Review Shopping Shoptip

Wat zit er in mijn luiertas?

23 januari 2017
Als mama van twee kids heb ik een goed gevulde luiertas bij mij wanneer ik met beide dames op stap ga. Het past er allemaal nét in en soms voelt het als een hele volksverhuizing wanneer we voor “eventjes” de deur uit gaan. Vandaag laat ik je de inhoud van mijn luiertas zien met daarin mijn absolute must haves die altijd met ons mee gaan!

Wanneer neem ik mijn luiertas mee?

Sinds Coco is geboren gaat mijn luiertas eigenlijk altijd mee. Wanneer we een (spontaan) uitstapje maken, op visite gaan of wanneer ik met de meiden naar de “dans/muziek-les” ga, gaat hij altijd met ons mee. Het grootste gedeelte van de inhoud is natuurlijk ook voor haar en ik stop er daarnaast ook een paar spullen van Lola in. De tas is vrij klein waardoor het er allemaal maar net in past.

alle billen goodies

alle billen goodies

Wat zit er in mijn luiertas?

 • Een verschoningsmatje – Je weet nooit waar je je kind moet verschonen, een verschoningsmatje is dan wel een fris idee waar je kindje comfortabel op ligt. (Deze is van Done by Deer)
 • luiers (duh!)
 • luierdoekjes (Zwitsal – in een handig zakje van Done by Deer)
 • zakjes voor de vieze luiers – voor het geval je de gevulde luiers mee terug moet nemen, dan stinkt het niet zo.
 • een setje reserve kleertjes voor iedere dame – voor een ongelukje, just in case
DSC00336

Eten & drinken

 • Toetenvegers – ik gebruik deze altijd en overal voor, dus die zitten standaard in mijn tas
 • drinkfles voor Lola – deze neem ik altijd (gevuld met water) mee
 • rozijntjes – om je peuter mee om te kopen (werkt altijd!)
 • knijpfruit – altijd handig voor de nodige trek
 • slabbers – Lola is een echte knoeipot en Coco zit in haar “ik-zever-alles-nat-fase”, dan zijn slabbers echt onmisbaar! (deze zijn van Jollein)
Overige goodies

Overige goodies

 • een speeltje of knuffel – zodat onze mini zich kan vermaken (Done by Deer)
 • Hydrofiele doeken – deze gebruik ik ook echt overal voor – voor tijdens de (borst)voeding, om op te liggen, om iets af te poetsen…multifunctioneel! (Deze met sterren zijn van Jollein)
 • speen (Difrax)
 • Kinder-paracetamols – just in case
 • zoutoplossing – nu Coco zo mega verkouden is steeds heb ik een flesje zoutoplossing bij (van Otrivin)
 • Flesje met water en voeding – meestal drinkt Coco aan de borst, maar soms neem ik voor de zekerheid ook nog flesje met borstvoeding of flesvoeding mee
 • portemonnee, telefoon en sleutels – ik stop ook mijn eigen spullen in de luiertas, dat past er ook nog wel (net) bij.
mijn nieuwe luiertas

mijn nieuwe luiertas

Ik kocht deze tas van het merk Elodie Details laatst tijdens de Black Friday Sale met maar liefst 50% korting. Ik had zelf namelijk nog geen echte luiertas, alleen een weekendtas waarbij een van de hengsels op het punt van knappen stond. Had ik meteen een mooie smoes om een nieuwe te kopen dus. Ha!

Ideaal voor drukke mama’s

Zoals je ziet heb ik veel babyspullen van het merk Done by Deer, Zwitsal & Jollein. Een aantal van mijn favoriete babymerken. Het liefst koop ik deze babyproducten in de sale. Dat scheelt gewoon een hoop geld, want baby’s zijn al duur genoeg! Vaak kun je veel van deze fijne babyproducten snel en met korting online kopen. Ik shop het liefst online omdat het meestal én goedkoper is én het word de volgende dag al thuisbezorgd. Ideaal voor de drukke mama’s zoals ik! Dat scheelt meteen een hoop gesjouw met luiers en andere babyproducten.

Toevallig beginnen vanaf vandaag de Babyweken bij deze babywinkel met hele fijne kortingen op heel veel fijne babyproducten. Super handig! Ik denk dat ik zo nog even ga shoppen!

Wat zit er in jouw luiertas? Heb je nog handige tips?

totale inhoud

totale inhoud

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Plein.nl.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 23 januari 2017 at 06:46

  Oh dat wordt wel weer wennen hoor een luiertas straks! En ik moet ook nog een nieuwe haha. Voor Fay hebben we altijd een rugzakje bij want dat vindt ze leuk. Maar wordt amper gebruikt haha.

  • Janske 23 januari 2017 at 07:50

   Ik nam voor Lola ook steeds minder mee…Vaak zelfs gewoon in mijn eigen tas…nu moet ik wel ?

 • Anja 23 januari 2017 at 14:43

  Wow, je bent in elk geval op alles voorbereid 🙂

 • Lisette 25 januari 2017 at 13:11

  Wij moeten straks ook weer aan de luiertas. En neem altijd teveel mee, maar ben ook graag goed voorbereid! Wordt denk ik een beetje proppen straks.