Wanneer ik een feestje geef, maak ik het liefst zelf een of meerdere taarten. Ik vind het leuk om zelf te maken en natuurlijk ook super lekker. Mijn absolute favoriet is de Oreo monchoutaart. Als groot Oreo fan is deze taart echt mijn guilty pleasure! Hij is overheerlijk, ontzettend machtig en altijd een succes op feestjes! Voorheen gebruikte ik het recept van Teske.nl, maar ik heb hem zelf iets aangepast waardoor hij nu nóg lekkerder is geworden al zeg ik het zelf. Om je vingers bij af te likken, zó lekker! Wil jij hem ook een keer maken voor een feestje? Check dan hieronder het makkelijke recept!
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 2 pakken Oreo koekjes (normale) (2 x 154 gram)
- 1 pak Oreo koekjes met witte chocolade (dit kan ook een andere smaak zijn) 6 x 2 stuks
- 1 pak Digestive koekjes (400 gram) – of gebruik Bastogne koeken (nóg lekkerder!)
- 125 gram ongezouten boter
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 2 bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig (2 x 200 gram)
- 200 gram suiker
Welke hulpmiddelen heb je nodig?
- springvorm 24 of 26 cm (ik gebruikte die van 26 cm)
- meerdere kommen
- bakpapier
- keukenmachine
- spatel
- Ziploc zakjes
- deegroller
- mixer of garde
- snijplank
- mes
- lepel
Recept
1. Maal de Digestive koekjes fijn.
Ik gebruikte hiervoor een Ziploc zakje. Stop de koekjes er in en rol met de deegroller er overheen tot alle koekjes vermalen zijn tot fijne kruimels.
Probeer de kruimels zo fijn mogelijk te krijgen. Hoe kleiner de kruimels hoe, hoe kleiner de kans is dat de taart uit elkaar valt tijdens het aansnijden.
2. Smelt 125 gram ongezouten boter in de magnetron of in een pannetje.
3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot een stevig mengsel
4. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk het stevig aan met een spatel of lepel.
Bewaar de bodem in de koelkast zodat hij alvast wat steviger kan worden.
5. Klop de slagroom stijf maar zorg ervoor dat deze niet té stijf is.
Dit kan met een mixer of met een garde.
De slagroom hoort er zo uit te zien. Niet te stijf, maar wel compact.
6. Pak een schone kom. Meng hierin met een garde de monchou en de suiker tot een glad mengsel.
Na het mengen ziet het er zo uit.
Vervolgens roer je de slagroom er doorheen en mix je het samen nog even door elkaar. Zorg er ook nu voor dat het mengsel niet te stijf wordt.
7. Vermaal de twee pakjes Oreo koekjes tot fijne kruimels in de keukenmachine. (of in een ziploc zakjes zoals hierboven). Ik koos voor hele fijne kruimels, maar je kunt ook grovere kruimels maken.
8. Schep met een spatel of lepel de Oreo kruimels door het monchou-slagroommengsel.
Na goed roeren ziet je mengsel er zo uit.(bij fijne Oreokruimels)
9. Snijd de Overige Oreos in stukjes.
Ik hakte ze met een mesje in zessen.
10. Haal de bodem uit de koelkast en giet het monchou-slagroommengsel op de koekjesbodem. Strijk het daarna glad.
11. Versier de bovenkant van de taart met de stukjes Oreokoekjes. Maak er zelf iets moois van!
Vervolgens zet je de taart een paar uur in de koelkast zodat hij goed kan opstijven.
En daarna…smullen maar!
Wees gewaarschuwd…hij is gruwelijk lekker!
Eet smakelijk!
Heb jij wel eens Oreo monchoutaart gegeten?
Check hier nog een paar lekkere taartrecepten (klik op foto):
0Of doe het lekker & makkelijk en bestel een van de heerlijke bakboxen en ontvang alle ingrediënten die je nodig hebt in huis.
Hij was heerlijk! ?
wauw wat ziet die taart er verrukkelijk uit jammie
ga m doorsturen naar moeders
Dit klinkt/en ziet er echt heerlijk uit! Deze gaat zeker op mijn to-do list!
Dat ziet er echt heerlijk uit! Wij zijn hier in huis echt verslaafd aan Oreo. Een tijdje geleden heb ik zelf ook al eens een taart met Oreo gemaakt maar deze wil ik zeker ook proberen. Hmm!
oeiii. ik zou spontaan naar de supermarkt racen voor ingredienten. Gelukkig zijn ze nog dicht. XD! -x-
Hij is nu open hoor (hier tenminste 😉 ) rennennnn!
OOoooooooooooh my god Janske, ook deze gaat op het lijstje!
Hij is echt belachelijk lekker ?
Zojuist de taart gemaakt nu nog een paar uur in de koelkast het beslag was al errrrug lekker!! de kinderen kunnen in ieder geval al niet wachten
Dat wordt smullen!!! Eet smakelijk! 🙂