Blog My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Mijn 10 best gelezen artikelen van 2016

29 december 2016
Net als vorig jaar heb ik een top 10 van mijn best gelezen artikelen van het afgelopen jaar voor je! Het populairste “thema” van dit jaar op Janske.nl is overduidelijk mijn zwangerschap en de bevalling van Coco. Natuurlijke stonden de eerste 8 maanden van dit jaar voor mij in het teken van mijn zwangerschap en ndaarom heb ik ook veel van mijn geluksmomentjes en ook veel baalmomenten met jullie gedeeld tijdens mijn wekelijkse zwangerschapsupdates. De grote aankondigingen werden (logisch) uiteraard het meest gelezen van allemaal.

Dit is mijn top 10 van 2016:

10. Lola’s grote meisjeskamer – het eindresultaat in foto’s!

Wat was (en ben) ik blij met Lola’s grote meisjeskamer. Wat is hij mooi geworden en ik vond het daarom super leuk dat mijn artikel met daarin het eindresultaat in foto’s zo goed gelezen werd. De complimenten waren ook erg lief en leuk! Trots! Het liefst zou ik zo nóg 100 kinderkamertjes willen inrichten en mijn liefde voor etaleren willen uitvoeren, maar helaas heb ik maar twee kinderen en geen geld voor een huis met 100 kamertjes, haha. De babykamer kreeg trouwens ook een geslaagde mini make-over.

Lola's grote meisjeskamer

Lola’s grote meisjeskamer

9. Heet jouw dochter echt Coco!?

Ik schreef over hoe sommige mensen reageerden op onze naamkeuze van onze tweede dochter. Zelfs de allereerste persoon aan wie wij de naam bekend maakte (de gynaecoloog) vroeg “Echt waar?” Terwijl haar naam toch echt niet zó vreemd is, toch?

8. Eindelijk goed nieuws…It’s a …

Na meerdere pogingen wisten we eindelijk of wij een jongen of een meisje kregen. Wat fijn om het nieuws eindelijk bekend te maken!

7. Low budget babyshower: zelfgemaakte hapjes en babykleertjes pimpen

Vorig jaar organiseerde ik voor mijn zwangere zusje een babyshower met heerlijke low-budget hapjes en diy activiteit. Het was zo leuk dat ik besloot het te delen op mijn blog. Dit artikel wordt nog steeds ontzettend vaak gelezen. Zo tof! Het was ook echt een hele leuke babyshower!

Aaaahhhh Hmmmm

Aaaahhhh Hmmmm

6. Mijn bevalling – of toch niet

Bij Coco ging ik maar liefst twee keer naar het ziekenhuis om te gaan bevallen! Ja, zoiets verzin je niet! Ik mocht gewoon twee keer een poging wagen. Gelukkig lukte het de tweede keer wel. De eerste keer was een enorme “mindfuck” en moest ik echt even verwerken. Ik schreef deze hele ervaring op in dit artikel. Het hielp mij erg goed met het accepteren dat het gewoon nog niet ons moment was.

5. Zwangerschapsvergiftiging (in) de dagen na mijn bevalling

Denk je alle zwangerschapskwaaltjes gehad te hebben, krijg je nog even zwangerschapsvergiftiging ná je zwangerschap. Ik wist niet dat het kon, maar zelfs dát kan ik,haha. Ik miste hem nog op mijn lijstje met kwaaltjes, vandaar dat ik hem nog even als souvenir cadeau kreeg. Wat een feest!

4. Verrassing, ik ben zwanger!

Onze aankondiging van mijn tweede zwangerschap, jeetje wat was ik zenuwachtig! Eindelijk konden we het delen met de grote wijde wereld. Oh, wat vond ik het spannend, maar ook zoooo leuk! Wat een lieve en leuke reacties kregen we van iedereen. Zo leuk!

one aankondiging

one aankondiging

3. Gezinsuitbreiding – Daar is ze dan!

Nog een aankondiging die natuurlijk goed gelezen werd. Het geboorte bericht van Coco. Eindelijk was ze er dan. Wat fijn om het grote nieuws te mogen delen. Wat was ik blij dat ze geboren was en dat ik die stomme zwangerschap vaarwel kon zeggen. Het beste nieuws van het jaar!

2. Mijn bevallingsverhaal van Coco
Net als bij de bevalling van Lola schreef ik ook dit keer mijn bevallingsverhaal helemaal op. Voor mijzelf, om later na te lezen. Om het een plekje te geven en voor andere mama’s (to be) die het graag van een andere mama willen nalezen. (ik vind dat zelf namelijk altijd erg interessant!Gelukkig was het dit keer niet zo dramatisch als bij Lola.
laatste gekke selfie

laatste gekke selfie

1. Alle Black Friday Kortingscodes op een rij!
Met stip op één staat mijn artikel met daarin meer dan 65 kortingscodes die te gebruiken waren tijdens black Friday. De dag dat ik het artikel plaatste werd ik geïnterviewd door het AD. Diezelfde dag werd het gepubliceerd en zelfs het ED plaatste een artikel online over mijn shoptips. Niet gek dus dat er die dag veel mensen even kwamen snuffelen voor de laatste kortingscodes van hun favoriete webshops!
Dit waren mijn 10 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Verder werden mijn bevallingsverhaal van Lola, mijn zwangerschapsupdates en vooral alle artikelen over zwanger zijn goed gelezen. In 2017 zal dit waarschijnlijk weer totaal anders zijn. Ik verwacht geen nieuwe zwangerschap, dus qua hoofdthema zal het volgens jaar toch echt anders zijn.
Ik ben benieuwd wat volgend jaar brengen zal! We gaan het zien!

Had jij bovenstaande artikelen al gelezen? Welke is je het meest bijgebleven?

Spread the love

You Might Also Like

 • Patricia 29 december 2016 at 08:04

  Wat leuk om al deze artikelen als newbie op je blog te ontdekken.

 • Nicole 29 december 2016 at 08:12

  Heb ze allemaal gelezen haha en zal bij een volgende Black friday proberen gespaard te hebben zodat ik er ook iets mee kan haha ?

 • Stefanie 29 december 2016 at 08:41

  Ja ik heb ze allemaal gelezen! Ik denk dat het artikel over dat Coco geboren is mij het meeste is bijgebleven. Maar dat was natuurlijk ook super leuk nieuws 🙂

 • Mirjam 29 december 2016 at 08:44

  Ik ken ze allemaal!

 • Ilse van Kreanimo 29 december 2016 at 12:49

  Ik volg je nog geen volledig jaar, dus ik had er wel een paar ‘gemist’ uit je lijstje!

  Veel blog plezier volgend jaar!