Personal Review zwanger

Coco’s geboortekaartje

10 november 2016
Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ze verstuurd zijn, maar ook hier deel ik ze graag. Dan heb ik het over het geboortekaartje van onze dochter Coco. Een kaartje wat ik in maart dit jaar al had uitgezocht. Een kaartje wat eigenlijk voor jongetjes is, maar ik vond hem zó leuk dat ik hem sowieso wilde, ook als we een meisje zouden krijgen.

dsc06889

Hét perfecte kaartje

Speciaal voor Mamaliefde mocht ik een aantal leuke geboortekaartjes reviewen. In ruil daarvoor kon ik na de geboorte van onze dochter haar geboortekaartjes bij diezelfde webshop bestellen. Ik moest daarom wel in maart dus al een keuze maken welke geboortekaartjes ik wilde gaan gebruiken zodat ik zeker wist dat er iets tussen zat wat ik leuk vond. Bij het kaartje van Lola heb ik alle webshops afgezocht naar hét perfecte kaartje. Uiteindelijk kon ik hem echt niet vinden en was ik het zoeken beu, dus koos ik uiteindelijk maar wat om er vanaf te zijn. Echt helemaal verliefd was ik er niet op achteraf, best jammer eigenlijk.

Dit keer koos ik dus ontzettend snel omdat ik geen zin had om weer eindeloos te moeten zoeken en twijfelen. In de webshop vond ik al snel een leuk kaartje wat ik meteen heel erg leuk vond. Niet te druk, zachte kleurtjes en (heel belangrijk) ruimte voor een foto van onze spruit. Ik vind het zelf gewoon het leukst wanneer er een foto van de baby op het kaartje staat, dat maakt het net iets persoonlijker. Ook ben ik dol op kaartjes met symbolen als een weegschaal en meetlat er op, dat had dit kaartje ook. Daarnaast ben ik dol op de kleur mintgroen én op stippeltjes, dus dit kaartje moest het gaan worden.

Wat een feest!

Ik wilde graag een lief gedichtje namens grote zus Lola er opzetten en ik vond er gelukkig al vrij snel eentje. Het fijne van die geboortekaartjes is dat je ze al vanaf 6 maanden van te voren al helemaal kunt ontwerpen. Zo hoef je dit dus niet meer na de geboorte allemaal te regelen. Dan heb je namelijk wel andere dingen aan je hoofd. Super handig, want zo kun je alles vooraf twintig keer nalezen op schrijffouten. Ook hadden we vooraf alle adressen op stickers uitgeprint. Zo hoefden we niet alle enveloppen achteraf nog te schrijven en was het alleen een kwestie van stickers plakken en de kaarten in de enveloppen stoppen. Ook deed ik er bij sommige mensen een klein briefje in met daarop ons online kraamcadeau-wensenlijstje, super handig!

Uiteindelijk hoefden we na de geboorte alleen dus nog maar een mooie foto van Coco te maken en de laatste gegevens (geboortedatum, tijd, gewicht en cm’s) in te vullen. Daarna kon ik ze bestellen en een dag later werden ze netjes thuisbezorgd. Wat een feest!

dsc06885

Ik ben dolblij met Coco’s kaartje, de foto past leuk bij de rest van het kaartje en hij is niet zo standaard meisjesachtig. Lola’s kaartje is wel helemaal roze en ik ben blij dat dit kaartje dat niet zo is. Achteraf is dat dus toch niet zo mijn stijl.

Wat vind jij van Coco’s geboortekaartje? Wat vind jij belangrijk aan een geboortekaartje en zou jij ook een “jongenskaartje” voor een meisje maken? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 10 november 2016 at 07:19

  Ik vind hem heel erg leuk, zou hem zo ook voor onszelf kunnen kiezen!

 • Stefanie 10 november 2016 at 07:46

  Wat een leuk stoer kaartje! Bij mijn oudste dochter hadden we ook een kaartje wat meer voor een jongen was, maar wij vonden hem super stoer, en dat is natuurlijk het belangrijkste dat je het zelf mooi vindt! 😉

 • Astrid 10 november 2016 at 13:25

  Mooi kaartje hoor en mintgroen vind ik voor zowel een meid als een jongen leuk. Alleen de auto laat een beetje zien dat het een jongenskaartje is vind ik, dat had ik denk ik zelf minder leuk gevonden.

 • Femke 10 november 2016 at 13:55

  Ik vind het altijd leuk om te zien dat er zo veel verschillende zijn en ieder zn smaak. Wij wilde graag met diertjes afbeelding. Dus hebben bij Tim en Lars wel 2 verschillende kaartjes maar komt wel beetje op zelfde neer
  Een wat stoerder kaartje voor meisje is super leuk
  Andersom doe je minder snel dus een wat zoetere kaart voor een jongen

  • Janske 10 november 2016 at 13:57

   klopt, een zachtroze met vlindertjes voor een jongen is ook zo suf…hihi

 • Will 10 november 2016 at 18:53

  Leuk natuurlijk, wat maakt de kleur nou uit.

 • Jessica 10 november 2016 at 22:47

  Wat een mooi kaartje, mooie tekst ook vanuit Lola !