Herfst Kids Personal

Mijn herfst Bucketlist – Wat mag ik al afstrepen?

31 oktober 2016

In het begin van deze maand maakte ik voor mijzelf een herfst bucketlist. Inmiddels zijn we alweer bijna op de helft van het mooie herfstseizoen. Kan ik inmiddels al een aantal dingen afstrepen van mijn lijstje en zo ja, welke dan? Ik ben benieuwd!

Dit is mijn Herfst Bucketlist:

 • Pompoensoep maken – Dat is gelukt! Inmiddels hebben we al een aantal keren heerlijke zelfgemaakte pompoensoep gegeten en er ligt nog een hele grote pompoen op het aanrecht die ik binnenkort ook wil gaan gebruiken voor een recept. Heeft er iemand nog suggesties voor lekkere (en niet te moeilijke) pompoenrecepten?
 • De lichtjesroute rijden in Eindhoven – check! Samen met zijn viertjes zijn we naar de lichtjesroute geweest met de auto en Lola is daarna samen met papa ook nog twee keer geweest. Ik blijf dat zo leuk vinden! Jammer dat het alleen maar in de herfst is en niet ook bijvoorbeeld ook nog een keer in het voorjaar. Gelukkig is er binnenkort weer het Glow festival met nog veeeel meer lichtjes!
 • selfie met papa en de flamingo's

  selfie met papa en de flamingo’s

  Naar de dierentuin – yes! Een paar weken geleden bezochten we met onze familie en onze kinderen Dierenrijk in Helmond. Wat een heerlijke dag was dat! Coco was er ook bij en we hebben zo genoten met zijn allen. Het was schitterend weer en de kindjes hebben zich uitstekend vermaakt en gedragen.

 • Warme chocolademelk drinken met een speculaasje – De warme chocolademelk zit er in hoor, mét mini marshmallows. Helaas geen speculaasjes er bij, maar die halen we vast wel in tijdens de komende weken.
 • Appels en peren plukken bij de Fruittuin – Net als vorig jaar zijn we dat ook dit jaar weer gaan plukken. Dit maal met beide dochters en met Nicole en haar gezin. Het was ontzettend gezellig. Volgend jaar gaan we zeker weer!
 • Pyjamadag houden – min of meer is deze gelukt. Tenminste, Lola is het gelukt. Mij nog niet. Toch maar eens doen binnenkort. Meestal kleed ik mij toch maar netjes aan omdat ik vaak pakketjes of een AH-bezorger aan mijn deur verwacht, en dat vind ik niet zo charmant in mijn badjas, haha.
 • herfstverzameling van Lola

  herfstverzameling van Lola

  Zwemmen – toevallig ben ik dit weekend nog bij het zwembad geweest om onze dames in te schrijven voor “zwemles”. Echt gaan zwemmen moet er binnenkort maar eens van gaan komen. Lola vind dat geweldig, alleen Coco is nu nog iets te klein. Dat maakt het nu nog even lastig om te plannen, maar hopelijk lukt het toch!

 • Herfstsfeer in huis creëren – Jawel, inmiddels hebben we een mooie schaal op tafel staan met alle vondsten uit het bos van onze oudste dochterlief. Een bij elkaar geraapt zooitje maar samen is het toch wel bijzonder sfeervol. Ook heb ik een van mijn wordbanner veranderd in de tekst “Brrr het is koud”. Regelmatig gaan er ’s avonds al kaarsjes aan. Gezellig!
 • Een mooie boswandeling maken – deze hebben we inmiddels al een paar gemaakt. Lola heeft er al zo’n 10 gemaakt inmiddels, een paar keer samen met papa en mama, met de kinderen van het kinderdagverblijf en ook meerdere keren met opa en oma. Ze is nog steeds dol op boswandelingen maken. In haar laarsjes. Ze vind het één groot avontuur. Zo leuk!
 • Kastanjes, eikeltjes en mooie blaadjes rapen in het bos – jep, bij zoveel boswandelingen hebben we inmiddels een hele schat aan herfstvondsten in huis!
 • paddestoeltjes zoeken

  paddestoeltjes zoeken

  Knutselen met herfstblaadjes – Lola en ik hebben één activiteit gedaan met de herfstblaadjes. We hebben ze namelijk overgetekend met waskrijtjes, maar dat was niet zo’n succes helaas. Binnenkort toch nog maar een nieuwe activiteit zoeken op Pinterest.

 • Verkleden tijdens Halloween – misschien had ik deze moeten combineren met mijn pyjama dag? Helaas is deze niet gelukt. Volgend jaar hopelijk wel weer!
 • kaneelbroodjes bakken – staat nog op mijn lijstje. Wel hebben we pizza, ananas/cocos cake en wolkencake gebakken. Hmmmm!
 • lekker verven

  lekker verven

  Spinazietaart bakken – Deze moeten we ook nog een keertje maken. Ik krijg er nu al zin in!

 • Spelletjes spelen – Iedere dag zie ik mijn nieuwe Doolhof spel liggen en denk ik, vanavond wil ik hem weer spelen. Maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Zonde, want ik vind het zo’n leuk spel!
 • Eikeltjes en/of dennenappels schilderen – Deze wil ik ook zeker nog gaan doen, maar dan heb ik nóg meer eikeltjes of dennenappeltjes nodig. Toch maar weer de bossen in dus!

Ik heb dus precies de helft van mijn  Bucketlist al kunnen afstrepen. Dat is netjes! Ik moet vooral nog even lekker creatief zijn zie ik. Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken de komende weken!

Heb jij ook al zoveel leuke herfstactiviteiten gedaan en geniet jij ook zo van de mooie kleuren buiten? Heb je nog tips os ideetjes voor mij die ik zeker moet gaan doen deze herfst?
Spread the love

You Might Also Like

 • Karen 31 oktober 2016 at 08:43

  Je bent best wel succesvol in je herfst puntjes 😉
  Ik vind de herfst het mooiste seizoen. De regen kan me gestolen worden, maar ik geniet zo van de kleuren en het licht.

  • Janske 31 oktober 2016 at 12:58

   Dat heb ik dus ook! Gelukkig valt het tot nu toe wel mee met die regen *afkloppen*

 • Esmeralda 1 november 2016 at 06:44

  Leuke dingen allemaal. Ik moet ook maar eens weer naar de dierentuin en warme choco is ook een goed idee! 🙂

 • Roxanne 14 november 2016 at 22:55

  Lekker veel gedaan dus al! En die kaneelbroodjes…..klinkt lekker 😉