Kids Review Uittip

Uittip in Eindhoven: Lichtkunstfestival GLOW

6 november 2016
en maar blijven kijken!

en maar blijven kijken!

Hou jij van lichtjes of houd(en) jouw kind(eren) van lichtjes? Van heeeeel veel lichtjes? Dan moet je binnenkort even naar Eindhoven toe voor het jaarlijkse Lichtkunstfestival GLOW! Van 12 t/m 19 november is de lichtstad van Nederland iedere avond weer op zijn allermooist verlicht met ontelbare lichtjes en prachtige lichtkunst. Het is moeilijk uit te leggen, je moet het gewoon gezien hebben!

Dit jaar vindt alweer de elfde editie van het Lichtkunstfestival GLOW plaats. Ik ben zelf al meerdere malen geweest en ook met ons gezin is het inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Toen Lola 6 maanden oud was ging ze voor de eerste keer mee in de draagzak. Normaal sliep ze altijd rond in de avonduren, maar die avonden tijdens GLOW blééf ze haar oogjes maar open houden en keek ze volop rond. We waren bijna zelf een extra attractie, want de mensen om ons heen vonden het wel schattig zo’n baby die met grote ogen naar alle lichtjes om haar heen keek. Vorig jaar mocht ze weer mee en zijn we opnieuw twee avonden gaan kijken.

Ook dit jaar gaan we natuurlijk opnieuw en mag Coco ook mee naar alle lampjes gaan kijken. Ik heb er ontzettend veel zin in! Voor iedereen die niet precies weet wat het Lichtkunstfestival GLOW inhoud, hier even in het kort wat info.

mooie kleurtjes

mooie kleurtjes

Info

GLOW staat dit jaar in het teken van City & Science. Het is een gratis festival (altijd fijn!). Bijna 1 miljoen mensen lopen de verschillende routes door het centrum van Eindhoven. De route bestaat dit jaar uit een lus van 3,5 km over het TU/e terrein en een lus van 3,8 km door het centrum van Eindhoven. Gemiddelde duur voor het lopen van één lus is ongeveer 2 uur, afhankelijk van de drukte op de route. GLOW start iedere avond om 18:30 en duurt t/m 23:00 of 24:00 uur.

Er zijn verschillende horecapunten aanwezig op de route voor een hapje en een drankje onderweg. Dit zijn tevens startpunten om de route te gaan lopen. Hier kun je informatie krijgen, eten, borrelen, GLOWmerchandise kopen of een groepsrondleiding volgen. Het hoofdinformatie punt is het VVV op het Stationsplein.

waauw

waauw

Uittip voor kids?

Is dit een leuk uitstapje voor kids? Jazeker! Net als de lichtjesroute in Eindhoven vind ik ook het Lichtkunstfestival GLOW super leuk voor kinderen. De speciale lichttechnieken en geluidseffecten zijn ontzettend bijzonder en niet alleen leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen van alle leeftijden. Lola vond het al zo leuk dat we zelfs meerdere avonden opnieuw gingen kijken. En het is gratis, wat natuurlijk ook wel erg fijn is!

Maarrrr.. Let op: Op sommige stukken op de route kan het enorm druk worden. Ook kan het koud zijn én je bent al snel een paar uur aan het lopen. Warme kleding, iets te eten/drinken voor onderweg en herkenbare kleding (lampjes/naambandje) is wel fijn zodat je elkaar niet verliest in de menigte. Ook kinderwagens zijn niet altijd overal snel tussendoor te rijden in de mensenmassa. Daarom is het ook slim om een stuk van de route te selecteren zodat je bijvoorbeeld een stuk gaat lopen. Of je verdeeld de route over een paar avonden.

Kortom, zeker de moeite waard om te gaan kijken! Wie weet komen we elkaar wel tegen!

Voor meer info kun je kijken op de website van Lichtkunstfestival GLOW.

Ken jij het Lichtkunstfestival GLOW al en ga jij dit jaar ook lichtjes kijken? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 6 november 2016 at 07:55

  Ik ben er nog nooit met Fay geweest juist door de drukte kou en dat t zo’n groot stuk is! Ook is t parkeren een issue dus ik ben benieuwd of we dit jaar gaan.. Mooi is het echter wel!

  • Janske 6 november 2016 at 09:07

   Het is absoluut de moeite waard om te gaan ? ik denk dat jullie het allemaal super mooi vinden!

 • Anita 6 november 2016 at 11:48

  Glow was een paar jaar geleden nog vernieuwend en leuk doordat het toen minder druk was en er grote lichtprojecten waren. Ik heb het idee dat het elk jaar iets minder is en het moeilijk is om het publiek te blijven verbazen. Maar ik vind het wel zeker een aanrader!

 • Lieke van Veen 7 november 2016 at 19:08

  Ik heb vorig jaar stage gelopen in Eindhoven en toen hoorde ik voor het eerst van Glow omdat er op ons gebouw ook iets geprojecteerd werd. Ik vond het erg leuk om te zien.

 • Femke 7 november 2016 at 21:50

  Ik ben ook al keer geweest. Lars vindt Lampjes ook heel mooi en Tim vast ook. We hebben wel de lichtjes route gereden vorige maand. Dat vond Lars geweldig.
  Glow wacht ik nog even mee vind in het weekend te druk en door de week gaan we het niet redden

  • Janske 8 november 2016 at 09:35

   misschien kunnen we volgend jaar met zijn allen gaan!?

 • Nicole 8 november 2017 at 21:40

  Nog nooit geweest, staat nog steeds op mijn lijstje om te doen. Prachtig aan de foto’s te zien. Weet zeker dat de jongens dit ook geweldig zullen vinden. Moet echt proberen dit jaar te gaan.

  • Janske 8 november 2017 at 21:44

   Echt Doen! Zeker voor een eerste keer is het echt een ervaring!