I Love Uncategorized

10 TV programma’s welke ik mis

18 oktober 2016
tv programma'sIk ben dol op tv kijken. Zet mij voor een TV en ik kan ben de hele dag zoet. Live tv kijk ik tegenwoordig nauwelijks & het journaal durf ik niet eens meer te kijken met alle ellende in de wereld. Ik neem al mijn favoriete programma’s op en kijk ze op de momenten wanneer ik zelf wil. Op zich zijn er tegenwoordig best veel leuke Nederlandse programma’s op TV, maar vroeger…vroeger was alles beter hè. Vroeger had je pas leuke TV programma’s! Er zijn zo veel Tv programma’s die ik graag opnieuw op de TV zou willen zien, pure nostalgie. Het liefst keek ik ze allemaal terug op uitzending gemist! Als dat toch zou kunnen. Dit zijn er 10 van vroeger die ik met alle liefde opnieuw op de buis zou willen zien.

1. De uitdaging

Van mijn zevende tot mijn vijftiende was een van mijn favoriete programma’s “De Uitdaging” met Angela Groothuizen. In het programma was zij een soort Sinterklaas die met de hulp van vele vrijwilligers anderen hielp in twee dagen. De uitdaging was dus om het doel binnen die korte tijd te behalen. Je kunt het vergelijken met Extreme Home Make-over. Ik vond het geweldig wat ze telkens weer voor elkaar kreeg met hulp van anderen. Met altijd tranen tijdens het eindresultaat. Geweldig!

2. Starmaker

In 2001 zat er twaalf weken lang een groep met talentvolle tieners in een Starmaker huis (voorheen het Big Brother huis) die werden klaargestoomd om samen een band te vormen. Uiteindelijk vormden ze met zijn zessen de band K-Otic en scoorden ze meerdere hits, waaronder Damn (I think I love you). Ik was zo ontzettend fan van het programma en van de band dat ik zelfs naar de concerten ging (en vooraan op de eerste rij stond) en de bandleden toen zelfs een aantal keer ontmoette. In juli zag ik ze na 15 jaar opnieuw en ik kon nog steeds alle nummers woord voor woord meezingen. Hoezo jeugdsentiment!

3. Het Blok

Ken je die nog? Van 2004 t/m 2011 kwam er ieder jaar een seizoen van Het Blok op TV. Wat vond ik het leuk om te kijken hoe vier koppels van een lege etage een compleet mooie appartement moesten maken binnen 77 dagen. En dat naast hun werk. De meerwaarde wat ze kregen na de verkoop was voor henzelf als ze de hoogste meerwaarde hadden. Wat een bende en stofzooi was dat. Ik vond het vooral gaaf om te zien hoe mooi het eindresultaat was en hoe de koppels aan het vechten waren om de auto of de bouwmaterialen. Of voor de zoveelste keer met de waarnemer.

4. Big Brother

Reality TV, stop een groep mensen in een huis en zet er 24 uur per dag camera’s op. Sommige mensen vinden het belachelijk en anderen vinden het een interessant experiment. Ik behoor tot die laatste groep en kan er naar blijven kijken hoe deze mensen met elkaar communiceren en er van alles gebeurd. Zo volg ik ook alweer bijna 3 jaar Utopia (ja, echt waar!) en ik blijf het leuk vinden om te zien hoe deze mensen met elkaar (mis)communiceren.

5. Telekids

Aaaaahhhh Telekids! Wat heb ik zitten janken toen Telekids de aller-allerlaatste aflevering uitzond. Met Pittige Tijden, de Mega Blubber Power Race en alle interviews met internationale sterren in gebrekkig Engels, hilarisch! Van mijn zesde tot mijn zestiende kwamen Carlo & Irene wekelijks op TV en iedere week was het opnieuw een feestje! Vooral toen mijn helden de Backstreet Boys er op visite waren, toen huilde ik zo hard dat ik er niet bij kon zijn.

6. Villa Achterwerk (is nu nog op TV)

Als kind zaten mijn zusje en ik op zondagmorgen op de bank de hele ochtend naar Villa Achterwerk te kijken. Programma’s als Theo & Thea, Rembo & Rembo & Madelief waren grote favorieten. Ook waren er vaak van die slecht nagesynchroniseerde Scandinavische kinderfilms te zien. Ik heb er mooie herinneringen aan.

7. Fort Alpha

Toen ik dertien was keek ik met grote ogen naar Fort Alpha. De Nederlandse serie over klas havo 4b van het Alpha College. De serie waar o.a. Tatum Dagelet, Tygo Gernandt, Cas Jansen, Halina Reijn en Daan Schuurmans als jonge broekjes tieners speelden. Ik vond het best shockend soms met de onderwerpen als drugs en sex, maar ook erg leerzaam. Een paar jaar geleden keek ik met vriendlief samen de DVD box opnieuw die uit was gebracht. Hij was nog steeds ontzettend leuk om te kijken!

8. Geef Nooit op

Toen Peter Jan Rens nog “normaal” was, presenteerde hij Geef Nooit Op. In het programma werden de wensen van kinderen in vervulling gegaan met behulp van Peter en vaak bekende Nederlanders. Kinderen sprongen samen met Peter in een bak in de studio en kwamen toen op de plek waar de wens uit kwam nadat ze riepen “Geef…Nooit..Op!!!” Super leuk!

9. NowTV

Als tiener keek ik graag naar N.O.W. TV met Danny Rook. Hoe hij de kabouter Gerrie Goudreinet speelde, hi-larisch! Ik piste er gewoon van in mijn broek! Of de kuswand op de megafestatie waar tieners met elkaar gingen zoenen via een gat in de wand. Na de kus zagen ze pas de persoon aan de andere kant…dat bezorgde mij plaatsvervangende schaamte, niet normaal! Haha.

10. B.O.O.S.

Bart de Graaff had zijn eigen omroep en maakte hij super grappige en mega brutale interviews. Vaak echt tot het randje, maar wat een humor! De teringtubbies en gill de la tourette. Wat heb ik gelachen! En wat een gemis op de Nederlandse TV zonder Bart.

Welke Nederlandse TV programma’s van vroeger mis jij en zou je graag terug willen zien op TV?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • MetMirjam 18 oktober 2016 at 11:19

  Jaaa Het Blok!! Dat was echt een leuk programma! En geef nooit op.. daar heb ik ooit nog een brief naar geschreven haha

  • Janske 18 oktober 2016 at 12:27

   Wat leuk! Ik volgens mij ook en een keer naar Willem Wever…hiihi

 • Debbie 18 oktober 2016 at 12:19

  Telekids en Starmaker zou ik ook wel weer terug willen zien ja! Leuk artikel. En Zeg eens Aa, dat vond ik toch zo’n leuke serie!

  • Janske 18 oktober 2016 at 12:27

   Zeg eens AA heb ik nooit echt veel gekeken. Was ik denk ik nog te jong voor.

 • irma ten napel 18 oktober 2016 at 12:21

  Jaaa het Blok keek ik ook altijd! 😀

  • Janske 18 oktober 2016 at 12:27

   zo jammer dat ze dat niet meer uitzenden

 • Loes 18 oktober 2016 at 13:02

  Oh ja!! Fort Alpha, Geef nooit op, Starmaker en De Uitdaging, wauw! En dat filmpje van de BSB bij Telekids heb ik even met een hele grote glimlach zitten kijken, GE-WEL-DIG! Ik was vroeger echt een grote fan, hihi.

  • Janske 18 oktober 2016 at 13:14

   oh echt! hihi…iedereen was vroeger fan 😉 hihi…ik nu nog steeds…ja echt!

 • Ruby 18 oktober 2016 at 15:23

  Oww ja geef nooit op. Het blok is er trouwens nog wel in de australische variant, nu al in seizoen 12!

  • Janske 18 oktober 2016 at 15:40

   klopt, die keek ik ook! Die was ook erg gaaf trouwens!

 • Anita 18 oktober 2016 at 17:56

  Vooral Telekids!! Wat was dat altijd leuk op zaterdagochtend

  • Janske 18 oktober 2016 at 18:09

   ja, leuk hè! Het was ook zo leuk samen met Carlo en Irene

 • Jodi - liefthuis 18 oktober 2016 at 20:50

  Op de laatste twee na had dit zo mijn lijstje kunnen zijn. Fort alpha eas zo leuk, toen had je ook combat dat was ook gaaf.

  • Janske 18 oktober 2016 at 21:10

   Wat was combat ook alweer voor iets?

 • dees 18 oktober 2016 at 21:05

  ah ja geef nooit op zo leuk en de oude villa achterwerk idd met madelief. Telekids blijft wel de goude ouwe

  • Janske 18 oktober 2016 at 21:13

   Die goede oude tijd. ..wat voel ik mij oud ?

 • Merel 19 oktober 2016 at 07:10

  Ik keek graag Oppassen! Elke zaterdagavond. Zeg eens AA heb ik ook gezien, maar herinner me daar niet veel meer van. Ook leuk: Doet ie het of doet ie het niet, Dinges, Schoolstrijd en Boobytrap

  • Janske 19 oktober 2016 at 08:23

   Oh doet ie t of doet ie t niet. ..zo leuk!

 • Leonie van Mil 19 oktober 2016 at 14:19

  Oh ja!! Telekids, De uitdaging en Geef nooit op. Ook keek ik vroeger altijd De Droomshow.

  • janske 19 oktober 2016 at 14:47

   oh jaaaaa de droomshow!!! Gaaf!