Discuss Kids Personal

Ik kan er niet meer tegen

20 december 2016
Ik kan er niet meer tegen….
Ik voel zo veel verdriet.
Mijn hart is gebroken.
Mijn hoofd doet pijn.
Mijn buik voelt misselijk.
Ik kan er niet naar kijken.
Ik kan het niet geloven.
Mijn moedergevoelens overstromen mijn gedachten.
Ze maken mij duizelig.

ik kan er niet meer tegen

Waar gaat het heen met onze wereld?
Waarom doen mensen zo’n onmenselijke daden?
Waarom is er zo veel haat in de wereld?
Waarom worden er zoveel onschuldige levens verwoest?
In wat voor wereld breng ik mijn kinderen groot?
Het maakt mij bang.
Bang voor wat er allemaal nog komen gaat.
Ik begrijp het niet.
Het doet pijn.
Ik maak mij zorgen.
Om mijn kinderen.
Om alle kinderen.
Om alle onschuldige mensen.
Waarom?
Ik kan er niet meer tegen…

Spread the love

You Might Also Like

 • Marieke 20 december 2016 at 19:17

  Mooi verwoord!!

  • Janske 20 december 2016 at 22:43

   dankjewel…

 • Nicole 20 december 2016 at 20:46

  Ik ook niet. Maar weet je wat ik misschien nog veel enger vind en echt om te janken? Is dat er bijvoorbeeld vandaag 2 schaapjes zijn doodgeslagen door tieners van 13/14 jaar.. Daar zit geen geloof achter of een ideaal. Nee gewoon puur uit verveling waarschijnlijk.

  • Janske 20 december 2016 at 22:44

   Dat meen je niet!! Wat verschrikkelijk…:-(

 • MaMa TeiGetje Silvy 20 december 2016 at 22:34

  Ik heb het ook gelezen van die schaapjes… Ik moet soms mijn gedachten op “uit” zetten, maar dat is moeilijk. Ik word dol als ik alles over denkt… Sterkte moeten we nu vinden bij elkaar!

  • Janske 20 december 2016 at 22:44

   Inderdaad…

 • Leonie van Mil 21 december 2016 at 10:01

  Het is beangstigend en dit geweld is zo niet nodig! Als iedereen maar gewoon meer zou praten met elkaar en zijn best doet om elkaars ideeen te begrijpen, alleen dan kunnen mensen meer respect voor elkaar opbrengen. Het is verschrikkelijk! En dat van die schapen… Die ongevoeligheid begint al zo jong. Ik hoop dat ik mijn zoontje wat meer wijsheid en gevoel mee kan geven. De wereld is momenteel echt om te janken. En niet alleen Duitsland of Frankrijk. Maar ook wat er momenteel in Turkije en Syrië gebeurt is meer dan verschrikkelijk. Mooi om het zo op te schrijven.

 • Stefanie 21 december 2016 at 12:04

  Dat heb je mooi verwoord!

 • Denise 21 december 2016 at 12:58

  Mooi verwoord. Ik herken het helemaal. Ik wordt er ook zo bang en droevig van. ?

 • Nathalie 21 december 2016 at 13:23

  Wel, er was een tijd dat ik er zelf onderdoor ging. Nu nog… ik probeer dit momenteel even bewust te blokken. Ik zag gisteren naar iets op TV en begon zo hard te huilen en snikken dat ik heb besloten mij even tot aan de bevalling mij te richten op wat wél goed gaat en een steentje bij te dragen waar ik kan (qua giften, donaties, hulp) :((( Het is verschrikkelijk he…

 • Maai 21 december 2016 at 17:41

  Verschrikkelijk he 🙁

 • Daenelia 26 december 2016 at 18:10

  Des te meer reden om je te verzetten, en hoop te bieden aan mensen om je heen. Om eens te kijken wat je zelf voor een ander kan doen, om da hardheid van de wereld tegen te gaan. Niet bij de pakken neer gaan zitten en alles maar laten gebeuren. We kùnnen de wereld ten goede veranderen. Maar dan moeten we wel iets doen.

  • Janske 26 december 2016 at 20:43

   Wat zou het mooi zijn als we allemaal zo zouden denken ❤