Baby Adventures Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 5 maanden

26 januari 2017
Coco 5 maanden

Coco 5 maanden

Lieve Coco,

Jeetje mineetje, vandaag ben je gewoon alweer 5 maanden oud! Wat gaat zo snel voorbij. Ik leer je steeds beter kennen en wat ben je toch een lief, vrolijk en tevreden meisje. Je bent de wereld om je heen steeds meer aan het ontdekken en dit doe je op een hoog tempo. Je wilt overal bijzijn en alles in de gaten houden. Wat geniet ik iedere dag toch van je!

Eerder deze maand mocht je voor de eerste keer worteltjes proeven. Je vond er echt niets aan en tufte alles meteen weer uit. Ook bij de tweede poging een dag later had je totaal geen interesse. Dat eten stellen we dus lekker nog eventjes uit en proberen we binnenkort wel weer opnieuw.

Het drinken bij mama gaat nog steeds meestal erg goed. Wel heb je de laatste dagen af en toe dat je maar heel kort drinkt alsof ik je niet genoeg kan geven. Bij Lola ging het in deze periode een stuk lastiger met voeden, dus ik ben al ontzettend blij en trots dat we het tot nu toe al zo lang en zo goed samen volhouden. Ik geniet ook echt van ons momentje samen. Vooral de avond en ochtendvoeding vind ik erg knus.

Coco 5 maanden

Coco 5 maanden

Sinds deze week slaap je iedere nacht in je eigen bedje. Hiervoor sliep je meestal in de kinderwagenbak naast ons bed, maar die wordt nu toch echt te krap en je bent ook niet meer zo verkouden als vorige maanden. Je hebt zelfs al een nachtje op je buikje geslapen. Dat ging prima. Het liefst slaap en speel je op je buik. Overdag mag je van ons altijd op je buikje slapen, maar ’s nachts leg ik je meestal op je zij.

In de box en op het speelkleed vind je het geweldig om de baby gym te ontdekken en om met het Activity Center te spelen. Je kijkt er aandachtig naar en raakt de knopjes steeds gerichter aan. Soms kun je echt mopperen wanneer we je speeltje afpakken want je geniet van het spelen. Je favoriete speelgoed zijn je baby gym van Done by Deer, Sophie de Giraf en het Activity Center van Fisher Price. Ook met je speentje kun jij jezelf goed vermaken. Je krijgt hem zelfs wel eens, na tien minuten oefenen zelf in je mondje gestopt. Zo knap! Dat is zo leuk om te zien!

Deze maand ben je gelukkig niet meer zo verkouden geweest. Wel heb je regelmatig last van veel traanvocht waardoor je van die dichtgeplakte oogjes krijgt. Je lijkt er gelukkig geen last van te hebben. Helaas moesten we afgelopen maandag wel met spoed met je naar de huisarts omdat je ineens hele opgezwollen handjes en voetjes had. Ze waren vuurrood en zelfs blauw. Op het kinderdagverblijf waren je leidsters enorm geschrokken en de huisarts dacht dat je een allergische reactie op de kou had. Ik hoop dat dat alles was. Mama heeft meteen een warme winterslaapzak voor je gekocht van Jip & Janneke zodat je het nu niet meer zo koud zult hebben. Arm mopje! Wat waren papa en mama geschrokken!

Coco 5 maanden

Coco 5 maanden

Sinds drie weken ga je iedere woensdagmorgen samen met mama en Lola naar muziek en dansles. Toen ik ons aanmeldde vond ik het stiekem best wel spannend. Ik niet wist of jij het wel leuk zou vinden om drie kwartier tussen de liedjes, dansjes en enthousiaste mini muziekkantjes te moeten zitten. Tot nu toe laat ik je steeds in de wagenbak op de grond liggen zodat je alles goed kunt zien. Je laat je amper horen en soms vergeet ik bijna dat je bij ons bent. Wat fijn dat je zo rustig blijft en je goed vermaakt!

Je bent sowieso meestal erg rustig en tevreden dat we soms bijna vergeten dat je bij ons bent. Je zit dan alles vanaf je stoel te bekijken en vind het allemaal wel best. Zo lief en makkelijk.

Vandaag kwam Lola bij jouw op het speelkleed spelen en je lag heerlijk te schaterlachen naar haar. Ondanks dat ze helemaal op je ging hangen en je wilde omrollen bleef je het allemaal wel grappig vinden, lekker ding! Jij bent ondertussen wel wat gewend met Lola als grote zus, haha. Ze is net als papa en mama hartstikke dol op je en wilt regelmatig met je knuffelen.

Wat lijk je qua uiterlijk toch als twee druppels water op je grote zus! Het lijkt wel alsof je steeds meer op haar gaat lijken, zo grappig en vreemd tegelijk! Wat ben je toch een leuke baby, lieve Coco! Ik kan niet wachten om te zien wat de komende maand ons brengen zal!

Mama houdt van jou!
Liefs,
Mama
x
Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen zij 5 maanden oud was & hier de brief aan Coco van een maand geleden.
Spread the love

You Might Also Like

 • Volgmama 26 januari 2017 at 07:14

  Wat leuk dat je zulke brieven schrijft. En wat een mooie meisjes heb je!

  • Janske 27 januari 2017 at 20:17

   Dankjewel! Grappig he…ik vind het ook leuk om de brieven van de meiden te vergelijken, zo leuk om die vergelijkingen én verschillen te ontdekken door mijn brieven.

 • Lisette 26 januari 2017 at 08:54

  Prachtig geschreven!

  • Janske 27 januari 2017 at 20:17

   Dankjewel! 🙂

 • Melissa 26 januari 2017 at 09:28

  Mooi geschreven en wat een schatje!!!!

  • Janske 27 januari 2017 at 20:17

   Hihi, dankjewel! x

 • mama van dijk 27 januari 2017 at 06:27

  ohhh wat aandoenlijk zo lief

  • Janske 27 januari 2017 at 20:18

   Nu nog wel 😉 hihi