Fotodagboek My Adventures Personal Pictures

Janske’s Fotodagboek week 17 – Antibiotica voor Coco & Bezoekje tuincentrum

23 december 2016

Daar is tie weeerrrr…een nieuw fotodagboek! We zijn inmiddels helemaal in de kerstsferen beland en ik ben druk bezig met de laatste voorbereidingen voor ons grote kerstdiner! Samen gingen we afgelopen weekend even kijken in een tuincentrum en genoten we vooral van een gezellig en rustig weekend met fijne visite en een feestje. Helaas is Coco nog steeds niet beter, dus mocht ze opnieuw naar de dokter waar ze dit keer een antibioticakuur kreeg voorgeschreven. Ook moest ik haar donderdagmiddag eerder ophalen bij het kinderdagverblijf omdat ze zo ontzettend benauwd was. Arm mopje!

Vrijdag was een heerlijk dagje! In de ochtend hebben we samen lekker muziek geluisterd. Lola kreeg van Sinterklaas de nieuwste “twee kleutertjes” cd van Monique Smit. Ze kan zich uren vermaken met liedjes zingen, vooral wanneer er een boekje bij zit met plaatjes. Zo leuk om te zien! De liedjes zijn trouwens echt heel erg leuk! Coco was ook lekker vrolijk en genoot van de gezelligheid.

’s Middags maakte ik weer Coco’s wekelijke foto’s. Kijk nou, deze foto van Coco moest ik echt even delen…hahaha…super grappig! Lola kreeg trouwens een boek en stift van Tiptoi. Wat een geweldig educatief speelgoed is dat zeg! Binnenkort lees je hier meer over op Janske.nl!

Vrijdagavond kregen we kraamvisite. Dat was echt zo gezellig! Op zaterdag hadden we opnieuw kraamvisite. Mijn vriendinnetjes waarmee ik in 2007 (!) mee stage liep in Amerika kwamen gezellig baby knuffelen. Zo leuk om elkaar weer even te zien! Het was weer als vanouds! Helemaal leuk.

Op zondagmorgen gingen we met zijn allen naar het tuincentrum hier in de buurt om op de mooie kerstafdeling te gaan kijken. We waanden ons in een heus winter wonder land. Lola keek haar ogen uit en vond vooral de vissen en het hele kerstdorp van poppetjes mooi. Ze liep door een bos vol kerstbomen en kamers vol kerstversiering met elfjes en kabouters. Wauw!

Ook kon je er in autootjes rijden.Toet toeeettt! Kleine kinderen konden onder het kerstdorp kruipen en via een doorzichtige koepel in het middel van alles rondkijken (net als bij de pinguïns in de dierentuin, haha. Na even aarzelen durfde ze er toch in te gaan staan. Lola was helemaal onder de indruk van al die huisjes en poppetjes. Het liefst wilde ze er mee gaan spelen.

Bekijk hier een kort sfeerfilmpje van die ochtend:

In de middag ging ik samen met Lola naar de verjaardag van ons mini vriendinnetje Evi die alweer één jaar werd. Ook nam ik voor haar het mooie zilveren kettinkje mee wat ik voor haar liet maken. Natuurlijk moesten deze cadeautjes mooi worden ingepakt!

Van mijn gekochte spulletjes bij het tuincentrum maakte ik meteen een paar gezellige “kerststukjes”. Kijk nou, wat snoezig! Ik vond dit idee trouwens in onze #Aftellennaarkerst inspiratie! Zo leuk!

Op maandag en dinsdag moest ik werken en maakte ik lange dagen. Opa nam dinsdagochtend Coco voor de derde keer in een maand naar de huisarts. Via de telefoon was overlegde ik met haar. Coco start met een antibioticakuurtje, want ze is nog steeds verkouden en benauwd. Zo sneu! Hopelijk helpt het snel!

Woensdag begon met een geweldig leuke ochtend. Terwijl Coco heerlijk uitsliep tot half 11 gingen Lola en ik samen in bad, deden een wasje en aten ontbijt. Toen de schone slaapster eindelijk wakker was en wilde eten speelde Lola ondertussen poeslief met haar nieuwe Tiptoi boek en stift. Meer dan een uur lang was ze uiterst geconcentreerd met het boek bezig, zo leuk om te zien dat ze zo enthousiast is. Ook wilde ze even spelen met Coco die in de box lag toe te kijken.

Ook wilde mevrouwtje graag even buiten spelen. Dat mag! Lekker ingepakt stuurde ik haar naar buiten waar ze fijn op haar driewieler rondjes reed om af en toe via het raam een kusje te komen brengen voor mama. Daarna wilde ze graag op het potje plassen. Yes! En na eventjes geduld lukte het haar om een plasje te doen. Gooooo Lola! Zo leuk dat ze er zelf interesse voor krijgt en aangeeft dat ze graag op het potje wilt plassen.

Helaas verliep de middag niet zo fijn. Lola wilde niet gaan slapen en dreef mij echt tot waanzin. Ik had nog net geen zinloos-geweld-neigingen…maar het scheelde niet veel…ik kon haar echt wel schieten…bah. Echt heftig was het. Ik merkte dat ik er gewoon lichamelijk last van kreeg. Pas na een paracetamol functioneerde ik weer een beetje normaal. Ondanks de monsterpeuter besloot ik toch om samen met haar zandkoekjes te bakken voor het kerstontbijt van de volgende morgen op het schooltje. Helaas konden papa en mama daar niet bij zijn, maar zo had ze toch iets om mee te nemen.

Donderdag kreeg ik op mijn werk ineens een telefoontje van het kinderdagverblijf. Coco was zo benauwd dat ze er niet van kon slapen. Ook had ze verhoging. Zo zielig! Ik besloot haar op te halen om de rest van de dag te knuffelen. Eenmaal thuis aangekomen lag ze zo heerlijk te slapen in de kinderwagen dat ik haar maar heb laten liggen. Zonder moeite sliep ze de rest van de middag door. Gelukkig!

Dit weekend staan er allerlei leuke activiteiten op de planning. Iedere avond lekker eten bij vrienden en thuis. Samen met vriendinnetjes zingen in een mega sing-a-long, een tig-gangen diner die ik organiseer en oma die twee nachtjes blijft logeren…en o ja…gewoon vergeten….ik heb vakantieeeee!!!! Wooohoooo!

Hele fijne Feestdagen gewenst voor jou en je familie! Geniet van elkaar en van al het lekkere eten!

Bekijk hier de vorige fotodagboeken

Spread the love

You Might Also Like

  • Gerdi 23 december 2016 at 15:00

    Wat een fijne week ondanks dat Coco nog steeds ziek was, hopelijk knapt ze snel op! Heel veel plezier komend weekend, ik mag gewoon gaan werken en ergens tussen door ga ik ook nog lekker eten!

    • janske 23 december 2016 at 15:01

      Dankjewel Gerdi! Werkse en smakelijk eten! Liefs 🙂