Mommy Stuff Personal zwanger

Mijn ruggenprik werkte maar 2 uur

24 oktober 2016
Wanneer je mijn bevallingsverhalen van Lola en Coco hebt gelezen weet je dat ik beide keren een ruggenprik heb gekregen als pijnstilling. Helaas had deze beide malen niet het gewenste effect wat je bij een ruggenprik zou mogen verwachten. Mijn ruggenprikken werkten namelijk maar 2 uur…

Bij Lola braken mijn vliezen en een paar uur later begonnen de weeën die al snel veranderden in een mega weeënstorm. Er werd mij aangeraden om een ruggenprik te laten zetten omdat ik pas op 2 cm zat en van ellende alleen maar kon overgeven. Toen ik deze met veel moeite bij het zetten kreeg (ik kom bijna niet stilzitten), werkte hij meteen. Wat een verademing was dat zeg! Ik was zo ontzettend blij. Het was alles waar ik op dat moment zo naar had verlangd, even weer tot mijzelf komen en adem kunnen halen.

pijnbestrijding

pijnbestrijding

Helaas was dat relaxte gevoel maar van korte duur en na zo’n 2 uur kreeg ik weeënopwekkers. Toen leek mijn ruggenprik totaal niet meer te werken. Ik voelde ALLES weer, de ene wee nog heftiger dan de volgende. Dit duurde daarna nog zo’n 11 uur (!) voordat Lola geboren was. Ondanks mijn ruggenprik heb ik daarna dus nog 11 uur met extreme pijn mijn bevalling “overleefd”. Toen wist ik nog niet dat het eigenlijk niet klopte. Ik had wel meteen gezegd dat ik veel pijn had, maar echt geluisterd werd er (achteraf gezien) dus niet, want er werd niets aan mijn pijnbestrijding veranderd. Ik wist niet beter en dacht dat het er dan dus bij hoorde en dat ik mij niet moest aanstellen. *oops!*

de ruggenprik

de ruggenprik

En ik kan je vertellen…dat was behoorlijk heftig!

Toen ik na mijn bevalling mijn ervaring deelde met mijn vriendinnen die ook een ruggenprik hadden gehad kwam ik er achter dat die van mij dus maar 2 uurtjes zijn werk had gedaan. Beetje jammer! (zacht gezegd) Zo ben ik dus bevallen mét ruggenprik, maar ook mét alle pijn die je dus zonder prik kunt ervaren. En ik kan je vertellen…dat was behoorlijk heftig!

Bij mijn tweede bevalling was ik dus voorbereid en een beetje huiverig voor een ruggenprik. Ik wist namelijk dat de kans bestond dan hij nu weer niet zijn werk goed zou doen. Toch besloot ik het risico te nemen en ja hoor, ook dit keer voelde ik na 2 uur alweer alle weeën in alle hevigheid weer terugkomen. Gelukkig hoefde ik het toen in plaats van 11 uur nog ‘maar’ 3 uur vol te houden.

pijnstilling

pijnstilling

Bizar eigenlijk dat ik dus maar 2 uur kon “genieten” van mijn ruggenprik. Voorheen dacht ik dat ik de enige was die dit mee had gemaakt. Blijkbaar zijn er dus meer mama’s waarbij dit ook is gebeurd. Ik wist voor mijn eerste bevalling dus niet dat dit mogelijk was en vind het wel nuttig om te delen met dames die nog moeten gaan bevallen. Wie weet kunnen zij dit op tijd aangeven tijdens de bevalling zodat er iets aan gedaan kan worden op het moment suprême.

Hoe heb jij de ruggenprik ervaren? Deed hij bij jou wel gewoon zijn werk of was hij ook veel sneller weer “uitgewerkt”? Of had jij een ander soort pijnbestrijding tijdens je bevalling?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 24 oktober 2016 at 09:36

  wat fijn dat hij goed werkte maar balen dat het alsnog een keizersnede werd, dat gebeurde bij mijn ook bijna…

 • MetMirjam 24 oktober 2016 at 07:40

  Dat was bij mij inderdaad ook zo.. ik vond het heerlijk toen ik ‘m kreeg, maar al snel kwam de pijn weer terug!

  • Janske 24 oktober 2016 at 09:36

   ja, zie je…wat dacht jij toen? Huh…hoe dan?

  • Janske 24 oktober 2016 at 09:37

   Wat goed. Hopelijk was het een beetje te doen.

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:48

   het zou mooi zijn als het zonder lukt 🙂

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:49

   wauw wat snel!

 • Loes 24 oktober 2016 at 12:04

  Ik had 2 keer een ruggenprik vanwege de keizersnede, en bij mij duurde het wel iets langer dan 2 uur voordat die weer uitgewerkt was, gelukkig wel. Omdat ik bij de eerste geen geplande keizersnede had, heb ik de bevalling wel heel bewust meegemaakt (het werd pas na 19 uur een spoedkeizersnede) en na een uurtje of 12 kreeg ik toen een remifentanilpompje. Wat een verademing zeg! Dat haalde de pijn niet volledig weg, maar haalde wel de scherpe randjes er af, waardoor ik tussen de weeën door een beetje op adem kon komen.

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:50

   Dat scheelt zoooo veel, die scherpe randjes 😉 Die waren er bij mij dus af tijdens het begin van de ruggenprik…heerlijk!

 • Kimberley van Gewoon Wij 24 oktober 2016 at 12:11

  Hier eerder horrorverhalen… De eerste stak schuin en liep de vloeistof over mijn rug ipv er in, men wilde mij niet geloven toen . De verdere details van de spoed keizersnede zal ik je maar besparen. Ondanks dat gingen we er een tweede keer voor en prikten ze 8x (!) fout en hield ik er een geknelde zenuw aan over. Het kon me toch niet tegen houden om een derde en een vierde te krijgen maar met ander soort pijnbestrijding. Allemaal keizersnedes trouwens 😉

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:50

   Holy Macaroni! Dan mag ik spreken van geluk…pfff

 • Eveline Both 24 oktober 2016 at 13:00

  Ik kreeg een ruggenprik voor mijn geplande keizersnede… helaas heb ik veel dingen gevoeld terwijl ze bezig waren… het openscheuren van het vlies was nog het ergste!

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:51

   Aaaahhhh, dat lijkt mij verschrikkelijk…ik voelde alles bij het hechten en dat was al een hel….bah!

 • Malou 24 oktober 2016 at 17:13

  Gek zeg! Bij mij bleef hij wel werken gelukkig.

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:51

   Gelukkig! 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 24 oktober 2016 at 21:34

  Aii, ik wist ook niet dat dat kon gebeuren! Mijn eerste bevalling heb ik thuis gedaan (zonder ruggenprik) maar bij mijn keizersnede heb ik (uiteraard) wel een ruggenprik gehad. Gelukkig deed deze zijn werk gewoon goed!

  • Janske 24 oktober 2016 at 21:51

   Nou, inderdaad, zeker bij een keizersnede…pfff!