About Me Fotodagboek Personal Pictures

Janske’s Fotodagboek week 19 – NYE, jarig & helse pijn

6 januari 2017
Het is tijd voor alweer het allereerste fotodagboek van 2017, eentje over oud & nieuw, mijn verjaardag en nog meer fijne genietmomentjes! Het was weer een fijne week (op mijn pijnlijke bezoekje bij de tandarts na dan…).

Vrijdag hebben we allemaal nog vakantie en gingen we eerst lekker een flink stuk wandelen. We waren Lola’s handschoenen vergeten mee te nemen, dus mocht ze die van mij wel even lenen. Ze pasten prima hoor….maar niet heus! ’s Middags maakte ik de wekelijkse foto’s van Coco. Wat zat ze heerlijk te lachen naast meneer de beer, zo leuk! Ze geniet er echt van als ik foto’s maak en showt mij meestal haar mooiste glimlach, zo leuk!

De laatste dag van het jaar hadden we een rustig dagje thuis. Lola speelde fijn en Coco mocht mee doen. De pop had haar hoofdje gestoten en moest een pleister washitape op haar hoofd. Lola wilde eigenlijk Coco ook een pleister geven, maar gelukkig kon ik dat voorkomen, haha. Arme Coco. Coco droeg trouwens een vintage tuinbroekje aan wat ik als baby droeg, hoe bijzonder!

Ook hebben we lekker geknutseld met fun maïs en hebben we samen heel wat afgerend met het bontkraagje van papa. We gebruikten hem als staartje en moesten hem bij elkaar afpakken. Wat een lol! Hoe simpel kan het zijn! Ook heeft vriendlief een nieuwe speelhoek gemaakt in de woonkamer, waar vanaf nu heerlijk gespeeld kan worden.

’s Avonds hebben we een relaxt avondje op de bank en kijken we met zijn tweetjes een (hele spannende) film. Vlak voor twaalven maken we Lola wakker en telden we met zijn viertjes af naar het nieuwe jaar. Wat een bijzonder moment. Snel daarna keken we samen vanuit de dakkapel naar het mooie vuurwerk. Lola was helemaal onder de indruk, zo bijzonder om te zien. Coco was het na 10 minuten wel beu dus stopte ik haar lekker in bedje. Ze viel direct in slaap.

De volgende morgen kreeg ik ontbijt op bed voor mijn verjaardag! Lola had verse jus geperst en papa had een lekkere boterham met filet American gemaakt. Nomnom! Ook kreeg ik cadeautjes! Van Lola kreeg ik een vragenlijst die ze samen met papa had “ingevuld” met vragen over mama, zo ontzettend lief! Van vriendlief kreeg ik een voor het komende half jaar iedere maand een mooi boeket met bloemen cadeau (á la Bloomon!)…hij wist dat ik deze graag wilde hebben. Ik ben zo benieuwd!

’s Middags kwamen mijn ouders gezellig op visite en maakte ik vlug een lekkere chocolade cocos cake. Hmmm! Dat ging er wel in! Lola was trouwens de hele dag verkleed als unicorn, zo leuk!

Het was een rustige verjaardag waarin we vooral genoten van ons laatste dagje vakantie. ’s Avonds maakte ik deze gezonde maaltijd in de trend van onze goede voornemens!

eerste diner van het jaar

eerste diner van het jaar

Op maandag en dinsdag maakte ik geen foto’s omdat ik moest werken. Woensdag was mijn vrije dag en was ik alleen met de meiden. In de ochtend ging ik samen met Lola in bad waarna we pas laat gingen ontbijten. Erg gezellig! Mevrouwtje wilde daarna lekker zelf buiten spelen. Prima! Het was behoorlijk fris buiten, dus moest ze natuurlijk wel wat warms aan.

Ik ben zo verliefd op haar nieuwe (tweedehands) winterjasje van Vinrose. Ik kocht hem laatst bij Soul2soulkidz bij ons in de buurt. Hij staat haar zo leuk, zeker in combinatie met haar sjaal en beanie van Mingo! Met haar roze Bergstein laarsjes kan ze zo de catwalk op, hihi. Lekker ding!

Lola wilde vandaag (net als gisteren) zelf op het potje plassen. De score aan het eind van de dag was maar liefst 7 plasjes en 1 poepje! Voor ieder plasje en poepje mocht ze een sticker plakken op de kalender. Jippie! Wat waren we beiden super trots na ieder plasje en poepje. Dat snoetje van haar dan ook, ze straalde gewoon van trotsheid!

Op donderdag had ik ’s middags een afspraak staan bij de tandarts om mijn laatste verstandskies te verwijderen. De vorige keer (een paar maanden geleden) was echt verschrikkelijk, dus zag ik er best wel tegenop. Zeker om het feit dat ik ze laat trekken om te voorkomen dat ik last krijg en niet omdat ik er echt last van heb. Vandaag mocht ik weer en ik sprak mijn zorgen uit. Mijn tandarts dacht dat het ditmaal wel mee zou vallen…maar boy was he wrong!

Nondeju wat had ik een pijn. Dit keer duurde het maar liefst 15 (!!!) minuten dat hij moest trekken, en wrikken, mijn hele kaak ging op en neer. Op een gegeven moment voelde ik de tranen langs mijn wangen rollen en dacht ik even dat het licht uit ging. Mijn God wat deed het pijn. Na zo’n 10 minuten duwen en trekken hoorde ik ineens KRAK! Hij was afgebroken!!!Neeeeeeee….Nu moest hij de rest van de tand er nog uittrekken. Daar gingen we weer….het deed nu zelfs nóg meer pijn. Het liefst wilde ik uit de stoel springen en wegrennen om vervolgens heeeeel hard te gaan huilen. KRAK! nog een stuk er af.

Toen besloot mijn tandarts om de rest van de wortels er in te laten zitten zodat hij niet de tand ernaast zou beschadigen. Ik kreeg een mini wortelkanaalbehandeling zodat de zenuwen dood waren en werd met een gaasje op de wond zonder verstandskiezen meer in mijn mond weer naar huis gestuurd. OMG…dit wil ik NOOIT MEER! Wat een helse pijn! Ik voel het nu nog, wanneer ik dit schrijf!

De rest van de middag heb ik op de bank gelegen en Pretty Little Liars gekeken waarna ik de meiden van het kinderdagverblijf ophaalde. Samen met papa mochten ze lekker even knuffelen terwijl ik lekker pannenkoeken kon bakken. Kijk nou, wat een smeltmomentje!

Op die stomme verstandskies na was het echt een heerlijke eerste week van het jaar. Ik heb weer enorm genoten!

Hoe vierde jij Oud & Nieuw? Maakte jij je kind(eren) wakker of juist niet?

Bekijk hier de vorige fotodagboeken

Spread the love

You Might Also Like

 • Marieke 6 januari 2017 at 07:01

  Wat een leuke week hadden jullie en wat een heerlijke meiden hebben jullie toch.
  Auw! Wat een nare ervaring zeg bij de tandarts! Helemaal als je het hebt aangegeven van tevoren.
  Hopelijk heb je inmiddels minder pijn.

 • Nicole 6 januari 2017 at 08:24

  Aiii ik voel bijna de pijn die je gehad moet hebben, bah! Hier maakten we Fay niet wakker en maar goed ook want er viel bij ons niet zoveel te zien!

 • Lilian 6 januari 2017 at 09:39

  Nog van harte gefeliciteerd! Zo te zien en te lezen heb je het lekker rustig gevierd met je gezin en familie. Wat vervelend dat het bij de tandarts zo ging, echt een horrorverhaal! Beterschap, ik hoop dat de pijn al minder is.

 • Marian Zw 6 januari 2017 at 13:14

  Ik weet het niet hoor, maar lasmik dit zo lees had die tandarts nooit zelf die kies mogen trekken. Hij/zij had je gewoon naar een kaakchirurg moeten doorsturen! Niet normaal als ze zo moeten trekken dat het afbreekt

 • Iris 6 januari 2017 at 20:06

  Als eerst nog gefeliciteerd met je verjaardag.
  Wat een mooie foto’s weer. Au ik voel de pijn van je kies wat erg gelukkig is het gedaan hoop dat je geen pijn meer heb
  Fijn weekend