Kids Mommy Stuff Personal Pictures

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 31 maanden

19 december 2016
Lola 31 maanden

Lola 31 maanden

Lieve Lola,

Vandaag schrijf ik je weer een brief over de afgelopen maand. De maand waarin we samen voor het eerst Sinterklaas vierden en je genoot van alle gezelligheid, cadeautjes en mooie Sinterklaasliedjes. Het was de maand waarin we veel mooie foto’s maakten, van samen in onze mooie gele regenjassen tot met Coco in de nieuwe kinderwagen, maar ook voor onze kerstkaart liet jij je mooiste glimlach vastleggen!

Je bent zo ontzettend slim en kunt je steeds beter concentreren. Zelf boekjes lezen in de ochtend, uren liedjes zingen in de middag en ’s avonds spelen met je nieuwe Tiptoi boek en stift. Je vindt alles interessant en ontwikkeld als een speer. Ik sta soms echt met mijn oren te flapperen als ik weer een bijdehante opmerking uit je mondje hoor als “ik ben een lieve meid, een lieve dochter…een lieve zuster ben ik”, haha.

Ik moet zo lachen om jouw uitspraken en grapjes. Hele verhalen vertel je tegen iedereen, zoals; “Ik heb lekker geslapen. Ik werd wakker. Toen kwam papa en ik zei ik wil naar beneden. Papa zei dat ik nog even mocht spelen. Toen kwam ik hier. Nu ga ik een boekje lezen met jouw mama….” Ook wanneer je ’s middags of ’s avonds in bed ligt dan zing je eerst 524 Sinterklaasliedjes, waarna je nog even hele gesprekken met je knuffels voert.

Lola 31 maanden

Lola 31 maanden

Dat dutje ’s middags is trouwens regelmatig weer echt een ramp. Dan komt peutermonster Lola plotseling tevoorschijn. “Ik WIL niet slaaapppppeeeeennnnn!!!”, krijs je dan door het hele huis heen. Soms ben je dan onmogelijk stil te krijgen en laatst heb ik je (bijna) met kleren aan onder de douche gezet. Toen kreeg ik eindelijk weer contact met je. Maar soms gaat het super makkelijk en moet ik je na 3 uur slapen wakker maken.

Tegenwoordig heb je trouwens een minder leuke gewoonte gekregen. Je bijt namelijk de hele dag door op je nageltjes. Ik vind het knap dat je het kunt, want ik kan het niet. Maar we proberen je te helpen om er mee te stoppen. Hopelijk lukt dat snel.

Lola 31 maanden

Lola 31 maanden

Wat ik ook super knap van je vind, was dat je afgelopen week zomaar zelf op het potje wilde plassen. Met een grote plas én poep als resultaat en oh,wat was je trots! Daarna lukt het helaas niet meer, maar hey,dat komt van zelf!

Wat heb ik vooral veel genoten van je, lieve Lola. Wat ben je toch lief, grappig, slim, ondeugend, eigenwijs, bijdehand en soms echt een grote boef!

Ik hou zo veel van jou, lieve Lola!
Tot aan de maan en terug!
Liefs,
Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier & mijn maandelijkse brieven aan Coco vind je hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 31 maanden fotoshoot:

Spread the love

You Might Also Like

 • Susan 19 december 2016 at 06:46

  Lief artikel!

  • Janske 20 december 2016 at 17:06

   Dankjewel 🙂 x

 • Batboy 19 december 2016 at 07:59

  Wat een mooie lieve brief!

  • Janske 20 december 2016 at 17:07

   Dankjewel 🙂 xx

 • will 19 december 2016 at 09:58

  Zo’n brief aan je dochter, wat zal ze dat later leuk vinden als ze het leest.
  Mooie dochter heb je, wat een rijk bezit.
  Ik heb hier ook soms 5 kleinkinderen rondlopen, waar ik mij soms krom om lach en mij over verbaas wat ze allemaal kunnen onthouden. Ik word soms op mijn plaats gezet, je wil het niet weten. Maar oma lacht er maar weer om. Heerlijk, toch?

  • Janske 20 december 2016 at 17:07

   Heerlijk! Dat is zooo leuk! Wat een rijkdom hè?!