Kids Personal Pictures

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 32 maanden

19 januari 2017
Lola 32 maanden

Lola 32 maanden

Lieve Lola,

Vandaag ben je 32 maanden oud. Over vier maanden wordt je alweer drie jaar! Dan ga jij (volgens eigen zeggen) op de wc plassen net als alle andere grote kindjes op het schooltje. Tenminste, dat zeg je tegen de juf. Thuis ga je al steeds vaker op het potje plassen en poepen en soms zelfs op de grote wc! Wat ontzettend knap lieve Lola!Je hebt inmiddels al vele stickers mogen plakken voor alle plasjes en poepjes. Knap hoor!

Ook doe je overdag geen middagdutjes meer. Je hoeft niet meer te “rusten” en wilt niets missen. Toch merk ik vaak dat je in de middag stiekem best al een beetje moe begint te worden en vooral vlak voor etenstijd ben je extra onrustig. Dan zit je vooral jezelf in de weg. Meestal mag je dan eventjes “visie” kijken, waardoor je wat rustiger wordt. Zo kan mama even rustig Coco voeden en het eten klaarmaken.

DSC00365Je zit trouwens midden in je “waarom?” fase. Wat vindt mama dat soms lastig zeg! Wel honderd keer per dag vraag je dan “Wat doe jij? “Waarom doe jij dat?” “Wat is dat?” “Waarom?”. Dan antwoord ik vaak gewoon op je vragen, maar ook zeg ik na tien keer dezelfde vraag soms “Waarom zijn de bananen krom?”, waarop jij antwoord; “Anders passen ze niet in hun schilletje!!” Kleine wijsneus!

Want een bijdehante wijsneus, dat ben je! Op school ben je nog steeds de mini juf en zeg je tegen de andere kindjes als ze van tafel afgaan “je mag pas van tafel als je bordje leeg is!” of je vraagt aan het kindje wat net even rustig moet worden na een woedeaanval “ben je al rustig?” en twee minuten later “als je weer rustig bent mag je weer komen spelen.”

Grappige uitspraken heb je de afgelopen maanden ook weer erg veel gehad. De meest bizarre was toch echt “Als jij geen moeder meer bent heb jij geen borsten. Dan ben jij een kerstboom mama!”. Deze uitspraak zei je meerdere malen tegen mij, zelfs na een paar weken weer. Ik begrijp je nog steed niet, haha!

Lola 32 maanden

Lola 32 maanden

Je vindt het steeds leuker om met je zusje te “spelen”. Je wilt regelmatig met Coco knuffelen en geeft haar de hele dag kusjes. Wat ben je toch een lieve grote zus! Ik ben zo trots op jou, klein clowntje van mij!Wat ben je toch een heerlijke meid en wat maak je ons vaak aan het lachen en zo ongelooflijk trots!

Ik hou zo veel van jou, lieve Lola!
Tot aan de maan en terug!
Liefs,
Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier & mijn maandelijkse brieven aan Coco vind je hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 32 maanden fotoshoot:

Spread the love

You Might Also Like

  • Jessica 19 januari 2017 at 14:54

    Wat een heerlijk meisje is het toch. Leuk dat wij deze brieven mee mogen lezen, bijzonder!

    • Janske 21 januari 2017 at 20:50

      Graag gedaan! Ik ben natuurlijk ook super trots op haar 😉 hihi