About Me Mommy Stuff Personal zwanger

Dag zwangerschapsverlof, hallo “echt leven”

8 november 2016

Daar gaan we weer! Nog één weekje verlof en dan begint het “echte leven” weer. Weg uit mijn mooie coconnetje, mijn roze wolk waar ik de afgelopen 10 weken zo heerlijk op zat. Back to reality. Ben ik er klaar voor of zie ik er juist ontzettend tegenop om weer aan het werk te gaan?

Mijn eigen plan was om tijdens mijn zwangerschap te blijven werken tot week 36 en dan 4 weken vóór mijn uitgerekende datum en 12 weken er na te gaan genieten van mijn welverdiende verlof. Net zoals ik dat bij ook Lola’s geboorte heb gedaan. Helaas liep alles nét even anders en zat ik ineens vanaf week 28 in de ziektewet, en dus thuis. Dat was even wennen en helaas echt nodig om mijn lichaam zo veel mogelijk rust te geven.

Het was vooral “volhouden” en hopen dat de baby eerder geboren word

In de eerste weken van mijn “verlof” viel het mij best zwaar dat ik nu al moest stoppen met werken. Het voelde echt alsof ik gefaald had en ik moest het echt leren te accepteren voordat ik dat gevoel los kon laten. Nou zou je denken..heerlijk zeg, dan al “lekker” thuiszitten en chillen tot de baby komt. Jammer genoeg voelde dat totaal niet zo en ondanks dat het “leek” alsof ik al verlof had.

Echt genieten kon ik niet, gewoon omdat ik het lichamelijk ontzettend zwaar had met alle harde buiken. Maar ook door alle andere kwaaltjes die ik steeds maar bij elkaar leek te sparen om mijn “zwangerschapskwalen-spaarkaart“. Binnen no time was hij vol! Het was vooral “volhouden” en hopen dat de baby eerder geboren zou worden. Toen kreeg ik er uiteindelijk ook nog even een hoge bloeddruk bij, wat de laatste weken van mijn zwangerschap nóg spannender en zwaarder maakten. Daarnaast zat Lola midden in haar peuterpuberteit en maakte ze het voor mij soms echt ontzettend pittig.
dsc06005c

Wat nou, genieten van de zomer?

Van de zomer heb ik daarom voor mijn gevoel vrij weinig meegekregen. Echte uitstapjes hebben we niet veel gemaakt en ik heb mij vaak binnen in huis opgesloten omdat het veel te heet was om met mijn dikke buik en opgezwollen pootjes in de hitte te gaan lopen…pffff, ik had al genoeg aan mijzelf en moest veel rust nemen. Nu de zomer weer voorbij is, heb ik heimwee naar de zon. Ik baal een beetje er van dat ik er niet zo veel van heb kunnen genieten.

Gelukkig veranderden de weken van afzien en “overleven” al snel na de bevalling in puur genieten en kan ik nu ook oprecht zeggen dat ik weet hoe het voelt om op een roze wolk te zitten na je bevalling. Wat heb ik de afgelopen 10,5 weken genoten voor 10!

Misschien komt het omdat het daarvoor zo verschrikkelijk was dat ik nu zo extra kan genieten.Of omdat Coco gewoon zo’n heerlijk relaxte baby is…ik weet het niet, maar ik vind het zo ontzettend fijn en geniet echt super van alle bijzondere momenten samen.

Weet ik al mijn wachtwoorden nog?

Over precies één week mag ik weer aan het werk, of moet ik weer aan het werk. Het voelt een beetje dubbel. Aan de ene kant krijg ik een knoop in mijn maag omdat ik dan uit mijn veilige en o-zo-fijne cocon moet gaan stappen waar ik mij nu zo thuis in voel. De cocon waar ik dan maar liefst 5 (!) maanden in heb mogen zitten. Ook betekend het dat ik vanaf volgende week twee dochters naar het kinderdagverblijf moet brengen. Mijn kleine meisje van pas 2,5 maanden oud…nu al, ze is nog zo klein! Lola was “al” 3,5 maanden toen ik haar voor de eerste keer bracht,dat vond ik toen al zo jong. Gelukkig weet ik dat ze in goede handen is, dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken.

dsc06061

Wat ik ook wel een beetje spannend vind, is om weer aan het werk te gaan. Weet ik al mijn wachtwoorden nog en welke dingen zijn er de afgelopen maanden veranderd? Er zullen genoeg vragen op mijn pad komen op mijn werk en laat ik nou nét die leidinggevende functie hebben én diegene zijn waar iedereen juist de vragen aan stelt…best onhandig wanneer je alle informatie zelf even nog niet weet. Dat zal wel weer even wennen zijn.

Wie weet kan ik dan toch nog die honderdduizend dingen doen die nog op mijn to-do-lijstje staan.

Ook betekend het dat ik vanaf volgende week 2,5 dagen minder tijd heb om te baby knuffelen, het huishouden te doen, te bloggen en allerlei andere activiteiten omdat ik die tijd weer op mijn werk zit. Gelukkig heb ik genoeg vakantieuren opgespaard zodat ik de komende maanden iedere week een middagje extra vrij kan nemen. Dat word écht een middagje me-time waarin ik even tijd heb voor mijzelf. Daar ben ik stieken heel erg blij mee! Wie weet kan ik dan toch nog die honderdduizend dingen doen die nog op mijn to-do-lijstje staan.

Aan de andere kant heb ik echt weer zin om eindelijk te gaan werken en om al mijn collega’s weer te zien. De meeste heb ik namelijk dus al vijf maanden niet meer gezien. Eindelijk weer terug in de “echte wereld” en even niet alleen maar mama Janske zijn, maar ook gewoon lekker mijzelf.

Hopelijk valt het mee met het wennen en heb ik niet te veel last van zwangerschapsdementie. Ook hoop ik dat ik straks weer kan genieten van mijn werk en niet teveel heimwee krijg naar mijn verlof of mijn meisjes. Voor nu ga ik nog even keihard genieten van mijn laatste weekje verlof en knuffel ik nog even extra veel met mijn meiden.

Hoe vond jij het om weer te gaan werken na je verlof? Zag je er enorm tegen op of keek je er juist naar uit?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Nicole
  Twitter:
  8 november 2016 at 06:51

  Ik kan er niet over meepraten want ik ben nu pas weer begonnen met werken en vind het nu al moeilijk en dan is m’n kind 2,5 jaar ipv 2,5 maand! Het komt vast goed maar tis even slikken en weer doorgaan..

 • Reply Bregje
  Twitter:
  8 november 2016 at 07:53

  Oh wat is dat voorbij gevlogen zeg! Komt vast helemaal hoed volgende week, voor je het weet draai je weer op volle toeren mee! Geniet nog van je laatste weekje verlof!

 • Reply Karin
  Twitter:
  8 november 2016 at 07:55

  Ik had er weer veel zin in! Kreeg als tip om op de dagen dat je werkt ’s avonds alleen eten te koken en zorgen dat de kids en jij zelf gedoucht in bed liggen. Er komt weer veel op je af dus lekker de boel even de boel laten. Geniet nog even van je laatste daagjes verlof en succes volgende week!

 • Reply mama van dijk 8 november 2016 at 08:56

  lastig hoor. Ik ging met naomi ook vlot weer ad gang en alhoewel ik ook weer zin had in volwassen gesprekken kwam het gemis naar thuis ook snel

 • Reply Kirsten
  Twitter:
  8 november 2016 at 11:03

  Het was echt dubbel voor mij. Ik had langs de ene kant wel zin om terug aan het werk te gaan, maar vond het best lastig om Lenne “achter te laten”. Veel succes volgende week! Het gaat even moeilijk zijn waarschijnlijk, maar je zal het denk ik wel snel terug gewend zijn (zo was het bij mij toch).

 • Reply Miranda de Jong 8 november 2016 at 11:15

  Ik had het geluk om me volledig te mogen focussen op mijn gezinnetje. Het nadeel daarvan is… zoek maar eens een baan na 12 jaar thuis zitten…

 • Reply Vlijtig Liesje
  Twitter:
  8 november 2016 at 15:11

  Ik kan me goed voorstellen dat je best even moet wennen na 5 maanden. En inderdaad best lastig dat je juist een vrij zichtbare functie hebt waarbij mensen je aanspreken.

  Maar het zal vast goed gaan!

 • Reply Lieke van Veen
  Twitter:
  8 november 2016 at 18:12

  Heel veel succes!

 • Reply Marije
  Twitter:
  8 november 2016 at 18:28

  Ik kan me voorstellen dat het best spannend is om beide meisjes naar het kinderdagverblijf te brengen! Je zit vast binnen no time weer in je ritme! Nog even lekker genieten van je laatste weekje vrij!

 • Reply Simone 9 november 2016 at 08:13

  Veel succes volgende week, komt vast goed! En nog even genieten van de laatste daagjes verlof!

 • Reply Jessica
  Twitter:
  9 november 2016 at 20:03

  Jeetje wat spannend. Lijkt mij ook niet leuk om weer te beginnen en je meisjes weg te moeten brengen. Volgende week ga ik ook weer langzaam aan beginnen met werken na mijn operatie, totaal geen zin hahaha… Succes!
  Jessica recently posted…8x DIY creatief met nagellakMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge