I Love Kids Mommy Stuff Review

Things I Love #7 – I Love Done By Deer Babynestjes

9 november 2016
Zoals je misschien wel weet ben ik groot fan van het geweldig leuke Scandinavische merk Done By Deer. Toen ik begin dit jaar de Done By Deer babynestjes ontdekte, wist ik het meteen…deze MOET ik hebben voor ons tweede kindje! Hij stond met stip op één op mijn baby wensenlijstje. Ik ben zo blij met het mooie nestje en vind het een echte must have voor een pasgeboren baby. Ik zal je vertellen waarom!

Tijdens mijn babyshower kreeg ik van mijn moeder en mijn lieve vriendinnen een groot cadeau. Aan de vorm van het cadeau had ik al zo’n vermoeden wat er in zat en toen ik hem uitpakte, kon ik het niet geloven..er zat gewoon een Done By Deer babynestje in! Wauuuwwww, wat was ie mooi en wat was ik als een kind zo blij! Ik ben namelijk helemaal verliefd op de hele collectie van Done By Deer en heb inmiddels de helft hiervan in huis (ja, echt alles vind ik leuk!). Oops! Dit nestje was toch wel mijn favoriet en deze moest en zou ik kopen voordat de baby er zou zijn.

dsc03884

Nu ik eindelijk kan gebruiken ben ik nóg enthousiaster en gebruik ik hem iedere dag met veel plezier. Ik zal je vertellen waarom ik zo dol ben op het Done by Deer babynestje.

Mooi Design

Allereerst zien ze er natuurlijk geweldig leuk en cozy uit. Hij is er in verschillende kleuren zoals in het poeder roze en baby blauw. Ik ben zelf op slag verliefd geworden op de grijze met zwart-witte Dots versie omdat ik nou eenmaal dol ben op (heel veel) stippeltjes en zwart wit is natuurlijk altijd leuk.

Geborgenheid

Wanneer je baby net geboren is vind hij het vaak erg prettig om zich geborgen te voelen, zoals in mama’s buik. Het babynestje maakt de overgang van mama’s veilige warme buik naar een groot bed wat kleiner. Het babynestje geeft je baby het vertrouwde veilige en geborgen gevoel. Omdat de randen vrij laag zijn kun je altijd je baby goed in de gaten houden.

dsc04890

Handig om mee te nemen

Het nestje is makkelijk om mee te nemen (hij weegt echt bijna niets) en er zit een handige plastic tas bij om hem handig mee te nemen. Je kunt het babynestje gebruiken in het ledikant, box, op de bank of bijvoorbeeld in je eigen bed (zorg er dan wel voor dat je baby niet onder je eigen dekens verdwijnt). Wanneer je baby nog heel erg klein is past hij ook nog in de wagenbak van je kinderwagen. Ideaal om mee te nemen als je ergens naartoe gaat zodat je baby toch even kan slapen. Zo heeft hij toch zijn geborgen vertrouwde nestje om lekker in te slapen.

dsc05950Co-sleeping

Wanneer je baby slecht of helemaal niet alleen kan slapen is het nestje ook ideaal voor co-sleeping. Zo heeft hij toch zijn eigen veilige plekje in jullie grote bed, maar kan hij zich niet naar beneden wurmen en onder de dekens verdwijnen. Natuurlijk wordt dit niet geadviseerd en is het veiliger om je baby niet in jullie bed te laten slapen. Let daarom goed op dat hij niet onder jullie dekens ligt.

Verstelbaar en tweezijdig

Het nestje is makkelijk te verstellen met touwtjes aan de onderkant (goed gekeurde/veilige sluiting) en tweezijdig te gebruiken. Aan de ene kant heeft het nestje mooi effen stofje en de andere kant het herkenbare Dots motief (de zwart-witte versie). De afmetingen zijn 80 x 50 cm (verstelbaar) & het matras is 73 x 33 cm. Leeftijd is vanaf 0+ tot ongeveer 6 á 8 maand (ligt ook aan de lengte van de baby) al vind zelfs dochterlief Lola (2,5 jaar) hem fijn om in te liggen, hihi.

Wasvoorschriften

De hoes is gemaakt van 100% katoen, het  matras/vulling is gemaakt van Polyester vezels & polyether matras. Je kunt hem wassen op 40° C (al zou ik hem zelf in een handwasje wassen). Het matrasje zelf mag je alleen met de hand wassen en hij mag niet in de droger.

Voor mij is het Done By Deer babynestje een echte must have voor newborn baby’s en mijn grootste favoriet uit mijn babyuitzetlijst! Coco slaapt en speelt met veel plezier in haar nestje en het liefst kocht ik er eentje in mijn eigen maat zodat ik er ook heerlijk in weg kan kruipen!

 

Ken jij de babynestjes van Done By Deer ook? Zou je er zelf ook eentje aanschaffen voor je baby?

Lees ook mijn andere artikelen in mijn “Things I love” serie.

Deze artikelen vindt je denk ik ook wel tof om te lezen:

10 Nuttige en leuke kraamcadeaus

10 x schattige newborn kleertjes

De tofste kraamcadeaus – kies ze zelf uit!

Hello little One Kraambox – Review

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole
  Twitter:
  9 november 2016 at 08:11

  Het is dat het zo duur is anders had ik hem zelf ook willen kopen voor onze aanstaande spruit 😀
  Nicole recently posted…De leukste schoencadeautjesMy Profile

 • Nicole
  Twitter:
  9 november 2016 at 08:51

  Ik vind ze er echt superleuk uitzien! Al heb ik soms wel mijn twijfels of het 100% veilig is.
  Nicole recently posted…De zoektocht naar het ideale geboortekaartjeMy Profile

 • Kitty 10 november 2016 at 14:07

  Ik ga hem straks ook uitproberen voor onze babyboy 😀
  Hij ligt al klaar en wordt al uitvoerig getest door zijn kleinste zusje

 • Linda 12 juni 2019 at 11:33

  Hallo Janske,

  Kan het zijn dat de hello little one boxen niet meer bestaan? Kan nergens de site meer vinden..

 • Ledikant Stootkussen – De beste huisdecoratie vandaag 18 september 2019 at 07:29

  […] Download Image More @ http://www.janske.nl […]