DIY Kerst Pictures Review

DIY | Originele zelfgemaakte kerstkaart met foto’s

10 december 2016
Inmiddels zijn ze verstuurd, onze kerstkaarten voor 2016. Zoals ieder jaar hebben we ze ook dit jaar weer zelf gemaakt met originele foto’s. De afgelopen jaren had Lola de hoofdrol als kerst(b)engeltje. Dit jaar was er plek voor Lola, Coco, papa én mama. Bekijk snel hoe leuk hij is geworden en hoe makkelijk het is om zelf ook zo’n leuke kerstkaarten te maken!

In de afgelopen 10 jaar maakten vriendlief en ik (bijna) ieder jaar onze eigen kerstkaarten. Misschien zijn we ouderwets, maar we vinden het gewoon nog steeds ontzettend leuk om echte post te krijgen én versturen, zo ook met kerst. Om onze vrienden en familie een vrolijke kerstgroet en vooral een goed nieuw jaar te wensen sturen wij altijd trouw een kaartje tijdens de Feestdagen. Zelfs naar de mensen die al jaren geleden gestopt zijn met het versturen van kaarten konden ieder jaar weer rekenen op een kaartje. Gewoon omdat het een kleine moeite en een groot gebaar is.

The making Off

The making Off

Origineel & bijzonder

Omdat ik momenteel té weinig tijd heb om zelf uren lang kerstkaarten in elkaar te gaan knutselen (wat mij overigens ook erg leuk lijkt voor over een paar jaar samen met de kinderen) vind ik het makkelijker en minstens net zo leuk om een kaart met foto’s van ons gezin er op te maken. Zo is de kerstkaart toch heel persoonlijk en bijzonder, maar ben ik geen weken aan het knutselen. Ik vind een kerstkaart met foto vaak ook net wat leuker dan een gekochte kerstkaart (vaak zelfs zonder persoonlijke groet). Als iemand er een leuke tekst of foto in heeft gezet maakt het dat natuurlijk al stukken persoonlijker.

Twee jaar geleden maakte ik de eerste kerstkaart met baby Lola in de hoofdrol. Ze was pas 6 maanden oud toen we de foto’s maakten. Meteen toen de eerste kaartjes bij onze vrienden en familie werden bezorgd kregen we enthousiaste reacties en iedereen reageerde ontzettend positief. Dat was zo leuk om te horen dat we meteen besloten om het ieder jaar opnieuw te gaan doen. Vorig jaar was Lola alweer een jaartje ouder en mocht ze als kerst engeltje op de foto. Ook deze kerstkaart was erg populair en kreeg een speciaal plekje in vele huizen. Bij sommige familieleden staat hij nog steeds op de kast, haha. Wat een compliment!

binnenzijde

binnenzijde

Eenvoudig en snel maken

Dit jaar wilde ik foto’s maken met het hele gezin. Met Coco’s debuut op onze kerstkaart, yay! Op een ochtend maakte ik samen met vriendlief de foto’s en zocht ik meteen de mooiste uit. In de webshop van Kaartwereld.nl zocht ik een mooie kerstkaart uit waar ik onze eigen foto’s in kon verwerken. Toen ik deze zwarte kaart met witte stippen en gouden details zag, wist ik direct dat ik deze wilde kiezen.

Op de website kun je op een eenvoudige en snelle manier zelf je foto’s op en in de kaart zetten en je kaart helemaal naar eigen wens ontwerpen. Daarnaast kun je veel verschillende lettertypes gebruiken voor de tekst en leuke plaatjes toevoegen. Ik besloot om aan de binnenzijde van de kaart links een aantal foto’s te plaatsen van “the making off”,dat is echt onze traditie. Op de rechterzijde plaatste ik een mooi gedichtje (wat ik op internet gevonden had).

gedichtje

gedichtje

Extra korting bij bestellen

Ik versierde het geheel met wat gele sterren om het net iets meer aan te kleden en hopla, klaar is Kees Janske! Ik kreeg ook nog eens korting omdat ik meerdere kaarten tegelijk bestelde. Altijd fijn! (Kaartwereld heeft regelmatig nog meer leuke kortingen zoals gratis postzegels). Een paar klikken later had ik mijn kerstkaarten besteld.

Vijf dagen later viel het pakketje door mijn brievenbus. Ik vind dat altijd zo spannend om de eerste blik te werpen op de kaarten om te zien of ze goed gelukt zijn. Yes! Ze zien er geweldig leuk uit! Ik ben er helemaal blij mee en erg benieuwd naar de reacties van onze familie en vrienden wat ze dit jaar van onze kaarten gaan vinden!

P.s. Hoe de voorkant van onze kerstkaart er uit ziet kun je morgen zien op Janske.nl!
Zelf foto’s maken voor je kerstkaart met (kleine) kinderen is toch wel een vak apart (heb ik gemerkt in de afgelopen jaren). Vind je onze kerstkaart ook zo leuk en ben je benieuwd naar hoe wij deze leuke foto’s hebben gemaakt? Lees dan nu mijn artikel over foto’s maken voor de kerstkaart. Daarin geef ik je tips en vind je genoeg inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan!

Ga je zelf ook kerstkaarten maken en/of versturen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kaartwereld.nl

Spread the love

You Might Also Like

 • Lisanne 10 december 2016 at 08:23

  Omdat ik met mijn dochter bij mijn ouders woon sta ik nog op hun kaart erbij. Voor mijn eigen vrienden heb ik mn dochter aan het werk gezet: ze is gek op stickers plakken. Een paar velletjes sterrenstickers, halve maat rode kaartjes en plakken maar. Ik plak die halve kaartjes straks op een groene kaart en schrijf er dan wat persoonlijks op, per persoon verschillend. Sommige krijgen ook de kaart van mn ouders er nog bij.

  • Janske 10 december 2016 at 09:01

   Wat leuk en creatief zeg! Leuk als activiteit ook!

 • Monique 10 december 2016 at 09:08

  Oh wat leuk! Ik ben zo benieuwd naar de voorkant! Ik wil dit jaar ook kaartjes gaan sturen. De foto’s hebben we al van onze lifestyleshoot laatst.

  • Janske 10 december 2016 at 09:54

   Doen! Die foto’s zijn daar perfect voor ?

 • Ilse van Kreanimo 10 december 2016 at 16:15

  Ja! Vandaag foto’s voor gemaakt – hopelijk nog op tijd geleverd! 😉

  Mooi zeg! 🙂
  En hihi roze olifantjes op het behang!

  • Janske 10 december 2016 at 16:22

   Wat goed! Haha, grappig hè! ?

 • Charlotte 10 december 2016 at 21:57

  Alleen de binnenkant is al super leuk! Ben benieuwd naar de voorkant! Wij sturen altijd maar een paar kaartjes. De rest krijgt een digitale kaart 🙂

  • Janske 10 december 2016 at 23:26

   Dankjewel ?

 • Sanne 10 december 2016 at 22:23

  Ik vond vroeger die kaartjes al leuk met de foto’s. Je kaartje ziet er echt leuk uit. Ben wel nieuwsgierig naar je voorkant. Wij versturen er dit jaar geen.

  • Janske 10 december 2016 at 23:26

   Wat jammer. .volgend jaar wel weer?