Fotodagboek My Adventures Personal Pictures

Janske’s fotodagboek #8 – boswandeling, gynaecoloog, tandarts & concert

21 oktober 2016
De afgelopen week was weer een lekker druk weekje met veel leuke activiteiten. We gingen shoppen en wandelen in de bossen én ik ging naar de gynaecoloog, liet twee verstandskiezen trekken bij de tandarts én ging naar een concert. Lekker druk dus, maar ik heb weer ontzettend genoten!De leukste foto’s heb ik weer voor je verzameld en kun je hieronder bewonderen. Zo zag onze week er uit in foto’s.

Op vrijdag was ik zoals gewoonlijk alleen thuis met de meiden. Lola was in de ochtend ontzettend lief, ze zat gezellig anderhalf uur lang dierenliedjes te zingen voor Coco, speelde in haar tentje en was poeslief. Totdat ze in haar bedje lag voor haar middagdutje. Toen ontwaakte het Lola monster…aaargghhh…Mevrouw wilde maar niet rusten of slapen, dus na een uur “vechten” heb ik haar er maar uit gehaald en in haar pyjama op de bank gezet. Dat vond ze natuurlijk wel prima. De tuttebel. Ik was er al helemaal klaar mee. Uiteraard was ze weer poeslief toen papa ’s avonds thuiskwam, tssss….

Coco vond het allemaal wel prima en was heerlijk zoet (gelukkig!). Ze begint nu echt je goed aan te kijken en te lachen, zo lief!

Op zaterdagochtend gingen we nog even naar de stad omdat Lola hoognodig winterschoenen nodig had. Bij de eerste schoenenwinkel zijn we meteen geslaagd en kochten we voor Lola leuke winterschoenen van Shoesme. Zo fijn dat we ze eindelijk hebben. Ook kocht ik bij de Hema lekker warme sloffen voor haar. Na Lola’s middagdutje zijn we met zijn allen de keuken in gedoken om zelf pizza’s te bakken. Lola kon niet wachten om mee te helpen en met zijn drietjes maakten we twee heerlijke pizza’s.

Toen mevrouwtje niet zelf de pizza in de hete oven mocht stoppen kwam daar zomaar ineens uit het niets Lolazilla tevoorschijn. Lola wilde dat natuurlijk ook zelluf doen…*zucht*. Gelukkig werd ze rustig toen ze samen met mij door het raampje mocht kijken naar de draaiende pizza in de oven. Toen was het wachten geblazen en daarna konden we eindelijk aan tafel. Smullen maar!

Op zondagmorgen kwam ons buurmeisje Jaidy weer een paar uurtjes oppassen. Lola had de grootste lol met haar en zorgde er volgens mij voor dat Jaidy doodop was van alle rollenspellen met Lola, haha. In de middag hadden we afgesproken met vrienden van ons met alle kids om in de bossen te gaan wandelen, het was tenslotte heerlijk weer om te wandelen. Lola en vriendje Lars gingen samen op zoek naar mooie blaadjes, paddenstoelen, kastanjes en nog meer herfstaccessoires voor mee naar huis. Het was echt genieten!

Onderweg kwamen we een mooie tractor tegen waar Lola en Lars even op mochten zitten,dat wilden ze natuurlijk wel! ’s Avonds aten we met zijn allen hamburgers en de twee vriendjes keken nog even samen tv. Wat een mooie dag weer!

Op maandag had ik een afspraak staan bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Samen met Coco ging ik naar haar toe. Het was leuk en fijn om Coco even te showen en na te kletsen over de bevalling en hoe het nu met ons gaat. Een erg prettig gesprek over een bevalling waar ik met een goed gevoel op terugkijk. Daarna liep ik samen met Coco weer naar huis want het was heerlijk wandel weer. In de middag maakte ik met Coco een foto van haar met alle geboortekaartjes die ze heeft gekregen in de afgelopen weken. Dankjewel allemaal! Papa was ’s avond lekker grapjes aan het maken aan tafel, deze foto móest ik gewoon even delen. Zo grappig!

Op dinsdagochtend ging ik op de fiets naar de tandarts (ruim een uur fietsen, heen en terug…en dat ging goed)…om twee verstandskiezen te laten trekken. Vrijwillig, jawel! Ik heb namelijk vaak ontstekingen aan mijn tandvlees om mijn verstandskiezen heen omdat ik er bijna niet bij kan met poetsen. Dus was het beter om ze te laten verwijderen. nou,dat heb ik geweten. De onderste duurde gewoon 10 (!!!) minuten voordat mijn tandarts hem er uit had! Ik dacht echt dat hij mijn kaak uit de kom zou trekken, zó hard trok hij van links naar rechts. Wat een nachtmerrie! Ik zweette mij kapot en kreeg extra verdoving al leek die echt niet te werken wat aiaiaiii wat deed dat zeer. Het had geen minuut langer moeten duren want dan was ik huilend weggerend. De bovenste kies was er daarna binnen 5 seconden uit. Over twee weken mag ik weer…jippie!

Woensdag was ik thuis met de dames en heb ik ’s morgens met Lola foto’s gemaakt voor haar 29 maanden brief. Ze wilde niet echt meewerken en vond het vooral leuk om met haar knuffels te gooien. Dat leverde wel een paar grappige foto’s op.

Daarna gingen we samen Coco in badje doen én mochten ze ook met zijn tweetjes op de foto. Kijk nou, wat lief! Super schattig die twee zo samen! Ze vinden het ook echt leuk om op de foto te gaan al wil Lola niet altijd goed blijven liggen zoals Coco doet. Haha. Eigenwijsje!

Van mijn lieve ex-collega Eef ontving ik een speciaal voor Coco handgemaakt “Billy” tuinbroekje van vintage/tweedehands stof. Kijk nou hoe cute! Ze heeft hem op de foto wel verkeerd om aan, maar ook zo vind ik hem geweldig. Dankjewel Eef! Eef maakt nog veel meer leuke broekjes en tassen van tweedehands stofjes, super origineel en allemaal uniek! Diezelfde middag kwam eindelijk de activity gym van Done by Deer binnen voor Coco. Kijk nou hoe leuk!? Coco vond hem meteen helemaal interessant, vooral de krokodil! Lola was een beetje jaloers en mocht er ook even onder liggen.

’s Avonds ging ik in mijn eentje eindelijk weer eens naar een concert om te recenseren. Dit maal mocht ik weer de geweldige James Vincent McMorrow bewonderen. Wat een geweldige zanger is hij toch. Zijn stem betoverd mij telkens weer. Prachtig!Lees hier de review die ik over zijn show schreef.

Luister hier even naar zijn prachtige stemgeluid! Wauw!

Donderdag was een rustig dagje. Fijn, want zo kon ik mijn review van de show schrijven en even rustig aan doen want ik had stiekem toch best wel wat tandpijn ondertussen. Auw! Coco vermaakte zich prima met haar babygym, ik maakte een leuke foto van Lola’s herfstverzameling uit de bossen voor de #mamakijktanders challenge en Lola kwam ’s avonds thuis uit het kinderdagverblijf met mooie herfst schmink op haar gezicht. Na het eten ging vriendlief fotograferen bij een concert terwijl ik met de meiden thuis was.

Lola werd om half tien ineens wakker en was weer helemaal in paniek. Ik was natuurlijk net Coco aan het voeden (tuuuurlijk!)  en na een paar minuten heb ik haar maar “losgekoppeld” om haar grote zus te gaan troosten. Mevrouw was weer ontroostbaar en ik heb haar uiteindelijk maar mee naar beneden genomen. Toen vriendlief thuis kwam een half uur later kreeg hij haar gelukkig weer in slaap. Best onhandig zo’n situatie als je twee kinderen hebt en alleen bent. Respect voor alle alleenstaande ouders!

Dat was mijn weekje weer. Lekker druk geweest, maar bijna alles was helemaal leuk! Ik heb genoten in ieder geval!

Hoe was jouw week? Heb je ook nog leuke dingen gedaan en ben je de afgelopen tijd nog naar een leuk concert geweest? 

Bekijk hier de voorgaande fotodagboeken. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marieke 21 oktober 2016 at 06:53

  Leuke fotoblog. En herkenbaar ook, vooral die onhandige situaties met twee kinderen.

  • Janske 21 oktober 2016 at 09:30

   Hihi best lastig sinds hoor ?

 • Vlijtig Liesje 21 oktober 2016 at 12:21

  Bij ons hadden ze deze week herfstvakantie, dus dat betekende geen schooltijden!

  • Janske 21 oktober 2016 at 14:32

   ohhh geniet er nog eventjes van! 🙂

 • Nicole 23 oktober 2016 at 06:43

  Een concert? Wat is dat? Haha al eeuwen niet geweest maar 26 november ga ik naar Douwe Bob!

  • Janske 23 oktober 2016 at 10:29

   Ohhh leuk! Veel plezier!

 • Monique 23 oktober 2016 at 07:14

  Wat een lekker vol weekje! En die kiezen, ai wat een ellende. Maar gelukkig zijn ze eruit! Nog even doorbijten voor de volgende ronde en je bent ervan af. Poeh dat lijkt me ook best lastig in je eentje met twee kids die op hetzelfde moment iets van je willen. Benieuwd hoe ik daar straks mee weet om te gaan 😉 Mijn laatste concert was Guus volgens mij, dus alweer veel te lang geleden!

  • Janske 23 oktober 2016 at 10:30

   En die tandpijn. ..aiaiai doe blijft erg. .het is helemaal ontstoken volgens mij. ..morgen even tandarts bellen. ..pffff

 • Ilse van Kreanimo 23 oktober 2016 at 16:38

  Weer een hele mooie plog!

  Die kinderen van jouw zijn geweldig fotogeniek, vind ik! 🙂

  • janske 23 oktober 2016 at 19:47

   aww…dankjewel Ilse! 🙂

 • Karen 24 oktober 2016 at 10:28

  Jeetje wat gaan ze opeens op elkaar lijken.
  Wat zijn het toch heerlijke dametjes. Leuk dat activity center. Ik vind dat zo’n leuk merk dat done by deer. Robin heeft er een spiegel van.

  • Janske 24 oktober 2016 at 10:46

   Echt hè. .zo bijzonder! Ohhh ik heb inmiddels de halve collectie in huis ? het is echt erg. ..ben er verliefd op!