Baby Adventures Personal zwanger

Heet jouw dochter echt Coco!?

18 december 2016
Coco 3 maanden

Coco 3 maanden

Voor een tweede keer een naam kiezen voor een dochter vond ik zo ontzettend moeilijk,misschien wel de lastigste keuze tijdens mijn hele zwangerschap! Tot aan de laatste maand twijfelden we nog of we wel de juiste naam gekozen hadden. Ik had al jaren lang een lijstje met favoriete namen bijgehouden en tijdens mijn zwangerschap “luisterde” onze buikbaby zo ongeveer iedere week naar een andere naam. Uiteindelijk kozen we voor Coco, de meest bijzondere naam uit ons lijstje. Maar oh, wat was dat spannend! Hoe ik aan de naam kwam en welke namen er verder nog in mijn lijstje stonden verklap ik hier.

Voor altijd

Wat vind ik het een grote verantwoordelijkheid om een naam te moeten mogen kiezen voor je kind(eren). Een naam die ze voor altijd met zich mee dragen. Een naam die ze het vaakst horen van allemaal. Een naam die je (als het goed is) nooit meer veranderd. Dat is nogal wat! Je wilt het liefst dat je kind de mooiste, leukste en meest bijzondere naam heeft. Eentje die hij of zij leuk vind, maar het liefst ook de rest van de wereld. Tja…die naam bestaat dus niet, want smaken verschillen.

Top 10

Op mijn lijstje (waar ik tijdens mijn zwangerschap iedere avond in bed over zat te piekeren) stonden naast de naam Coco nog veeeel meer meisjes en jongensnamen. Welke namen stonden in mijn top 10 van favoriete meisjesnamen? (de volgorde wisselde dagelijks):

 • Samdsc06894
 • Robin
 • Eef
 • Mia
 • Kate
 • Maan
 • Teddy
 • Bobbie
 • Izzy
 • Saar

Daarnaast vond ik Pip, Pom, Noek, Billy, Jackie, Jade, Jolie, Zoë, Maya, Juul, Dali, Madelief, Cleo en Fien leuk…ik had er niet veel of zo hoor, hoe kom je er bij?! Haha! Deze lijst werd ook steeds langer in plaats van korter, wat het natuurlijk niet makkelijker maakte.

lusten jullie Coca Cola, Coco en Lola?

dsc06886Uiteindelijk kozen we toch voor Coco. Ondanks dat Coco en Lola wel erg veel lijkt op Coca Cola en we vaak moesten lachen wanneer we de zin “lusten jullie Coca Cola, Coco en Lola?” voor de grap probeerden uit te spreken. (probeer het maar eens!) Ook toen Coco geboren was moesten we even oefenen met haar naam. Het was echt even wennen en in de eerste dagen noemden we haar regelmatig Lola.

Waarom kozen we voor de naam Coco?

Omdat hij stoer is, maar ook makkelijk. Hij past bij onze namen en haar achternaam. Hij is apart, maar niet zo apart dat iedereen hem verkeerd schrijft én hij komt (nog) niet zo heel erg vaak voor. Ik was meteen verliefd toen ik deze naam een paar jaar geleden in een mode tijdschrift zag staan. Ik heb de tik om altijd de namen van de modellen te lezen bij fotoreportages, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe ze heten. Toen zag ik het Nederlandse model Coco Tijsma in een tijdschrift staan. Wat een mooie naam dacht ik toen meteen, die moet ik noteren! Nu, zoveel jaren later…heb ik een dochter die Coco heet.

Spijt?

Nog steeds moet ik soms wennen aan haar naam. Wanneer ik hem vertel aan mensen en ze reageren met een verbaasd gezicht zo van;”Koookoooo?!Echt?” .. Waarna ik reageer; “uhm, ja, Coco inderdaad.” Alsof de naam Coco de vreemdste naam is die ze ooit hebben gehoord.

Heb ik spijt dat we niet gewoon gekozen hebben voor de naam Sam, Eef of Robin? Nee, ik vind Coco namelijk steeds leuker worden en ben trots en blij dat we (ondanks dat we het super spannend vonden) tóch hebben gekozen voor deze naam. Hij past bij haar. Onze Coco.

Wat als Coco een jongen was geweest?

Jongensnamen vonden we telkens nóg moeilijker dan meisjesnamen. Nieuwsgierig naar welke 10 jongensnamen er in mijn lijstje stonden?

 • Sep

  na

  na

 • Jip
 • Tijn
 • Ziggy
 • Jools
 • Jimmy
 • Sam
 • Jack
 • Mika
 • Riff

Deze namen vond vriendlief lang niet allemaal leuk hoor, maar ik vond ze helemaal leuk. Geen idee welke jongensnaam het uiteindelijk geworden zou zijn, want die hebben we nooit hoeven te kiezen. Misschien uiteindelijk geen van hierboven. We zullen het nooit weten, haha.

Wat vind jij van de naam Coco? Hoe heet/heten jouw kind(eren) en hoe kwam jij tot de naamkeuze(s)? 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Nicole
  Twitter:
  18 december 2016 at 06:42

  Ik moet nog steeds wennen aan de naam en ondanks dat ik hem zelf nooit uitgekozen zou hebben vind ik het wel bij jullie passen!
  Nicole recently posted…Gender reveal party | blauw of roze?My Profile

  • Reply Janske 19 december 2016 at 21:33

   ik ben ook zooo benieuwd naar welke naam jullie gaan kiezen voor jullie zoon…ieeekkkk dat klinkt zo bijzonder, jullie zoon! Ben je al een beetje gewend aan het idee dat je straks niet alleen maar een meisjesmama bent 🙂
   Janske recently posted…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 31 maandenMy Profile

   • Reply Linda 10 september 2019 at 09:11

    Onze dochter van 2015 heet ook Coco , en ondanks dat die bijzonder is en je hem niet vaak hoort……. zat ze toch bij een Coco in de klas op het kdv.

 • Reply Femke 18 december 2016 at 08:19

  Het is geen naam die bij ons zou passen maar ik vind het een mooie naam. Bijzonder maar niet te apart naar mijn mening. En past bij Lola, je zult ook eerder Lola en Coco zeggen dan andersom.
  Wij hadden bij elke zoon steeds meer moeite om een mooie naam te vinden, je wilt dat het bij elkaar past en met drie jongens werd dat steeds lastiger. De oudste heet Dylon (spreek uit al die-lon) de middelste Evan (ee-van) en de jongste Vince.

 • Reply Charlotte
  Twitter:
  18 december 2016 at 08:55

  Ik vind hem helemaal bij jullie passen! En je hebt een leuk lijstje hoor. Wij zijn er nog totaal niet over uit, zo moeilijk…
  Charlotte recently posted…Aukjes diary #51: de Efteling en kerstkaarten schrijvenMy Profile

 • Reply Barbara
  Twitter:
  18 december 2016 at 09:03

  Wat een stoere en lieve naam! En je ging duidelijk voor de kortere en krachtige naam! Ik vind hem leuk?. Mijn meiden heten Mylène en Celeste en mijn zoon heet Liam. En ze hebben allen 3 namen. We konden er geen genoeg van krijgen?! We wisten bij alle 3 pas in de laatste maand wat het zou worden. Het blijft een lastige taak, maar wel een leuke….

 • Reply MetMirjam
  Twitter:
  18 december 2016 at 09:28

  Ik moest er ook even aan wennen inderdaad maar hij past prachtig bij Lola! Ons meisje heet Fiene – nog steeds heel blij met onze keuze ?. Een tweede keer een naam kiezen lijkt me ook zó lastig!
  MetMirjam recently posted…Eye catchers voor de perfecte kerstoutfit meisjes 2016My Profile

 • Reply Cindel 18 december 2016 at 10:05

  Bij de eerste zwangerschap waren we er vrij snel uit. Zowel een jongens als meisjes naam was snel gekozen. Toen we wisten wat we kregen hebben we ook gewoon aan iedereen verteld dat kleine Ella in mijn buik zat. Daardoor leefde ze al meteen voor iedereen. Nu ben ik voor de tweede keer zwanger en ook nu zijn de namen al gekozen hihi. Over een week of 8 hopen we te weten wat het wordt en ook dan zullen we denk ik de naam al bekend maken. Onze kijk is dat wanneer er een hartslag is het leven bestaat en door de baby zijn/haar naam al te geven zijn voor ons die 9 maanden nog eens zo bijzonder.
  Vind zelf de naam Coco trouwens erg leuk! Heel origineel en ook zeker een leuke combinatie met Lola!

 • Reply Jodi - liefthuis 18 december 2016 at 11:06

  Stiekem heel fijn dit te lezen. Ik heb zo getwijfeld en vond de naam zo lastig. Ik vond het ook zon verantwoordelijkheid. Ook ik heb zeg even moeten wennen.
  Ik vind Coco overigens fantastisch. Ik zou m’n dochter zo Coco kunnen noemen.
  Jodi – liefthuis recently posted…Lieve Roosje…- Ik zag een prachtig mini meisjes, tussen alle slangetjes en buisjes…My Profile

 • Reply Esther 18 december 2016 at 12:28

  Aparte naam en ik hou er van! Ik zou ‘m zelf nooit gekozen hebben, maar ik hou van namen die apart zijn. Voorwaarde is wel dat het kind
  zijn of haar nooit hoeft te spellen of zelf bijna niet kan zeggen.. Sterre is nog steeds de mooiste naam op de wereld en de mooiste meid van 12 jaar draagt ‘m blij. Faye vond ik ook heel mooi, vanwege de voorwaarden zou t. Fee geworden zijn. Rune ook heel gaaf of Skye als we in Engeland zouden wonen. Sterre is heel blij dat t Sterre is ? Haar broertje Jesse vind z’n naam prima en denkt daar niet zo over na. Seppe vind ik ook geweldig of weer Rune al denk ik meer aan een meisje bij Rune. Jesse is voornamelijk geinteresseerd in voetbal..
  Ik ben zelf ook blij met Esther.

 • Reply Karen 18 december 2016 at 12:56

  Mijn meisjesnaam is Cohen, dus ik vind Coco leuk! Al zou ik het zelf dus niet kiezen. Haha.
  Overigens hebben wij echt veel overeenkomsten qua namen. Bobby, Robin (ook voor een meisje), Kate, Sam, allemaal namen waar ik over nagedacht heb. En Izzy, zo heet de dochter van een vriendin.
  Jongensnamen vind ik dus ook moeilijker!

 • Reply Kathleen 18 december 2016 at 13:40

  Wat een mooie post en een leuk verhaal! Ik heb het met plezier gelezen. Ik vind het mooie namen… en als je Coco en Lola zegt… tja… coca-cola… maar dan zeg je toch gewoon Lola en Coco , dan heb je al minder snel de neiging om aan coca-cola te denken 🙂 Je zal misschien toch eerder eerst de oudste noemen en dan de jongste. Zo gaat dat toch bij ons. Als ze me vragen hoe mijn kinderen heten, dan zal ik altijd met de oudste eerst beginnen.
  Mijn kinderen heten trouwens Charlotte, Stef en Elizabeth. De eerste (nu al bijna 21 jaar geleden) was voor ons direct een uitgemaakte zaak… was het een meisje dan zou het een Charlotte worden. Ik had nog wel enkele andere favorieten toen (Sarah, Laura en Emma), maar eigenlijk speelden die van geen tel! Voor een jongen hadden we welgeteld één naam waar we beiden mee konden leven… Robbe.
  Toen ik zwanger was van nummer 2 en dat een jongen bleek te zijn was het voor mijn man duidelijk… Robbe toch? Dat was de naam die we 4 jaar eerder al leuk vonden dus die kon nu nog wel dienen? Maar ik was niet zo Robbe-minded meer en wou een Stef… We bleven elk bij ons gedacht en wilden niet wijken. Tot het moment dat onze zoon geboren was en de gynaecoloog vroeg ‘en hoe zal deze flinke jongen heten?’… we keken beiden naar elkaar… wie zou toegeven?? En mijn man was héél edelmoedig en zei dat ik de naam mocht kiezen 🙂 Stef dus! Mocht Stef een meisje zijn geweest dan was het een Louise… daar waren we wél over eens.
  Voor nummer drie hadden we het wat moeilijker… het zou een meisje worden… maar ondertussen was mijn zus bevallen van een mooie Louise… tja… op zoek naar een andere naam dan maar. We vonden niet echt iets en hadden als back-up al Sofie in gedachte… ik vond Elise heel mooi maar dat vond mijn man dan weer niet ok. Op een mooie avond ergens in 2002 keken we samen naar een documentaire over de Queen Mum die een aantal maanden eerder overleden was. We keken naar elkaar en wisten gelijk… dit is het… Elizabeth… maar schrijven we het nou met een ‘s’ of met een ‘z’??? We wilden de Engelse schrijfwijze en die is met een ‘z’ van daar dus Elizabeth ‘met een z’ . Dat laatste moeten we er vaak bij zeggen als haar naam moet genoteerd worden, want echt iedereen schrijft hem echt met een s!!
  Zo, dat is het verhaal van onze 3 kindernamen 🙂

 • Reply Nathalie 18 december 2016 at 14:56

  Ik vind het wel meevallen hoor. Ik heb zelf Bloem in de klas gehad (dochter van … idd!) en haar andere kindjes heten ZUS en MENSJE. Daar wen je wel aan. Ook al zou ik het zelf niet kiezen. Uiteindelijk kiezen jullie hé. 😉
  Nathalie recently posted…Wat steek ik in mijn vluchtkoffer – materniteitskoffer ?My Profile

 • Reply Marjo 18 december 2016 at 19:52

  Ik vind het een prachtige naam, dacht gelijk aan Coco Chanel, sjiek dus! Maar ook stoer. Ik vind het belangrijk dat namen bij elkaar passen en dat is met Lola en Coco zo. Onze kinderen heten Jonathan (nathanaël), Rhodé (Hannah) en Sarah (Anna) onze kinderen hebben bijbelse namen, en ze zijn uitspreekbaar in jet Engels.

 • Reply Jacqueline
  Twitter:
  18 december 2016 at 21:15

  Leuke naam toch? Ik vind ‘m niet zo shockerend bijzonder hoor. En smaken verschillen inderdaad, maar ik merk ook dat ik bij de voor mij minder leuke namen er ook wel aan kan wennen. Op een gegeven moment hoort die naam gewoon bij die persoon. En als het een mooi persoon is, wordt de naam vanzelf ook mooi.
  Mijn meiden heten Kyna en Lynn, was wel een hele zoektocht om het met mijn man eens te worden over namen.
  Jacqueline recently posted…8 mooie must-haves om met of zonder rolstoel te dragenMy Profile

 • Reply Moniek (sprankje)
  Twitter:
  18 december 2016 at 21:17

  Gedurende de zwangerschap verzamelden we allebei namen, en mochten we onbeperkt doorstrepen van elkaars lijstje (“ik had vroeger op school een naar kind met die naam”, “doet me denken aan onze oude buurvrouw”, etc)
  Daarnaast moest t ook kloppen/passen bij de achternaam. We vonden Tess heel leuk, maar als je achternaam dan óók met een S begint…
  Het werd… Eline

 • Reply Priscilla
  Twitter:
  18 december 2016 at 22:39

  Ik vind het allebei lekker vrolijke namen. Ik vond namen uitzoeken echt heel moeilijk. Ik wilde mijn kinderen altijd meerdere namen geven omdat ik het stom vond dat ik zelf maar een voornaam had. Maar uiteindelijk hebben ze beide ook maar een voornaam gekregen omdat we voor beide maar een naam hadden waar we beide achter stonden en ik niet wilde gaan vernoemen ofzo.

 • Reply Merel
  Twitter:
  19 december 2016 at 06:29

  Vind Coco fantastisch, past helemaal bij Lola (wat ik ook een heel leuke naam vindt). Staan veel meer namen op je lijst die ik ook had. Ziggy vind ik trouwens ook een mooie voor een jongen, zou er goed bij passen.

 • Reply Nicole
  Twitter:
  19 december 2016 at 13:17

  haha dat coca cola had ik nooit bij stil gestaan! Beide namen zijn niet volledig mijn smaak, maar ik vind het wel tof dat het anders dan anders is.
  Nicole recently posted…Is een tweede kindje minder belangrijk voor de omgeving?My Profile

 • Reply Feline 19 december 2016 at 13:58

  Ik vind de namen van beide van je dametjes super leuk! Mijn zoontje heet Nino en mijn dochtertje Zosja. Ik heb ook geprobeerd originale namen te vinden, die wel uitspreek aar zijn maar niet te veel voorkomen. 🙂 moeilijk he die zoektocht.

 • Reply Mèlanie 19 december 2016 at 18:49

  Coco vind ik zelf echt een super leuke naam!!!!!! En past perfect bij Lola… Niks raars aan.
  Het zou zo een naam zijn die ik zelf ook zou kunnen kiezen…
  Mèlanie recently posted…De mama van… | Kimberley de troste mama van VanessaMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje
  Twitter:
  20 december 2016 at 10:34

  Ik vind het wel een lollige naam. Echt wat anders, en beter dan bijvoorbeeld Appel of Vlinder.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge