Mommy Stuff

10 x handige schoonmaaktips voor drukke mama’s

7 januari 2017
Schoonmaken is nooit mijn grootste hobby geweest, maar sinds ik mama ben (en dan vooral nu sinds nummer twee er is) komt er van schoonmaken vaak (te) weinig terecht. Ik neem mij voor om iedere week het hele huis te poetsen en die mega berg was weg te werken, maar de laatste maanden heb ik een huishouden van Jan Steen. Nu de kerstversiering weer naar de zolder is verhuisd is het een mooi moment om weer de puntjes op de i te zetten. Voor alle andere drukke mama’s en vooral voor mijzelf hier alvast 10 handige schoonmaaktips!
10 Handige schoonmaaktips

10 Handige schoonmaaktips

 1. zet je favoriete muziek lekker hard aan wanneer je gaat schoonmaken. Dat vind ik altijd zoveel relaxter dan zonder muziek. Lekker vals meeblèren…misschien is schoonmaken dan ineens toch niet zo vervelend…
 2. zorg dat je iedere dag even 5 minuten je rommel opruimt, zo is lijkt het in ieder geval netjes en hoef je niet eerst alles op te ruimen voordat je kunt gaan schoonmaken.
 3. maak je toilet schoon met schoonmaakazijn. Beleg de hele binnenkant van de wc-pot met wc-papier waarna je met schoonmaakazijn er overheen giet. Laat het zo’n 10 minuten intrekken en daarna kun je zonder al te veel moeite de wc weer goed schoonmaken.
 4. gebruik voor de rest van je badkamer ook schoonmaakazijn,dat spul is echt zó fijn! (en het kost geen drol!)
 5. strijk je was terwijl je op Netflix je favo serie kijkt…geloof me, je hebt amper in de gaten dat je die berg was weg aan het strijken bent!
 6. wegwerpdoekjes, ik gebruik ze echt overal voor, voor alle vieze snoetjes, maar ook om snel even over de tafel te vegen. Ik zou niet zonder kunnen!
 7. maak de afwas meteen schoon. Afwas is het makkelijkst schoon te maken wanneer je het direct na het koken doet. Wanneer je wacht tot de volgende dag is het een stuk lastiger en het is nooit leuk om die verrassing de volgende dag op je aanrecht tegen te komen.
 8. maak de magnetron schoon door een schaaltje met daarin vers citroensap er in te koken. Daarna kun je het vet makkelijk verwijderen.
 9. stinkt je stofzuiger en heb je daarom een hekel aan stofzuigen? Spuit je favoriete parfum op de stofzuigerzak!
 10. zuig de trap schoon met de kruimeldief,dat scheelt een hoop gesjouw met een grote stofzuiger op de trap.

20170101-fotoshoot-janskenl-158

Een extra strofzuiger

Over stofzuigen gesproken, ik heb er zo’n hekel aan. Alleen van het geluid krijg ik al de kriebels! Vooral omdat die van ons zo mega groot is gebruik ik hem meestal pas wanneer we van de vloer kunnen eten, oops! Een tijdje geleden kwamen we op het briljante al zeg ik het zelf idee om een tweede kleine stofzuiger aan te schaffen. Zo’n goedkopere compacte stofzuiger die lekker licht is zoals die van Stofzuiger Voordeel. Die staat nu boven en ik merk dat ik nu een stuk sneller nog steeds niet vaak genoeg even vlug ga stofzuigen. Het is dus (voor mij) ook belangrijk dat ik mijn schoonmaakspullen snel bij de hand heb, anders begin ik er niet eens aan.

Merk jij ook dat het schoonmaken (te) vaak er bij inschiet sinds je mama bent of is het bij jou thuis meestal lekker schoon en fris? Heb jij nog handige schoonmaaktips voor mij of andere mama’s?

Spread the love

You Might Also Like

 • Lisanne 7 januari 2017 at 08:37

  Herkenbaar! Ik haat poetsen en opruimen. Voor mn gevoel doe ik het heel de dag en je ziet er nooit iets van. Super balen. Nu scheelt het ook dat ik met mijn dochter bij Mn ouders woon en het eigenlijk gewoon allemaal niet past ?

 • Laura 7 januari 2017 at 09:01

  Strijken doe ik niet. Scheelt veel tijd. 😉 Wegwerpdoekjes gebruik ik echt veel inderdaad. Ik heb sinds een paar maanden een vaatwasser, heerlijk nu de derde er is. ♡ En de twee oudsten helpen me met poetsen. Zo hebben we op hun vrije dagen het ‘poetskwartiertje’ Ze doen dan een taakje. Bijvoorbeeld hun bed afhalen, de was ophangen, stofzuigen of de vaatwasser uitruimen. Bovendien gaat Damien dagelijks met de hond wandelen. Ik krijg er wel eens commentaar op van ze, maar zet dan dat ik dankzij hun hulp wel tijd heb om iets leuks met ze te doen, zoals knutselen, een spelletje of iets lekkers koken of bakken. Win-win situatie. 😉

 • jonna 7 januari 2017 at 12:25

  Altijd handig dit soort tips!

 • Femke 7 januari 2017 at 12:48

  Altijd fijn tips☺️
  Ik ben ook fan van azijn!
  Wij hebben een lege spuitfles gevuld met oplossing van allesreiniger en water. Staat standaard in de kast. Even snel sprietsen en doekje. Hoef je niet helemaal sopje te maken
  Wat ik ook fijn vind. Maak elke avond een rondje boven met rondslingerende spulletjes. Die stop ik in de wasmand en zoek ik dan als de kindjes slapen beneden uit. (Denk aan was/ lege tubes enz. )
  Ik strijk idd ook voor de tv. Heerlijk! Op een vaste dag? en berg dan meteen alles zo in de wasmand op per persoon.

 • Nathalie 8 januari 2017 at 07:47

  Die extra stofzuiger zou bij ons wel van pas komen! Wij hebben er eentje die je met water moet vullen en die wordt redelijk zwaar hahaha…

 • Jessica 8 januari 2017 at 11:50

  schoonmaken schiet er hier ook vaak bij in… hahaha en dan ben ik nog geen mama 😛 Heb er echt een hekel aan… We hebben 2 katten, dus we zouden wel iets vaker moeten stofzuigen dan dat we doen.. maar blegghh zo niet leuk hahahaha…

 • Tessa 8 januari 2017 at 20:02

  Ik dacht dat ik als thuisblijfmoeder tijd genoeg had voor het huishouden maar eh…. Nee! Opruimen vind ik leuk, schoonmaken vreselijk. Punt 7 gaat hier dan ook altijd fout. Een luchtje op de stofzuigerzak vind ik wel een leuk idee! Ik heb geen hekel aan stofzuigen maar dat maakt het wel extra leuk. En was opvouwen met een serie aan is mijn favo klusje 😉

 • marjonS 9 januari 2017 at 09:25

  Precies muziek aan en poetsen maar!
  En zoals je zegt elke dag 5 minuten even opruimen scheelt al heel veel!

 • merel 21 maart 2018 at 15:18

  super tips!! 2 kids baan van 25 uur 5 keer sporten in de week en poetsen lukt amper maar doe t wel. jou tips zijn wel toppie

 • Carel Lurvink 25 juli 2019 at 16:54

  Bedankt voor de handige en praktische tips! 🙂

  Groetjes,
  Carel