DIY Herfst Recept Sinterklaas Uncategorized

10 x de lekkerste Sinterklaas recepten

28 november 2016
dsc07628Over een weekje is het eindelijk Sinterklaas!Wij vieren voor het eerst sinds jaren weer echt Sinterklaas, samen met mijn ouders, mijn zusje en onze gezinnetjes. Aangezien ik de “partyplanner” ben van deze feestelijke bijeenkomst ben ik op zoek gegaan naar lekkere recepten om te maken voor tijdens ons heerlijke avondje. Dankzij de hulp van mijn lieve blogcollega’s kreeg ik veel tips voor lekkere recepten toegestuurd. Dat word nog behoorlijk lastig om te kiezen welke ik zelf wil gaan gebruiken.

Kun jij ook nog wel wat bak-inspiratie gebruiken voor Sinterklaas? Ik koos (toch wel met enige moeite) de 10 lekkerste Sinterklaas recepten voor je uit. (Klik op de oranje namen voor het uitgebreide recept!) Naast heeele calorierijke recepten heb ik ook een aantal healthy opties voor je gevonden. Zo kunnen we toch genieten zonder 3 kilo in één heerlijk avondje aan te komen. Wel zo fijn,  dacht ik zo!

10 x de lekkerste Sinterklaas recepten:

gevulde-speculaas-1

Gevulde speculaas (de gezonde variant!) van Kelly:

Kelly maakte een gezonde versie van speculaas, altijd fijn als het ook op een gezondere manier kan! Mede door de dadels in de vulling is dit een gezondere versie die toch nog steeds heel erg lekker is! Het recept is makkelijk en heeft geen 100 onuitspreekbare ingrediënten nodig waarvoor je stad en land af moet zoeken.

Zelf roomborstplaat maken

Roomborstplaat van Anne-Marie:

Room-watte? Eerst moest ik even kijken wat het ook alweer precies was, maar ik herkende het direct de foto. Lekker! In tegenstelling met bovenstaand recept bestaat deze juist vooral uit suiker en stuiter je waarschijnlijk nog wel even na bij het eten van dit lekkers. Hoe leuk en origineel is het om zelf roomborstplaat te maken en extra leuk om samen met je kids te maken. Let wel op; je hebt hiervoor een suikerthermometer nodig. Met maar drie ingrediënten is dit wel een heel makkelijk recept en weer eens wat anders dan pepernoten of marsepein maken.

Eva’s Spelt pepernoten: 

pepernoten

Eva deelt een recept van spelt pepernoten met ongeraffineerde suiker! Verantwoord genieten dus. Wat nou pepernoten maken uit een pakje,dat kan ook veel gezonder. Met onder andere speltmeel, kokosolie en kokosmelk als ingrediënten,verteld Eva zelfs in een video hoe je deze spelt pepernoten zelf kunt maken. Succes en eet smakelijk!

Deze oreo truffels met speculaaskruiden zijn de perfecte traktatie tijdens Sinterklaas! De warme kruiden en de oreo's zijn een superlekkere combinatie! :D

Oreo truffels met speculaaskruiden van Jody:

Denk je net even gezond te doen komt Jody voorbij met haar Goddelijke Oreo truffels met speculaaskruiden. Tja, met Oreo’s als ingrediënt heb je mijn aandacht. Wat zien ze er verrukkelijk uit. Dag diet…hallo Oreo truffels! Dit zijn echte calorieën bommetjes, en volgens mij kun je het nooit bij eentje laten. Zorg er dus voor dat je deze niet te ver van te voren klaarmaakt anders overleven ze het niet tot pakjesavond, haha!

_MG_9852Nicole’s Sinterklaastaart:

Nicole maakte een nieuwe versie van een bestaand recept. Een overheerlijke Sinterklaastaart met pepernotenbodem, monchou vulling en chocolade pepernoten en Nutella topping. Als die taart niet in de smaak valt, dan weet ik het ook niet meer! Hij is ook nog eens makkelijk te maken, al moet hij wel wat langer in de koelkast blijven staan. Maak hem dus het liefst al een dag van te voren, om last minute stress te voorkomen. Eigenlijk is het zonde om hem op te eten, hè!?

Pepernoten cheesecake in een glaasje van Eef:

Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Eef is een echte bakkoningin want ze overlaadde mij met de lekkerste Sinterklaas recepten. Een recept wat mij meteen liet watertanden was de verrukkelijk uitziende pepernoten cheesecake in een glaasje. Kijk nou, hoe lekker dat deze er uit ziet!? Het ziet er ook meteen zo feestelijk uit in zo’n glaasje én je hoeft niet te vechten om wie het meeste krijgt. Iedereen krijgt zijn eigen glaasje. Ik heb zo’n vermoeden dat ik deze ga presenteren aan mijn gasten tijdens ons heerlijk avondje!

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatieCeciel’s Sinterklaas Fudge:

Wat ook ontzettend leuk, origineel en feestelijk is..is deze oh zo lekkere Sinterklaas fudge. Nomnom! Leuk om te maken samen met je kind(eren) en bijvoorbeeld als snack te serveren. Het recept is super makkelijk en je hebt er geen oven bij nodig. Zorg er wel voor dat hij een nachtje in de koelkast kan blijven staan. De discodip maakt het helemaal af!

Zak van Sinterklaas door Jolanda & Daniele: 

DSC01048-1

Erg origineel en anders dan de rest vond ik deze “zak van Sinterklaas”. Super simpel om te maken en je kunt de “zak” helemaal naar wens vullen. Ik denk dat ik er zelf misschien nog een pepernootje of zo in zou stoppen, maar wat een origineel idee! Gaaf als je bijvoorbeeld een kinderfeestje hebt in de Sinterklaas periode. Dan geef je alle kids een pannenkoek met een verrassing er in en laat je ze hem verder versieren met strooigoed. Net even anders, en super makkelijk, goedkoop en leuk!

Suzanne’s banketstaaf: Banketstaaf

Suzanne maakte zelf een banketstaaf welke zowel lactosevrij, koemelkvrij & zelfs soja vrij is. Wat een uitkomst! Ook dit recept is super simpel en snel te maken. Deze is ook leuk om samen met je kind(eren) te maken. Heb je een allergie en moeite om geschikt snoepgoed te vinden tijdens Sinterklaas? Suzanne schreef er een handig artikel over met tips.

Gevulde speculaas met peer van José:GEVULD SPECULAAS MET PEER |ENJOY! The Good Life

José maakte lekkere gevulde speculaas met peer. Een perfecte combi lijkt mij, met echt zo’n winterse smaak. Als ik alleen al denk aan hoe deze speculaas ruikt wanneer de geur tijdens het bakken de hele woonkamer vult. Hmmm! Buiten dat hij vooral erg lekker is, zitten er ook nog peertjes in. Zo is hij niet alleen een guilty pleasure, maar toch nog een beetje gezond.

Help jij mij met kiezen!?

En…loopt het water al uit je mond en krijg jij ook zo’n zin om een of meerdere van deze recepten uit te proberen? Eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen uittesten om dan mijn favorieten daar weer uit te kiezen. Dat heeft alleen één groot voor én nadeel…dan moet ik ook alles proeven en ik vrees dat ik ze allemaal lekker ga vinden….en dus alles op eet… en dan niet meer kan kiezen.

Misschien kun je mij helpen met kiezen. Welk recept zou je uitkiezen om te maken tijdens Sinterklaas?

Alle recepten en foto’s mocht ik gebruiken voor dit artikel met toestemming van bovengenoemde bloggers, dank jullie wel voor al jullie heerlijke recepten en inspiratie!

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 28 november 2016 at 07:20

  Oh die cheesecake in een glaasje ziet er lekker uit! En ook de gevulde speculaas lijkt me heerlijk. Wie weet probeer ik dat nog wel uit voor Sinterklaas…

  • Janske 28 november 2016 at 07:28

   Echt hè. ..hmmmm

 • Nicole 28 november 2016 at 08:09

  Die oreo truffels;!! Oh my!

  • Janske 28 november 2016 at 11:03

   Ohhh hou me tegen echt. ..yummyyy

 • Alice 28 november 2016 at 11:09

  Lekker! Ik zie de gezondere variant van de gevulde speculaas wel zitten

  • Janske 28 november 2016 at 21:08

   die lijkt mij ook erg lekker!

 • Eef 28 november 2016 at 20:25

  Hahaha sorry voor alle recepten 😉 maar je hebt wel een hele lekkere uitgekozen! Als je ‘m maakt hoor ik natuurlijk graag of ‘ie gesmaakt heeft.

  • Janske 28 november 2016 at 21:09

   Ga ik doen! 🙂

 • Nicole 29 november 2016 at 06:49

  De pepernoten cheesecake ga ik ook eens bekijken en eventueel maken. Heb er alleen geen goede glazen voor haha..

  • janske 29 november 2016 at 09:20

   Kun je die niet lenen van iemand? Of bij de Action kopen ofzo 😉 (cheesecake is wel een rede om te mogen shoppen…toch 😉 )

 • Roxanne 10 december 2016 at 20:40

  Ohhhhh jammie! En dat vraag je aan een zwangere vrouw? xD

  • Janske 10 december 2016 at 21:15

   hahaha…als je móet kiezen 😉

   • Roxanne 10 december 2016 at 21:30

    Hm….dan wordt het OF de pepernotentaart OF de pepernoten cheesecake. Die lijken mij het lekkerste 😉