Discuss Uncategorized

Mijn peuter en haar 5 telefoons

30 oktober 2016
Nog geen jaar geleden had ik voor de eerste keer een “echt” telefoongesprek met dochterlief Lola en tegenwoordig heeft ze nog net geen eigen telefoon om iedereen te bellen en met haar vriendjes te Whatsappen. Onze kletskous is dol op telefoneren. Goh, van wie zou ze dát nou toch hebben?!

Lola heeft meer telefoons dan mama. Ze heeft maar liefst vijf verschillende telefoons, een houten en een knuffel in de vorm van een telefoon. Daarnaast nog twee van die herrie dingen die allerlei geluiden maken én een ouderwetse draaitelefoon. Hoezo mobiele brigade hier! Onder het motto, je kunt niet vroeg genoeg beginnen zullen we maar denken. Je zou er bijna jaloers van worden!

Als wij iemand moeten bellen (wat gelukkig maar weinig gebeurd hierin huis), wil mevrouwtje natuurlijk het liefs ‘zelluf’ de telefoon vasthouden.  Uhm, tja…dat is heel erg leuk, maar mama’s telefoon is geen speelgoed, Lola. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele stevige telefoonhoesjes te verkrijgen zodat mama’s telefoon tegen een stootje kan. Zeker met zo’n (niet altijd even handige) peuter in huis is dat wel zo’n fijn idee. Fjiieeww!

mijn peuter en haar 5 telefoons

“asbieft mama, wielen van de bus kijken?”

Lola zit in haar “kan ik zelluf” en “ik-zing-de-hele-dag-de-wielen-van-de-bus” fase. Regelmatig staat ze dan ineens voor mij met mijn telefoon in haar handjes terwijl ze met een smekend gezichtje zegt; “asbieft mama, wielen van de bus kijken?” Dan ben ik al lang blij dat ze mijn swipe code nog niet ontcijferd heeft en ondertussen tien webshops leeg heeft geplunderd. Soms kijken we dan samen naar een video van “de wielen van de bus” en dan is mevrouwtje helemaal blij.

Totdat ik hem weer weg leg, dan is vaak het huis te klein. Het is maar goed dat ze nog niet zelf een telefoon heeft want dan zou ze er hoogstwaarschijnlijk (net als mama) de hele dag mee op schoot zitten. Dan gaat ze vast de hele dag filmpjes kijken en moet haar favoriete knuffel denk ik plaats maken in bed voor haar telefoontje. Zie jij het ook al voor je?

Hier komt er voorlopig nog geen echte telefoon in huis voor onze koters, eerst maar even spelen met die andere vijf!

Speelt jouw kind veel met je (mobiele) telefoon? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte
  Twitter:
  30 oktober 2016 at 08:47

  Zo af en toe mag Aukje wel even met mijn telefoon spelen maar liever geen YouTube. Kindertube of Zappelin vind ik fijner, dan weet ik zeker dat ze geen gekke andere filmpjes tegenkomt.
  Charlotte recently posted…Aukjes outfit of the day: Steel the show in B.NosyMy Profile

 • Femke 30 oktober 2016 at 09:32

  Mijn telefoon probeer ik voor mezelf te houden 🙂 Voor je het weet zijn al je foto s foetsie. Heel soms kijken we samen de foto s of wil Lars treinen of vliegtuig foto s kijken. Wel hebben we een i pad waar Lars op mag maar hij vindt de tv leuker. Tim vindt mijn tel heel interessant ook de afstandbediening. Wat is dat toch? En als je dan eentje geeft die je zelf niet gebruikt is het niet goed. haha

 • Uitslag herfstig blogfeestje 1 november 2016 at 06:01

  […] dochter van Janske heeft meer telefoons dan mama, dat wordt wat later […]