Mommy Stuff Review Shopping Uittip

100% Mama Event 2016 Review

14 november 2016
Afgelopen weekend vond in Rotterdam het 100% Mama Event plaats. Hét shopping event speciaal voor (bijna) mama’s die genieten van het leven en daar het beste uit willen halen. Een plek waar je heerlijk kunt shoppen bij de leukste (web)shops, je kunt laten inspireren, heerlijk kunt eten en vooral even lekker kunt genieten. Op uitnodiging van de dames van Hello Little One ging ik een kijkje nemen op dit leuke Mama Event!

het lijkt alsof mijn “Things I Love And Have To Get” board van Pinterest zojuist tot leven is gekomen

SuzyB

SuzyB

Na een (veeeel te) lange treinreis van meer dan 2,5 uur, vol met vertragingen en omleidingen kwam ik eindelijk aan in het WTC in Rotterdam. Mijn shopwalhalla voor vandaag! Terwijl in de ruimte ernaast de meest uitgesproken audities plaatsvonden voor de 2483ste Idols serie, stroomt de andere helft van het WTC langzaam vol met vooral veel mama’s.

Om mij heen zie ik overal hippe (bijna)mama’s en hun (nog veel hippere) Instagram picture perfect kids. Ik bevind mijzelf in shopping heaven en het lijkt alsof mijn “Things I Love And Have To Get” board van Pinterest zojuist tot leven is gekomen en voor mij staat uitgesteld. Aaaaaaahhhh!Temptation everywhere!

Ik besluit eerst een rondje te maken langs alle ge-wel-dig-leuke stands en kom ogen te kort. Als een kind in een snoepwinkel loop ik nog net niet kwijlend naar al dat moois te kijken. Waarom heb ik nog steeds geen geldboom in mijn tuin? Ik mag pas iets kopen wanneer ik alle stands heb bezocht. Al snel zie ik de mooie schoentjes en geweldige “Tough Cookie” sweaters van Tough Cookie liggen…Ieeekkk!! Hebben, hebben, hebben! Ik snuffel rond en wil het liefst het hele rek leegplunderen, maar beloof om later terug te komen. Af, Jans! Af!

Ondertussen hoor ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen “Heb je het nooooodig???”

Ook zie ik overal om mij heen hele mooie nieuwe (!!) producten van Done By Deer liggen zoals de mooie grote hydrofiele doeken en een super cute verschoningsmatje met stippeltjes! Zo mooi!Uiteraard mét beurskorting, om het mij nog moeilijker te maken…hou je in, Jans! Ondertussen hoor ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen “Heb je het nooooodig???” Ook zie ik de mooie collectie van CarlijnQ, nOeser, Little Indians, Maed For Mini, Frnkys en heel veel andere mooie merken. Ieeekkk!

Na een uitgebreid rondje snuffelen en voelen aan alle stofjes en woon ik een interessante workshop van Kirsten Jassies bij over het gebruik van Instagram & Snapchat. Leuk om te horen en zien hoe enthousiast ze hierover is en ik ga direct aan de slag met haar tips. Helemaal leuk!

Dan is het tijd om even echt goed te gaan shoppen. Yay!

Little Rookies

Allereerst ontdek ik een leuk verfrissend nieuw merk genaamd Little Rookies. Wat mij direct opvalt zijn de mooie sprekende kleuren die nét even anders zijn dan die van de meeste (grote) merken en de laatste trends. De truien doen mij denken aan (een van mijn favoriete merken) SloppopYeah. Ik maak een praatje met de eigenaresse van dit merk en ze verteld vol liefde over haar mooie biologische kinderkleding. Ik koop er een mooie trui en long sleeve shirt voor Lola.  Dit is wel een merk wat we in de gaten moeten houden! Helemaal leuk!

MiekinVorm

Vervolgens keek ik mijn ogen uit bij MiekInVorm. Annemiek ontwerpt de leukste Papieren en houten)  posters, kaarten, kalenders, slingers en ga zo nog maar even door. Haar ontwerpen zijn erg herkenbaar en hebben een fijne rustige uitstraling. Sinds kort heeft ze ook een eigen kids lijn met daarin hele toffe accessoires voorin de baby of kinderkamer zoals de mooie houten tipi slingers. Ik kreeg spontaan weer zin om de babykamer opnieuw in te richten en kocht bij haar een aantal mooie kaartjes.

SuzyB

SuzyB volg ik al een lang tijd op Instagram. Je kent haar misschien ook wel van de mooie zwarte krijtkroontjes. Ze had haar stand helemaal helemaal versierd met de mooiste hippe hebbedingetjes. Prachtige vlaggenlijnen, mooie handgemaakte kleertjes, de vrolijkste Noodle knuffels…mijn hart maakte een sprongetje. Het was teveel leuks om allemaal in mij op te nemen! Kon ik mijn huis maar inrichten zoals haar standje er uit zag. Ik maakte een gezellig praatje met Suzanne, de eigenaresse en ontwerpster van SuzyB. Wat een leuke dame! Samen bedachten we alvast een gaaf product voor in haar nieuwe collectie (credits naar mij, hè Suzanne 😉 ) En kocht ik bij haar een mooie Red Hand Gang hanger (die had ik nog niet genoeg, ahum).

Maed For Mini

Wat was ik dolblij om Maed For Mini ook op dit event te vinden. Ik ben gek op dit mooie merk met de bijzondere kleuren en leuke illustraties. Vandaag kon ik mijn hart ophalen in de grabbelmandjes vol met afgeprijsde kleding uit het vorige seizoen. Oh, jeeejjj…Ik moest mij echt beheersten, want het liefst laaide ik zo mijn tassen vol met al dit leuks! Ik kocht drie vrolijke rompers, sokjes en kniekousjes voor Coco. Lucky girl!

Tough Cookie

Ahhhh…daar ben ik weer! Terug bij Tough Cookie! Eindelijk die super stoere “Tough Cookie” truien scoren voor mijn twee Tough Cookies thuis! Yay! Wat word ik blij van de collectie van Yvonne (& Daniel). Wat was het leuk om haar en haar collega eens in het echt te ontmoeten. We waren beiden tegelijk zwanger van de tweede en hebben deze zomer elkaar soms door de hitte aangemoedigd via Instagram. Grappig dat we nu beiden weer een nieuw klein Tough Cookie op de wereld hebben gezet. Leuk om elkaar een keer in het echt te spreken. Wat een leuke mama! Vandaag kon ik meteen de “mom collection” T-Shirts bewonderen. Helemaal leuk! Ik vond eigenlijk alles wat ze bij zich had leuk, maar besloot om alleen voor de truien te gaan dit keer (al viel dat niet mee!).

Hello Little One

Zoals jullie misschien al weten schreef ik eerder een review over de kraambox die ik kocht bij Hello Little One. Een super leuk concept waarbij je een verrassingbox vol toffe cadeaus kunt bestellen voor tijdens je zwangerschap of in het eerste jaar na je bevalling. Ik ben dol op cadeautjes én een verrassing op zijn tijd, dus ben ik groot fan van dit concept. De dames Joyce & Bianca nodigden mij uit om langs te komen op de beurs. (Nogmaals dank daar voor!) Super lief natuurlijk en leuk om de dames eens in het echt te kunnen ontmoeten. Vol enthousiasme vertelden ze over het Hello Little One concept, wat inmiddels alweer een jaar bestaat.

Op de beurs kon je voor het eerst even een keertje een kijkje nemen in de boxen, handig als je te nieuwsgierig bent! Vanaf nu kun je trouwens ook iedere maand tijdens je zwangerschap een box bestellen in de vorm van een abonnement. Zo kun je jezelf iedere maand laten verwennen met passende producten voor jezelf en voor je baby. Daar lees je binnenkort meer over op Janske.nl. Voor alle zwangere dames,dit is echt iets voor jou om je extra te laten verwennen.

4NaturalKids

Ook sprak ik Arlette van 4NaturalKids. Haar familiebedrijf maakt de mooiste handgemaakte babyproducten zoals badcapes, washandjes en speeldoekjes. Ze vertelde mij over hoe haar moeder en andere 65-plussers zelf de producten met de hand maken en over haar handige “niet storen, ik lig te slapen” deurhangers. Wat een vrolijke dame, met zoveel passie voor haar producten. Zo mooi om te zien!

Nog meer leuks!

Verder kwam ik nog merken tegen als Jetpaq, een duurzaam en groen merk waarbij alle kledingstukken met de hand worden gemaakt en geverfd. Zo word er geenonnodigwater verspild en is ieder kledingstuk uniek want ze verschillen allemaal in opdruk en kleur. Super bijzonder natuurlijk, want er is er geen een hetzelfde. Daarnaast is het natuurlijk veel beter voor het milieu en word er veel minder verspild. Gaaf concept en de kleuren en prints spreken mij ook erg aan!

Ook was CarlijnQ er met haar mooie collectie. Ik was net te laat met maillots uitzoeken voor Lola, want ze waren helaas al op in haar maat. Hopelijk zijn ze aanstaande vrijdag weer op voorraad tijdens het Flavourites 2016 Event waar ik ook naartoe ga. Zo kan ik nog een keer in de herkansing!

Ik keek mijn ogen uit bij BySomethingEls. Wat een mooie producten verkoopt Els. Helemaal mijn stijl waar ik zo mijn huis mee zou willen vullen!(Waar is die geldboom nou!?)

Nadat ik al het moois gescoord had was het weer tijd om naar huis te gaan om na een lange, maar zéér fijne me-time-in-shopping-heaven-dag lekker te knuffelen met mijn tough cookies en hun papa!

Mijn shoplog van wat ik allemaal kocht tijdens het 100% Mama Event vindt je hier op Janske.nl!

Kende jij deze merken al en ga je zelf ook wel eens naar dit soort leuke events?

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marieke 14 november 2016 at 12:13

  Wat een leuk event. Twijfelde of ik zou gaan. Maar volgend jaar ga ik zeker wel.

  • Janske 14 november 2016 at 16:47

   Echt doen hoor! Zo’n tof event!

 • Femke 14 november 2016 at 21:57

  ?ik had ook mee willen gaan
  Super leuke spullen allemaal
  Kijk uit naar je blog van morgen! Ben nieuwsgierig wat je allemaal gekocht hebt

  • Janske 14 november 2016 at 22:29

   jaa! Je kunt vrijdag mee als je dan kunt 😉 Die is ook super leuk!

   • Femke 15 november 2016 at 06:11

    Dan moet ik werken ?

 • Bregje 14 november 2016 at 21:57

  Oh het is maar goed dat ik er niet naartoe ben gegaan, wamt dan was ik failliet! Wat een leuke beurs en leuke merken zeg!

  • Janske 14 november 2016 at 22:30

   Ja, erg he! Gelukkig had ik wat gespaard 😉

 • Monique 15 november 2016 at 05:21

  Wat tof meis! Dit ga ik zeker onthouden voor volgend jaar. Heb ik mooi nog even de tijd om een geldboom te kweken 😉 Benieuwd naar de shoplog!

  • Janske 15 november 2016 at 07:48

   Nou inderdaad hihi!

 • Nicole 15 november 2016 at 06:39

  Oh maar goed dat ik niet ben gegaan want dan had ik alleen maar lopen kwijlen en niets kunnen kopen ?

  • Janske 15 november 2016 at 07:49

   Dan was het ook zo’n zooitje geworden daar ?