Baby Adventures DIY Personal Pictures

Baby’s eerste 20 weken in 20 dezelfde foto’s | DIY tip!

18 januari 2017
Ik ben dol op foto’s maken van mijn kinderen. Call me crazy, maar ik maak dus een jaar lang iedere vrijdag dezelfde foto’s van dochterlief! Tijdens Lola’s eerste jaar heb ik dit ook trouw volgehouden en het eindresultaat was zo leuk! Daarom besloot ik het dit keer opnieuw te doen. Vandaag deel ik de eerste 20 foto’s van Coco’s eerste 20 weken. Zo zie je pas hoeveel ze al veranderd is in deze korte tijd!Een toffe DIY die veel tijd en effort kost, maar onbetaalbaar leuk is voor later!
Twins!

Het is even wat werk, een heleboel werk zelfs… maar dan heb je ook wat! Iedere week neem ik Coco mee naar haar slaapkamertje (waar ze overigens bijna nooit slaapt, want ze slaapt nog lekker op onze kamer). Trouw maak ik foto’s van haar in haar bedje en op de stoel met meneer Beer naast haar. Ze vindt het altijd erg leuk en geeft mij haar mooiste glimlach, zo schattig!  Wanneer Lola er bij is wil ze natuurlijk ook altijd graag even met Coco op de foto. Dan mogen ze samen even op de grote stoel met meneer Beer op de foto.

Dan zie ik pas hoeveel ze op elkaar lijken! Maar helemaal als ik de video van Lola bekijk met haar weekfoto’s en deze vergelijk, dan is het gewoon eng. Het lijkt gewoon hetzelfde kind! Ik ben zo benieuwd hoe Coco er over een jaartje of zo uitziet, of ze dan nog steeds een Lola lookalike is! Ze heeft wel een boller toetje en is een beetje rossig, dus helemaal hetzelfde zijn ze niet.

Een jaar lang vol houden

Het kost wat doorzettingsvermogen en commitment. Ik krijg iedere vrijdagmorgen een herinnering in mijn agenda dat ik een weekfoto moet maken. Het is soms even plannen en vooral omdat Lola tegenwoordig geen middagdutje meer doet én het daglicht bagger is deze maanden valt het niet altijd mee. Gelukkig heeft mijn fotomodel er wel altijd zin in. Alleen in week 11 had ze niet zo’n zin, haha.

Ik probeer trouwens iedere week een andere outfit aan te trekken bij Coco en zie nu al dat sommige outfit’s van Lola terugkomen bij Coco. Leuk om te zien! Coco begint ook al steeds gerichter naar de camera te lachen, als een echte pro, haha. Model in de dop?

Bekijk hier alvast de foto’s van de eerste 20 weken:

Grappig hè, deze weekfoto’s van Coco!? Heb of ga jij ook weekfoto’s maken van je kind(eren)? Of vindt je het veel te veel werkt?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Kitty 18 januari 2017 at 08:10

  Ohhh wat is het toch een leuk kind!

  Waar heb je dat shirtje van skon kiendje vandaan?

  • Janske 18 januari 2017 at 08:42

   Leuk is die hè! Die kreeg ik tweedehands bij Lola. Er staat geen merklabel in. ..

 • Anja 18 januari 2017 at 13:29

  Heel grappig en leuk idee. Helaas nooit gedaan bij mijn kids.

  • Janske 18 januari 2017 at 14:55

   jammer….maar je kunt altijd nog een jaarlijkse foto maken…is ook leuk!

 • Anita 18 januari 2017 at 14:50

  Heel leuk om te doen en wat een prachtig resultaat! Wat wordt ze al groot. Ik ben wel iemand die veel foto’s maakt maar of ik het trouw iedere week zal gaan doen, geen idee! We gaan het meemaken 🙂

  • Janske 18 januari 2017 at 14:55

   dat gaat je vast lukken! Ik ben benieuwd!

 • Linda Post 18 januari 2017 at 15:04

  Super leuk! Ik maak iedere maandag een foto van Fenna en dan met de knuffel waarmee ze ook op het geboortekaartje staat! Ze is nu 14 weken 🙂 Zo’n video van de foto’s lijkt me wel gaaf. Hoe heb je dat gemaakt als ik vragen mag?

  • Janske 18 januari 2017 at 15:07

   oh, dat is een goede vraag…ik dacht gewoon met YouTube, maar misschien zo’n soort moviemaker gebruikt…ik weet het niet meer precies. Ik denk dat je er wel verschillende programma’s voor hebt!

 • Vlienelien 18 januari 2017 at 16:16

  Wat leuk!
  Ik maak een jaar lang elke maand een foto van Oscar. Daarna alleen op zijn verjaardag totdat hij het huis uit gaat, hihi. Het is zo mooi om die ontwikkeling te zien. Per week zie je het langzamer gaan, des te mooier!

 • G. 18 januari 2017 at 19:43

  Het eerste jaar heb ik elke maand een foto gemaakt, nu in het tweede jaar doe ik dat elke 3 maanden. In het hoekje van onze bank. Dat overzichtje zet ik dan op de laatste blz van het foto-album, zo leuk om die verschillen te zien!

  • Janske 21 januari 2017 at 20:51

   Zo leuk inderdaad! Je hebt er zo veel plezier van!

 • Astrid 19 januari 2017 at 07:02

  Ik heb het me bij alle kids voorgenomen maar het is er dus niet van gekomen :S Nu ik de mijlpaalkaarten in huis had toen babylief al 7 weken was, heb ik dus de kaarten vanaf toen wel trouw gebruikt. Maar die zijn voor elke maand, en later elke twee maanden. Dus ook niet echt heel erg wekelijks zeg maar

  • Janske 21 januari 2017 at 20:51

   Toch gaaf dat je het nu doet! 🙂

 • Alissa 19 januari 2017 at 19:05

  O wat mega leuk! Je ziet inderdaad dat ze flink gegroeid is. Echt een leuk meisje om te zien.
  Voor mij ruim 3 jaar te laat overigens, ik vind het nu wel jammer dat ik zoiets niet heb. De tijd vliegt enorm, ze zijn zo groot.

  • Janske 21 januari 2017 at 20:50

   je kunt het nu nog steeds doen! Al doe je het maar 1 x per jaar bijv. een foto van het snoetje. Dat is zo leuk voor later! 🙂

 • Nicole 19 januari 2017 at 20:12

  Per week heb ik dat niet gedaan met Fay, wel per maand het eerste jaar!
  Erg leuk inderdaad <3

  • Janske 21 januari 2017 at 20:49

   Leuk! 🙂

 • Helen 21 januari 2017 at 22:57

  Jaaa heb ik ook!! Inmiddels bij week 23 🙂 Blij dat ik daar mee begonnen ben…

  • Janske 21 januari 2017 at 23:00

   Wat leuk! Dan verschelen onze baby’s maar 2 weekjes! Wat toevallig 🙂