Baby Adventures Personal Pictures

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4 maanden

26 december 2016
Coco 4 maanden

Coco 4 maanden

Lieve Coco,

Je allereerste kerst! Wat ben jij het mooiste kerstcadeautje voor ons, daar kan geen ander cadeautje tegen op! Gisteren trakteerde je mij op je allereerste schaterlachje,wauw! Ik smolt helemaal al riep snel papa er bij om te komen kijken. Toen bleef je ons verbaasd aankijken met een blik van “huh, heb ik iets gemist”, haha!

Wat ben je toch een heerlijk meisje. In de afgelopen weken ben je erg verkouden geweest, je kreeg een puffertje van de dokter én zit nu zelfs aan de antibiotica. Arm popje! Je hebt het zo benauwd en veel slijm in je keel. Het liefst slaap je op je buikje en zelfs dan heb je het soms erg zwaar. Ik noem je tegenwoordig vaan knorretje omdat je dan zo sneu ligt te knorren. Ik hoop dat je snel weer beter bent, lieve Coco.

Je begint langzaam je handjes te ontdekken. Je pakt speelgoed vast en stopt alles wat je te pakken krijgt in je mond. Het liefst speel je met je speentje, daar kun je zo heerlijk op sabbelen. Ook begin je lekker te zeveren en probeer je bellen te blazen. Je kletst er nog steeds gezellig op los; “aggooeeee, agooeee”, zeg je dan met een grote glimlach op je snoet. Je klinkt trouwens er zoals Lola, als je kletst en als je huilt. Dat wordt nog wat, later!

Coco 4 maanden

Coco 4 maanden

Ondanks dat je zo verkouden bent blijf je lachen en tevreden. Wat ben je toch een “makkelijke” baby. Slapen gaat (ondanks het gesnotter) nog steeds erg goed. Als ik je ’s morgens niet wakker maak dan blij je vaak liggen tot half elf. Laatst moest ik je zelfs om half 12 wakker maken, klein slaapkopje! Lekker hoor, dat vinden papa en mama helemaaaaal niet erg!

De laatste weken wil je het liefst rechtop zitten, zo kun je natuurlijk alles goed in de gaten houden. Je wilt natuurlijk niets missen! De kerstboom vindt je het mooist om naar te kijken, die lichtjes zijn ook zoooo mooi! Met grote ogen kun je er minuten lang naar gaan zitten staren, wauw!

Omrollen vind je ook steeds leuker worden. Van je buik naar je rug, hoppateee, daar ga je weer!

Het drinken bij mama gaat ook nog steeds erg goed al heb je het afgelopen maand soms best moeilijk gehad met een dichte neus. Dan moest je af en toe echt naar adem happen. Gelukkig lukte het uiteindelijk wel altijd en dronk je genoeg.

dsc09023crHopelijk ben je snel weer beter lieve Coco.

Wat geniet ik van jou, lieve Coco. Wat ben je toch een cadeautje! Fijne eerste kerst en dankjewel voor dit geweldig fijne eerste (kalender) jaar met jou bij ons!

Mama houdt van jou!

Liefs,

Mama

x

Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen zij 3 maanden oud was & hier de brief aan Coco van een maand geleden.
Spread the love

You Might Also Like

  • Karen 27 december 2016 at 16:28

    Ah wat een liefje is het toch. Wat vervelend dat ze zo ziekig was. Hopelijk knapt ze snel weer helemaal op!

    • Janske 27 december 2016 at 16:33

      Dankjewel Karen! Ik heb het idee dat het echt beter gaat met haar, wel nog wat snotterig, maar niet meer hoesten en knorren de hele dag door…kuurtje is net voorbij, dus moet nu ook echt beter gaan.