Fotodagboek My Adventures Personal

Janske’s Fotodagboek week 12 – Sinterklaas & Een nieuw begin

18 november 2016
Fotodagboek week 12…Coco is vandaag gewoon alweer 12 weken oud! Halleluja wat gaat de tijd snel voorbij! Ik ben inmiddels weer begonnen met werken en het echte leven als werkende mama van twee is nu echt een feit. There’s no way back, haha! In de afgelopen week kwam Sinterklaas aan in het land, maakte ik een aantal leuke foto’s van mijn meiden. Ook ging ik shoppen tijdens het 100% Mama Event en moest ik beide dochters naar het kinderdagverblijf brengen…een nieuw begin!

Vrijdag was weer een rustig dagje met de meiden. We bleven lekker thuis, hadden een relaxte badder ochtend en ’s middags maakte ik mijn wekelijkse foto’s van Coco. Als avondeten aten we alle restjes, wat uiteindelijk bij elkaar best lekker was. Coco had ook enorm goede zin aan tafel zoals je ziet. Ze is de laatste weken zo veel aan het lachen en kletsen. Super gezellig! Hele verhalen brabbelt ze tegen je, echt zo schattig!

Zaterdag was het tijd om Sint en zijn Pieten te verwelkomen. De dag daarvoor bestelde ik op de valreep een super toffe kinderdrager welke we meteen konden uittesten. Papa en Lola waren direct dolenthousiast over de drager en veel ouders om ons heen informeerden hoe wij aan deze handige drager kwamen. Ik zal er binnenkort een review over schrijven, want wij zijn helemaal fan!

Lola was niet helemaal fit, maar vond al die Pieten en Sinterklaas reuze interessant . Ze was helemaal onder de indruk. Zo lief!

We stonden niet helemaal vooraan, maar dat maakte niets uit, want Lola had perfect uitzicht. Maar toen de kindjes voor haar wegliepen wilde ze toch even nieuwsgierig aan het hek staan zodat ze wat pepernootjes van Piet kreeg. Zoals je kunt zien was ze echt niet helemaal fit, arm mopje.

Coco mocht natuurlijk ook mee naar de intocht. Ze lag heerlijk tegen mij aan te slapen in de draagdoek. Zo fijn!

’s Middags ging het feest gewoon verder en vierden we de eerste verjaardag van het zoontje van onze vrienden. Wat een gezellig feestje! ’s Avonds keken alle kindjes samen het Sinterklaas journaal. Kijk nou, hoe gezellig!

Zondag ging ik in mijn eentje lekker shoppen op het 100% Mama Event en kocht ik veel super leuke goodies voor de meiden en voor mijzelf. Ik heb echt zo genoten die dag, even lekker me-time en shoppen als de beste, haha. Wat wel een beetje jammer was, was dat ik zo’n 6 uur heb moeten reizen die dag …maar gelukkig vind ik treinreizen niet zo erg. O, en Lola mocht voor het eerst haar schoentje zetten samen met papa. Lola kreeg een krasboek en papa een doos macaroni, hahaha. (iets met geen cadeautje voor papa en improviseren)

Maandag was een gekke dag, Lola én Coco gingen vanaf die dag voor het eerst samen naar het kinderdagverblijf. Vriendlief was al heel vroeg weg, dus deed ik verder alles alleen. Het ging prima hoor, maar het was wel weer even vreemd om Coco én Lola te moeten “afgeven”. De rest van de dag was ik alleen thuis en kon ik mijzelf even mentaal voorbereiden op mijn allereerste werkdag na mijn verlof. 

Dinsdag was het dan zo ver, ik moest weer aan het werk. Opa en oma kwamen oppassen en de meiden gedroegen zich als engeltjes (altijd fijn!). Hoe mijn eerste werkdag verliep lees je hier. Een lange, maar fijne dag. Uiteraard keken we ook dit keer het Sinterklaas journaal. Tenminste, Lola keek, want ik was “alleen” thuis, dus kon ik zo even rustig opruimen.

Papa kwam laat thuis en moest van mij nog even knuffelen met Coco. Dat was zo gezellig, want mevrouwtje kletste hele verhalen tegen papa. Zoooo lief! Ik moest er even wat foto’s en filmpjes van maken. *smelt!*

Woensdag was mijn “vrije” dag. In de ochtend stopte ik eerst Coco in badje samen met Lola, die vind het zo leuk om mee te helpen. Lieve grote zus! Daarna mocht Lola lekker “zwemmen” in het grote bad. Ondertussen stond (jawel, echt waar!) ik Coco nog een keer te voeden (bv) en natuurlijk moest Lola toen net plassen…tssss…handig! Ik had al zo’n vermoeden dat dit niet helemaal handig zou gaan uitpakken…haha. Dus Coco “afgesloten” en Lola op de wc gezet. Kwam natuurlijk helemaal niets…haha. Daarna was het tijd om een leuke foto te maken van de beide dames met de nieuwe “Tough Cookie” truien. Daar kwamen wel een aantal leuke foto’s uit, hihi. Kijk maar!

Daarna gingen we lekker ontbijten en wilde Lola graag knutselen. Prima! Vooral de stickers waren favoriet. Na een paar minuten zei ze ineens, “kijk mama, de sneeuwpop heeft het koud, die moet buiten staan”. Ze had er een trui én laarzen opgeplakt, hahaha. Wijsneus! ’s Middags kwam dit leuke tweedehands jurkje binnen wat ik kocht voor Coco en gingen we met zijn drietjes lekker even wandelen naar de supermarkt. Lola mocht in iedere plas stampen met haar laarsjes en hielp perfect mee in de supermarkt. Alle mensen om ons heen moesten er van lachen, zo’n eigenwijze peuter die met haar grote mand boodschappen doet.

Ook maakte ik alvast Lola’s maandfoto’s voor haar brief. Zaterdag is mevrouwtje namelijk alweer 2,5 jaar oud! Op naar de drie dus! Bekijk hier alvast een sneak preview!

’s Avonds mocht Lola haar schoentje opnieuw zetten en ze vond het helemaal leuk. Zo grappig! We stopten er een wortel in voor het paard en een mandarijntje voor Sinterklaas. de volgende ochtend kon ze niet wachten om te kijken wat er in haar schoentje zat. Ze had een heleboel mooie haarclipjes je stiekjes gekregen. Die mochten natuurlijk meteen gebruikt worden. Jippie!

Dit was mijn week alweer. Een hele drukke, maar toffe week! Ik heb weer erg genoten!

Hoe was jouw afgelopen week? Ben jij ook naar de intocht van Sinterklaas geweest en ga je dit weekend nog iets leuks doen?

Bekijk hier de voorgaande fotodagboeken.

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 18 november 2016 at 06:42

  Wat een gezellige boel weer. Lijkt me zo’n rijkdom met twee kindjes!

  • Janske 18 november 2016 at 08:09

   Het is zoooo leuk!

 • Gerdi 18 november 2016 at 08:58

  Wat een gezellige week! Heerlijk dat kindjes zo genieten van deze sinterklaastijd!

  • Janske 18 november 2016 at 09:07

   Inderdaad! Zo gezellig ook!