DIY Kerst Mommy Stuff

Kerstkapsels voor meisjes

25 december 2016
Tijdens de feestdagen willen we er allemaal op ons mooist uit zien. In en prachtige jurk of juist in die grappige foute kersttrui. Ook de kids hebben hun mooiste outfits aan. Een mooi kerstkapsel maakt het plaatje daarbij helemaal compleet.  Maar welk kapsel is het leukst en wat doe je als je kind helemaal geen handig haar heeft en jijzelf daarbij ook niet Holland’s Next best hairstylist bent?!
Een kleine krullenbol

Toen ik hoorde dat ik een dochter kreeg, dacht ik al snel aan alle staartjes die er in de toekomst gemaakt zouden gaan worden. Niks geen makkelijke coupe á la tondeuse zoals papa, maar mooie vlechtjes en knotjes, het hele rattenplan. Ik hoopte op een kleine krullenbol, maar helaas…dochterlief heeft fijn dun haar. Dat lastig is om goed in model te krijgen en dan vooral zodat het ook nog blijft zitten.  Jammerdebammer!

Nou probeer ik regelmatig wel eens wat uit, maar je zult Lola niet snel met een sierlijke vlecht a la Frozen rond zien huppelen. Haar juf heeft soms wel het geduld en talent om het mooi in te vlechten. Dan komt ze ’s avonds thuis met een super schattige vlecht in haar haar. Dan baal ik een beetje dat ik dat zelf niet zo goed kan. Misschien moet ik eens op cursus gaan bij mijn vriendinnetje die kapster is, zij kan mij vast nog een hele hoop leren!Dan moet ik ook maar meteen wat fijne kammen en borstels kopen bij Koosvanderbeek.nl zodat ik in ieder geval de juiste ’tools’ heb om er iets moois van te maken. Dat wil natuurlijk ook wel meehelpen!

coupe de troep

coupe de troep

De kerstcoupe

Om terug te komen op het kerstkapsel van dochterlief. Ik ben er nog niet uit. Wat zal ik er eens van gaan maken? Ik denk dat ik Lola maar gewoon twee mooie knotjes geef, lekker makkelijk en hopelijk blijft het goed zitten *afkloppen*. Dan vlug zo’n vrolijk haarbandje met oortjes of een gewei er op als afleiding…haha. Niet zo creatief, maar wel schattig,toch!? Misschien moet ik er volgend jaar dan maar écht iets spectaculairs van maken. Dat zou toch wel erg leuk zijn!

haarbandje op

dit gaat hem worden denk ik

Voor Coco is het dit jaar makkelijk. Die krijgt een snoezig haarbandje in. Simpel maar toch schattig en feestelijk.

En weet je…als het nou echt niet lukt met dat mooie kerstkapsel… dan zetten we gewoon een foute kerstmuts op! Ha!

Ben jij een meisjesmama? Hoe zien de haren van jouw meisje(s) er deze kerst uit? Heb jij nog tips voor deze (nog zeer onervaren) meisjesmama voor leuke kapsels?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 25 december 2016 at 07:34

  Mijn tip? Laat het iemand anders doen haha.. Gisteren maakte oma er iets van en vandaag vraag ik tante Eline haha.. ?

  • Janske 25 december 2016 at 09:14

   Ik zal het in ieder geval niet aan vriendlief vragen ??

 • MetMirjam 25 december 2016 at 08:26

  Ik doe er bij Fiene vaak eerst een dot haarschuim in – dat scheelt enorm!

  • Janske 25 december 2016 at 09:15

   Dat is ook een goed idee! Dat moet ik eens proberen!

 • marjonS 25 december 2016 at 08:42

  Twee knotjes met een haarbandje zien er leuk uit.
  Ik schreef pas geleden nog een blogje over het haar van dochterlief. Ze wordt bijna 6, maar niks lang haar. Te dun, groeit niet en ze draait met haar hoofd in haar slaap waardoor het achter net een bosje stro is.
  Afgelopen woensdag hebben we haar dus een mooie boblijn laten knippen, achter weer volle haartje en met een kerstspeldje is haar kapsel dan ook vlug klaar 😉

  • Janske 25 december 2016 at 09:16

   Wat goed! Slim opgelost!

 • Femke 25 december 2016 at 09:11

  Hier twee mannetjes met kort haar
  Doe er wel altijd gel in
  Als ik dochters zou hebben was ik wel los gegaan. Staartjes vlechtjes enz vind super leuk om te doen?
  Moet zeggen als ik ze in bad doe denk ik wel ooit hoe makkelijk zo kort haar is ?
  Zo gewassen zo droog zo de kam er doorheen

  • Janske 25 december 2016 at 09:16

   Toch wel handig twee mannetjes ?

 • mama van dijk 25 december 2016 at 14:40

  ohhh lastig. hier zit dochterlief van bijna twee niet stil ik zou graag eens een vlechtje maken

  • Janske 25 december 2016 at 14:48

   Dat probleem heb ik hier ook inderdaad! 🙁

 • Patricia 25 december 2016 at 22:25

  Volgens mij kan ik alleen vlechten, Hihi. Zou het dus meer in leuke accessoires zoeken.

 • Natascha 26 december 2016 at 12:32

  Mijn tip voor jouw: YouTube ?. Via dit kanaal heb ik leren invlechten en kan zo nu best mooie vlechten maken. Ik kon er eerst niets van…

  • Janske 26 december 2016 at 12:56

   Via welk kanaal precies? Ik heb het wel eens via YouTube zitten bekijken maar ik vond het nog steeds best ingewikkeld ?