About Me Mommy Stuff My Adventures Personal

Mijn goede voornemens van 2016 – gehaald of gefaald?

28 december 2016
Eind vorig jaar schreef ik mijn 10 goede voornemens op voor 2016.  Welke heb ik in dit jaar kunnen afstrepen en welke mag ik opnieuw toevoegen aan mijn lijstje voor 2017? Halverwege dit jaar plaatste ik al een update en toen schoot het nog niet zo heel erg op. Dit kwam vooral door mijn moeizame tweede zwangerschap. Is hier inmiddels al verandering in gekomen?

Dit waren mijn 10 “goede” voornemens voor 2016:

  • Ik wil meer leuke uitstapjes plannen samen met Lola (met of zonder anderen). Ik heb ervaren dat het steeds leuker en makkelijker word om met Lola er (alleen) op uit te gaan. Het is altijd super leuk en is nu een stuk makkelijker dan toen ze nog wat kleiner was.

  Zoals ik in juni al zei zijn we dit jaar 3 keer op (mini) vakantie geweest in eigen land. Dit waren onze enige vakanties. De laatste week van dit jaar (as we speak) hebben we ook lekker een weekje vrij, al zijn we nu lekker thuis. Helaas heb ik in de tweede helft van dit jaar minder uitstapjes kunnen maken met dochterlief. Dat komt puur door mijn moeizame zwangerschap, harde buiken en alle andere klachten. Ik moest echt rustig aan doen en trok het gewoon niet om leuke uitstapjes te maken. Gelukkig kon Lola regelmatig met papa of met opa en oma er op uit. Zo fijn! Na de geboorte van Coco hebben we eigenlijk al veel meer leuke (kleine) uitstapjes gemaakt en dit wil ik zeker ook blijven doen.20161119-hublot-raincoat-094

  • Ik wil nog meer mooie artikelen schrijven. Op dezelfde manier, dichtbij mijzelf en recht door zee.

  Deze is absoluut goed gelukt!Sinds 1 januari 2016  is mijn vernieuwde blog ontzettend gegroeid. In bezoekersaantallen (met ruim 400%), maar ook in vaste bezoekers, veel meer reacties en ook veel meer artikelen. Ik had zeker af en toe een writers block, maar sinds de geboorte van Coco overstroom ik met inspiratie. Als ik fulltime blogger zou zijn kon ik met gemak 4 artikelen per dag online knallen. De hele dag krijg ik nieuwe ideeën in mijn hoofd. Dat is zo fijn, maar soms ook wel een beetje overrompelend omdat ik het niet allemaal verwerkt krijg. Maar liever dit, dan dat ik moet zoeken naar inspiratie. Ik probeer ook nog steeds dicht bij mijzelf te blijven en anderen te inspireren.

  • Ik wil graag nog minstens 15 kilo afvallen met mijn Diet Battle. Ik heb mijn eerste doel al bereikt, maar er zijn er nog velen te behalen. Doe je mee?

  Die battle van mij…die gaat binnenkort weer van start. Ik ben blijven hangen op mij gewicht wat ik had aan het eind van mijn laatste battle, dus tijd om weer aan de slag te gaan…alle 15 kilo moet er nog steeds af!! Wie doet er mee?!

  • Ik wil graag eindelijk eens beginnen met naaien voor Lola, kleertjes voor haar pop, of voor haar zelf (als ik het durf). Voor mijn verjaardag kreeg ik een naaimachine van mijn schoonmoeder en ik ben er nog steeds niet achter gekropen (oops!) en het lijkt me zo ontzettend leuk om te doen!

  Ik heb een legging genaaid. Jawel! Eén hele legging! Lola heeft hem zelfs een keer gedragen. Haha! Daar moet dus letterlijk en figuurlijk nog even aan gewerkt worden! Ik kan er zoveel leuks mee maken, zonde dat ik er niet gewoon even voor ga zitten. Deze blijft op mijn lijstje staan voor 2017!

  Mamyloe Festival 17/07/2016

  Mamyloe Festival 17/07/2016

  • Ik wil vaker met vriendinnen afspreken, ik zie ze namelijk (naar eigen zin) allemaal veel te weinig!

  Dankzij de geboorte van Coco heb ik veel van mijn vriendinnetjes weer gezien tijdens het vele kraambezoek. Super leuk om even bij te kletsen én baby te knuffelen. Maar meer dates door het jaar heen is natuurlijk altijd een goed idee.

  • Ik zou heel erg graag een broertje of zusje voor Lola “krijgen” en dit keer hopelijk wel een fijne zwangerschap hebben.

  Gelukt! Tenminste…dat zusje dan. Ze is perfect! Die zwangerschap was iets minder perfect. Laten we het er op houden dan Janske en zwanger zijn niet zo’n prettige combi is!

  • Ik wil graag meer auto rijden. Ik rij bijna nooit auto, maar toen ik laatst met een aantal mamabloggers uit het hele land in Amersfoort had afgesproken voor een gezellige meeting moest ik onverwachts zelf rijden. Dat ging verbazingwekkend goed (ondanks dat ik dus bijna nooit meer rij, vanwege mijn ongeluk)

  Gelukt! Vanwege mijn lichttherapie in het ziekenhuis tijdens mijn zwangerschap reed ik drie keer per week. Nog steeds geen lange afstanden, maar ik heb wel regelmatig een stukje gereden.

  lol met mama

  lol met mama

  • Ik wil mijn vrije tijd beter indelen, dus minder bank hangen of op social media ronddwalen, maar meer bloggen of creatief bezig zijn

  Tijdens mijn zwangerschap lukte dit niet zo goed, maar sinds mijn bevalling gaat het super. Ondanks dat de dagen (en soms nachten) vaak helemaal gevuld zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat heb ik aan het eind van de dag vaak ontzettend veel zin om nog een artikel te typen. Heerlijk!

  • Ik wil meer boeken lezen

  Gefaald. Ik heb volgens mij maar één boek uitgelezen dit jaar. De Kraamhulp. Ha! Daar moet nog aan gewerkt worden dus. O ja, ik ben “Oei Ik Groei” aan het lezen en heb 248152 kinderboekjes (voor)gelezen…dat dan weer wel!

  • Ik wil vaker een date met mijn lief hebben

  Dat wil ik binnenkort weer op gaan pikken. Binnenkort even een nachtje buiten de deur slapen of samen een date night inplannen. Lijkt mij heerlijk!dsc01895

Tevreden of niet?

Uhm, tja. Echt veel voornemens zijn er niet gelukt. Dus neem ik deze weer mee naar het volgende jaar. Ondanks dat ik ze niet alle tien trots en voldaan kan afvinken ben ik tevreden met het afgelopen jaar. Ik heb er ondanks mijn vervelde zwangerschap in de eerste 8 maanden van 2016 tóch een geweldig mooi jaar van kunnen maken. Daar ben ik blij om en toch wel een beetje trots op. Ik heb ontzettend veel zin in 2017 en ik hoop dat ik in dat jaar mijn nieuwe top 10 voornemens wel kan afvinken. Deze zal ik nog deze week op mijn blog plaatsen!

Wat waren jouw goede voornemens van 2016? Heb jij ze kunnen afstrepen van je lijstje of viel het vies tegen?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 28 december 2016 at 07:12

  Ik weet eigenlijk niet hoe t met mijn doelen is maar ik kan terug kijken op een super jaar dus dat zit wel goed denk ik..

  • Janske 28 december 2016 at 17:08

   Dat weet ik wel zeker! 🙂

 • Sophie 28 december 2016 at 10:07

  Misschien is het niet allemaal gelukt, je hebt er wel een mooi jaar van gemaakt! En dat is toch wat telt! Ik kijk ook met een tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar, maar had niet echt concrete doelstellingen, dus dat ik wel iets om misschien het aankomende jaar aan te werken.

  • Janske 28 december 2016 at 17:09

   absoluut! hihi, dat is een mooi doel 😉

 • Anita 28 december 2016 at 11:52

  Mijn grootste wens is uitgekomen in 2016 en verdere doelen zijn ook allemaal redelijk gelukt. Mijn artikel staat toevallig vrijdag gepland 🙂

  • Janske 28 december 2016 at 17:09

   Oh, ik ben benieuwd…dat was wel het allermooiste cadeau van het jaar 🙂

 • Els 28 december 2016 at 17:55

  Kijk naar de dingen die wel zijn gelukt :-). Ik doe niet aan doelen, ik probeer het gelijk te doen of niet.

  • Janske 28 december 2016 at 18:41

   dat is ook erg slim, meteen doen…dat werkt vaak ook het beste inderdaad!

 • Ellen 28 december 2016 at 19:44

  Al met al toch een prachtig jaar? En 248152 kinderboekjes lezen telt wel als meer boeken lezen hoor 😉

  • Janske 28 december 2016 at 19:55

   hahaha…wel he 😉