

en dan….the Mom version!…the best part

smelt de reep chocolade in een pannetje

smeer de gesmolten chocolade zo snel mogelijk op de koekjes

DSC01077

LET OP: probeer niet ondertussen stiekem te proeven (dit is géén goed idee! Ik kan het weten) De chocolade is namelijk mega heet!

Bestrooi de koekjes daarna met wat discodip, gewoon omdat het kan

DSC01078

even laten afkoelen en dan…

Eet smakelijk!

Hap!

DSC01086

En kiddo’s…Hands off my chocolate zandkoekjes!

DSC01081

Hands Off My Chocolate heeft inmiddels 6 heerlijke smaken die je lekker niet hoeft te delen en helemaal voor jezelf mag houden. Ik kan je vertellen dat dat helemaal niet erg is, want zo’n reep verdwijnt binnen no time in je eigen mond! Oops! Ze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten!

Ik koos voor deze drie lekkere smaken!

Ik koos voor deze drie lekkere smaken!

Kende jij de chocolade van Hands Off My Chocolate al? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Hands Of My Chocolate.

Lees hier al mijn andere lekkere en vooral makkelijke recepten!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Kelly 29 januari 2017 at 06:41

  Lekker 🙂
  Ik koos trouwens ook precies dezelfde repen, we hebben dezelfde smaak 😉

 • Zoë-Amber 29 januari 2017 at 08:09

  Ik weet niet wat ik leuker vind – gratis chocolade krijgen of er glitters opgooien!

  (Grapje – het zijn sowieso de glitters!)

  Leuk stukje, en interessant om te zien hoe je zo’n samenwerking toch lekker persoonlijk kunt oppakken. Stoer.

 • Nicole 29 januari 2017 at 08:56

  Lekker hoor!! Heb erg gelachen om het woord maagorgasme overigens. Die kende ik nog niet 😉

 • Willeke 29 januari 2017 at 09:19

  En bedankt he.. ? ik was weer druk met afvallen.. maar krijg nu zin om naar de winkel te rennen voor zo’n reep chocolade ?? wat zien die er lekker uit, net als de koekjes ?

 • Els 29 januari 2017 at 11:45

  Mmm, leuk om samen te maken met kinderen :-).

 • Lisette 29 januari 2017 at 13:56

  Ik heb laatst ook zakdoekjes gemaakt met mn dochter, met dIt is natuurlijk ook lekker voor mama?