DIY Kerst

Regenboog kerstboom | DIY

16 december 2016
kleuren sorteren

kleuren sorteren

Sommige van jullie kennen hem misschien al, mijn kleurrijke regenboog kerstboom. Vorig jaar was hij erg populair op verschillende blogs en ook dit jaar staat hij weer te pronken in onze woonkamer. Ik kan daar zo van genieten want ik ben dol op regenbogen. Als klein kind legde ik mijn kleurpotloden op volgorde zoals de kleuren van de regenboog op tafel. Een klein beetje autistisch misschien, maar ik vind het leuk! Daarom versier ik mijn kerstboom in de kleuren van de regenboog. Kijk hoe makkelijk jij het ook kunt doen!
Alle ballen verzamelen!

Door de jaren heen heb ik een flinke verzameling aan gekleurde kerstballen verzameld. Ik begon met blauw, turquoise, groen en bruin, maar na een paar jaar vond ik het saai en kocht ik ook nog andere kleuren. Omdat mooie glazen kerstballen vaak belachelijk duur zijn (lees; vaak een paar euro pér bal!) ging ik altijd na kerst rondsnuffelen in de 70% sale bij de kerstafdelingen in de tuincentra’s, V&D en Bijenkorf.

dsc08577Zo verzamelde ik een mooie collectie aan kleurrijke kerstballen en andere vrolijke hangers voor in mijn kerstboom. Zo’n 4 jaar geleden kochten we een prachtige nepboom die er net echt uit ziet (dat wil ik dan weer wel) en die staat vanaf nu iedere kerst te shinen in de woonkamer. Hij ziet er zelfs zo echt uit dat zijn naalden soms zelfs uitvallen, haha.

Even goed puzzelen

Vorig jaar kwam ik op het idee om mijn kerstboom in de kleuren van de regenboog vol te hangen. Hij was zo goed gelukt dat hij flink gedeeld werd op verschillende blogs. Zo leuk! Afgelopen weekend had ik een dagje het huis voor mijzelf en heb ik hem opnieuw bijna hetzelfde versierd.

Het is best nog even goed puzzelen om perfect uit te komen met de kleuren. Vorig jaar overlapte de kleuren meer en mengde ik ze een beetje. Dit jaar heb ik ze zo min mogelijk gemixt en zie je nog duidelijker de verschillende kleurenbanen. Ik besloot om dit keer te beginnen met goud en bruin in plaat s van rood. Hij is nu dus nóg mooier gelukt (al zeg ik het zelf).

ballen

ballen

Hoe maak jij ook zo’n regenboog kerstboom?
 • Allereerst, zorg ervoor dat je genoeg ballen of andere versiering hebt in verschillende kleuren
 • Sorteer alle ballen op kleur
 • Leg ze op volgorde van onder naar boven (hoe je ze in de boom op wilt hangen)
 • Hang de lampjes in de boom (als deze er nog niet in zitten)
 • Bereken ongeveer uit hoe groot stuk boom je per kleur kunt volhangen
 • Hang het niet meteen te vol zodat je bovenin geen ballen meer over hebt of andersom
 • Begin onderaan en werk langzaam naar boven
 • Hang de minst mooie ballen achter aan en de mooiste exemplaren goed vooraan in het zicht

Het kost misschien even wat tijd…maar dan…tadaaaaa!!! Daar is ie dan! Je eigen regenboog kerstboom!

Wat is ie mooi  hè!? Staat jullie boom er ook zo mooi bij? Gezellig hè, al die lampjes?!

Wat voor kleuren hebben jullie kerstballen en accessoires en waar shop jij je kerstballen?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jessica 16 december 2016 at 16:03

  Super gaaf. Wij hebben zilveren en blauwe ballen. Van de week misschien alvast tussen de uitverkoop snuffelen naar andere kleuren ballen.

  • Janske 17 december 2016 at 15:37

   ohh mooi! Veel plezier met de ballenjacht!

 • Nicole 17 december 2016 at 06:56

  In onze boom zitten geen ballen haha alleen lichtjes en een slinger. Heb gewoon geen tijd gehad ?

  • Janske 17 december 2016 at 15:42

   druk druk druk…ik ken het…volgend jaar weer?!

 • Willeke 17 december 2016 at 09:06

  Heel super leuk gedaan!!
  Wij hebben dit jaar de kleuren rood, wit, blauw/lila en goud/bruin. Klinkt apart maar het is een leuke combi als het in de boom hangt haha.
  De kerstballen hebben we bij de kringloop weg.. leuk shoppen daar!

  • Janske 17 december 2016 at 15:43

   dat is ook wel slim! Klinkt inderdaad als een aparte combi, maar ik geloof meteen dat het mooi is!

   • Willeke 17 december 2016 at 15:47

    Gewoon paar weken voor kerst naar de kringloop.. dan heb je mega keus.. en alles voor een ‘paar cent’. (Vorig jaar geloof ik iets van 30 kerstballen voor amper 2 euro)
    Ja aparte combi.. beetje bonte boom haha

 • will 17 december 2016 at 10:47

  Wat een prachtige Kerstboom ,Janske !
  In mijn Kerstboom hangen , zolang de kleinkinderen klein zijn o.a. kerstmannetjes, sokjes met een muisje of iets anders , sneeuwpoppetjes , kleine lijstjes met babyfoto’s van de kleinkinderen, sleetjes , veel rode appeltjes en allerlei andere dingetjes, van gekleurd kunststof. Allemaal kinderdingen. En dan alles in de kleuren: groen, rood en wit.
  Leuk voor de kleinkinderen om naar te kijken.
  Het eerste wat ze altijd doen is hun eigen foto opzoeken.
  Ik wens jullie een hele fijne Kerst en een gelukkig 2017.

  • Janske 17 december 2016 at 15:45

   Dat klinkt als een kerstboom vol mooie herinneringen. Wat bijzonder! Dankjewel voor je lieve wensen! Jullie ook Fijne Feestdagen, Will! 🙂

 • Anita 17 december 2016 at 17:20

  Wat ziet dat er ontzettend leuk uit!! De onze is voornamelijk rood, met hout, wat wit en andere kleine accessoires. Blijft vrij tijdloos vind ik 🙂

  • Janske 17 december 2016 at 17:53

   mijn ouders hebben ook die kleuren, erg mooi!

 • marjonS 18 december 2016 at 07:20

  Heel mooi zo’ regenboog Kerstboom!
  Hier dit jaar maar een mini boompje ivm de verhuizing die komende week start.

  • Janske 19 december 2016 at 21:33

   ahhh…succes met verhuizen!

 • Moniek (sprankje) 18 december 2016 at 21:19

  Zilver, wit en zwart. Bevalt me nog steeds goed, maar toch ga ik kijken of ik in de uitverkoop nog wat mooie aparte exemplaren kan vinden…

 • Uitslag van het kerst blogfeestje - Save the Mama 25 december 2016 at 06:02

  […] regenboog kerstboom waar ik stiekem een beetje jaloers op ben. Ze verteld je hoe ook jij zo’n gave regenboog boom voor elkaar kan […]

 • Maike 26 december 2016 at 11:26

  Wat een origineel idee!