Discuss Kids Mommy Stuff Shopping

Je kind op de fiets, leuk of doodeng?

13 november 2016
Nu de feestdagen weer dichterbij komen ben ik flink aan het snuffelen naar leuke cadeautjes voor dochterlief Lola. Het liefst geef ik haar niet te veel onnodige frutsels, maar ga ik voor nuttige cadeaus waar ze echt iets aan heeft. Ook de rest van het jaar verzamel ik al cadeautjes voor Sinterklaas en verjaardagen. Zo hebben we op zolder ook een leuke loopfiets klaarstaan, maar wanneer is je kind klaar voor een fiets…en vooral… wanneer is mama daar klaar voor?

met de wind in haar haren

Lola is dol op fietsen. Vooral voor op mama’s fiets in het kinderstoeltje “meesturen” met het grote stuur vind ze helemaal leuk. Met de wind door haar haren, al wijzend naar alles wat ze om zich heen ziet. Over een paar maanden mag ze verhuizen naar een nieuw plekje op mama’s grote fiets, namelijk achterop. Zo kan Coco het voorste stoeltje gaan uittesten en de wereld al vanaf een rijdende fiets gaan bewonderen. Ik kan niet wachten om met mijn twee meiden er op uit te trekken op mijn fiets! Het zal wel even spannend zijn om er ineens zowel eentje voor als achterop te hebben.  Volgens mij word dat vooral heel erg gezellig!

Lola op de fiets van Lars

Lola op de fiets van Lars

In huis heeft Lola ook haar eigen “fiets”, zo’n klein plastic loopfietsje waar ze de hele woonkamer op rond scheurt. Daarnaast heeft ze een hele oude driewieler, welke ze nu eindelijk ook aan het ontdekken is. Fietsen is echt iets wat ze erg leuk vindt en daarom kochten we laatst voor een leuk prijsje alvast voor Lola haar eerste echte kinderfiets. Nou ja, een stoere houten loopfiets. Echter, bleek hij voor nu nog veel te groot. Die gaan we dus nog even op zolder bewaren.

ik moet er nu nog even niet aan denken!

Het lijkt mij zo leuk om te zien wanneer je kind voor het eerst echt zelf kan fietsen, een grote mijlpaal is dat! Al ben ik stiekem ook een beetje bang voor dat moment. We wonen namelijk in een drukke stad waar het verkeer lang niet altijd even goed uitkijkt naar de fietsers op de weg, laat staan de mini fietsers onder ons. Zo vind ik het zelf vaak al spannend genoeg voor mijzelf op sommige wegen omdat mensen echt als gekken over straat rijden. Moet ik daar mijn kinderen later echt tussen laten fietsen…ik moet er nu nog even niet aan denken!

samen op de fiets

samen op de fiets

Misschien moet ik Lola toch maar alvast flink laten oefenen en een fiets met zijwieltjes en daarna zo’n stoere BMX crossfiets aanschaffen bij prijskiller.nl. Gelukkig hebben we nog even en kan ze de komende jaren achter ons huis  nog heel wat uren fanatiek oefenen. Zo kan ik haar daarna met een gerust(er) hart de weg op sturen.

Is jouw kind ook zo dol op fietsen? Wanneer kreeg jouw kind het eerste echte fietsje en vond jij het ook zo spannend?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 13 november 2016 at 07:38

  Fay zit al een behoorlijk tijdje achterop, mede omdat we dat stoeltje kregen maar vond het zelf ook fijner. Een fiets hebben wij niet voor haar al wil ik die wel. Vraag me alleen af of ze het wel leuk vindt haha!

  • Janske 14 november 2016 at 22:19

   ik ben benieuwd! Denk het wel hoor!

 • Willeke 13 november 2016 at 09:18

  Heel herkenbaar! De eerste keer dat mn oudste Luca op zn loopfiets scheurde. En was ik daar eindelijk aan gewend, met nog 2 kids op de fiets, ging de middelste ook op zn loopfiets. Toen had ik er 2 naast me, of eigenlijk een stuk voor me, fietsen. Toen ik daar aan gewend was kwam het moment dat de oudste zonder zijwielen op zn grote fiets kon. Dat was eng!! Ineens een grote vent naast je fietsen. De middelste toen maar weer achterop gezet. 1 zo’n wildebras op zn fiets vond ik meer dan genoeg haha. Inmiddels ben ik er aan gewend en vind ik het niet eng meer en oefent de middelste ook parmantig op zn fiets met zij wielen ?

  • Janske 14 november 2016 at 22:20

   Oh help, dat kan ik mij voorstellen! uiteindelijk fietsen ze allemaal he…hihi

 • Kim 13 november 2016 at 17:09

  Wij gaven onze dochter een houten loopfiets met drie wielen voor haar 1ste verjaardag en met 2 jaar hebben we daar 1 wiel afgehaald. Loopfietsen schijnt goed te zijn voor de motoriek, zodat je uiteindelijk stabieler op je echte fiets zit. Nu zou mijn dochter (2,5) trouwens wel graag een echte fiets willen hebben, maar daar wachten we nog ca. 2 jaar mee, denk ik. Ik ben trouwens voorlopig ook zeker niet van plan om met haar in het verkeer te gaan fietsen!

  • Janske 14 november 2016 at 22:22

   nee,hè…nog lekker even wachten! Hier ook hoor 😉

 • Jessica 13 november 2016 at 17:42

  Volgens mij was ik zelf een jaar of 2,5-3 toen ik met zijwieltjes ging fietsen… vond het toen leuk, nu vind ik fietsen maar stom hahha

  • Janske 14 november 2016 at 22:22

   hihi…ik fiets zelf veel omdat ik geen eigen auto heb…geen idee hoe oud ik was de eerste keer…

 • Jacqueline 14 november 2016 at 21:38

  Toen wij wat langere fietstochten gingen maken en de oudste nog niet helemaal verkeersveilig was, hadden we haar fiets met een aanhangstang aan de bakfiets gemaakt. Zo kon ze wennen aan het zelf fietsen in het drukke verkeer, zonder brokken te maken. Op rustige fietspaden haalden we ‘m dan weleens eraf en als ze moe was, kon ze ook in de bakfiets, terwijl haar fiets aan de stang bleef.

  • Janske 14 november 2016 at 21:46

   wat super handig zeg!