I Love Review Video

Collateral Beauty – Film Review

3 januari 2017
Collateral Beauty

Collateral Beauty

Naam: Collateral Beauty
Jaar: 2016
Acteurs: Will Smith, Edward Norton, Kiera Knightley, Helen Mirren, Kate Winslet
Genre: Drama
Sterren: *****

Over de film:

Collateral Beauty

Collateral Beauty

Volgens reclameman Howard (Will Smith) bestaat het leven uit drie factoren, liefde, tijd en de dood. In een speech naar zijn werknemers praat hij vol enthousiasme over hoe deze drie jouw leven beïnvloeden. Wanneer hij vlak daarna zijn zesjarige dochter verliest aan kanker raakt hij ontzettend depressief en is hij onbereikbaar voor iedereen om hem heen. Hij bouwt de hele dag grote torens met dominosteentjes op zijn werk en begint hij met het schrijven van brieven aan de liefde, de dood en de tijd.

Zijn collega’s Michael Peña (Simon),Edward Norton (Whit), Kate Winslet (Claire) missen de oude Howard en voor een zakendeal hebben ze zijn hulp nodig. Omdat hij onbereikbaar voor hen is geworden willen ze hem uitsluiten van de deal. Wanneer ze er achter komen dat Howard de brieven schrijft naar “Liefde”, “Tijd” en de “Dood” besluiten ze 3 acteurs in te huren om Howard te confronteren met zijn brieven. Helen Mirren speelt de “dood”, Keira Knightley “liefde” en Jacob Latimore “tijd”. Eén voor één ontmoeten ze Howard en confronteren ze hem met zijn brieven. Stiekem worden deze ontmoetingen gefilmd en worden daarna hun karakters uit de video’s verwijderd zodat het lijkt alsof Howard gek is geworden.

Tijdens de gesprekken met de acteurs komt ook boven water dat Howard’s collega’s zelf ook allemaal verbonden zijn met, liefde, tijd en de dood. Als een puzzelstukjes passen alle personen in deze film bij elkaar en een verrassende wending op het eind maakt hem extra bijzonder.

Mijn persoonlijk mening over de film:

Collateral Beauty

Collateral Beauty

Will Smith was nog nooit zo depressief en de verhaallijn en de boodschap van de film vind ik erg inspirerend. Hij zet mij aan het denken en de acteurs brengen dit perfect over. De verhaallijn klinkt misschien wat zweverig, maar ik vond het echt mooi bedacht en  vooral de teksten erg sterk. De cast is erg overtuigend en ik zat echt helemaal in het verhaal (nu na een week nog steeds!).

Wat mij betreft, is Collateral Beauty echt een must see! Als je houdt van een goede drama film die je aan het denken zet met een sterke cast dan is dit echt een aanrader en een tip! De film draait vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen!

Bekijk hier de officiële trailer:

Heb jij Collateral Beauty l gezien? Wat vond je van deze film? Heb jij nog een leuke filmtip?

Bekijk hier ook mijn andere film reviews!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 3 januari 2017 at 06:41

  Naar deze film willen mijn man en ik beide heel graag maar we vinden steeds maar geen tijd (of oppas haha)

  • Janske 3 januari 2017 at 07:42

   Ohhh ik hoop dat het lukt! Echt een aanrader!

 • Anne - Simple Thoughts 3 januari 2017 at 13:31

  Ik weet niet zo goed wat ik van deze moet vinden, maar hoor toch erg goede reacties… Misschien toch maar gaan kijken 🙂

  • Janske 3 januari 2017 at 13:39

   ik las zelf ook een hele negatieve recensie…maar het blijft toch altijd een eigen ervaring. Gelukkig vinden we niet allemaal dezelfde films mooi, anders zou er maar een soort film draaien in de bioscoop 😉

 • iris van der sluis 3 januari 2017 at 16:22

  bedankt voor je review nu nog meer zin om de film te gaan kijken

  • Janske 3 januari 2017 at 20:40

   veel plezier! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Jessica 5 januari 2017 at 20:38

  Ja ik wil ook nog heel graag naar deze film. Volgende week maar even inplannen voordat hij uit de bios is!

  • Janske 5 januari 2017 at 20:43

   Veel plezier! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!