My Adventures Personal Pictures

Janske’s fotodagboek #7 – Dierentuin, playdates en chillen

14 oktober 2016
De herfst is begonnen hoor…brrr wat is het koud! Ik heb weer een hele leuke week gehad de afgelopen week. Ik probeer ontzettend hard te genieten van mijn verlof en zie het einde (veel te snel)  in zicht komen. Ik heb veel zin om eindelijk weer te werken en om mijn collega’s weer te zien, maar geniet stiekem ook erg veel van de weken samen cocoonen met mijn meiden. Heerlijk! De afgelopen week gingen we met mijn ouders, mijn zusje en haar man en dochter naar de dierentuin. Wat een geweldig mooie dag was dat, eentje om nog heeeeel lang van na te genieten. Ook hadden we een leuke playdate, veel gezellige momenten thuis en kraamvisite. Een heerlijke week dus met heel veel leuke foto’s.

Vrijdagochtend komen Marij en dochter Eline gezellig op kraamvisite en in de middag komt tante Karin langs. Fijn om lekker weer even bij te kletsen! Tussen de middag is het even erg pittig wanneer Lola niet naar bed wilt gaan en een hysterische drama aanval krijgt terwijl Coco ligt te huilen van de honger…aaaahhhhh! Daarna valt Lola voor 3 (!) uur in slaap en is Coco met een volle buik ook weer gelukkig!

Diertjes kijken!

Op zaterdag was een dag waar ik lang naar had uitgekeken. Eindelijk weer eens naar de dierentuin. De afgelopen maanden heb ik door mijn zwangerschapskwaaltjes helaas erg weinig leuke uitstapjes kunnen maken. Nu ik hele weken thuis zit is het ook echt heerlijk om af en toe lekker naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen en daarnaast met de hele familie dieren kijken is helemaal leuk natuurlijk! Met zijn allen gingen we naar Dierenrijk en maakte ik schandalig veel foto’s, haha.

Omdat mijn zus en haar gezin een jaarkaart hebben weten ze perfect de weg in de dierentuin, we besloten om de route daarom achterstevoren te lopen zodat het extra rustig was. Als eerste kwamen we de leeuwen tegen. Deze kwamen steeds bij het raam voorbij gewandeld. Zo cool! Lola vond het totaal niet spannend of eng dat dit reusachtige dier op een halve meter afstand zo’n tien keer heel stoer voorbij kwam gewandeld. Volgens mij vond ze hem wel lief, haha.

In de dierentuin stond een oude Amerikaanse schoolbus. Daar moest Lola natuurlijk even in, aangezien haar favoriete lied op dit moment “de wielen van de bus…”is. Nichtje Juno kan sinds vorige week zelf lopen. Zo schattig als die twee samen bij de diertjes staan te kijken. Wat een rijkdom!

Na een paar uur dieren kijken was het tijd voor een lekkere lunch en om even rustig Coco te voeden. Terwijl opa en tante Guusje daarna even genoten van Coco gingen papa en Lola het springkussen even onveilig maken. Het was heerlijk weer en er werd flink gesprongen. Wat een lol! Daarna gingen we kijken bij de aapjes. Lola keek haar ogen uit en tante Guusje kreeg een lading apenpoep over haar heen door een aapje boven haar. Gelukkig had hij geen diarree en konden we er allemaal hard om lachen.

Wat genoot ik van het samenzijn. Lola en haar papa die samen alle dieren bekeken, zo lief! Hoe simpel kan het zijn om zoooo te kunnen genieten!

 

Samen met Lola ging ik een paar keer van de glijbaan (in deze kom ik namelijk niet vast te zitten, haha) Lola vond het geweldig, haha. Ook met papa ging ze een zo’n zelfde buis. Kiekeboe! De flamingo’s werden even nagedaan, dat staan op een been is stiekem toch best moeilijk hoor!

De volgende dag kwam ons buurmeisje oppassen en kon ik lekker even knallen in het huishouden (dat schiet er stiekem toch vaak bij in). Daarna ging ik lekker even voor mijzelf een paar uurtjes de stad in. Best gek om zo na een heeeele lange tijd weer even helemaal alleen (zonder Coco) iets te doen. Ik kocht wat leuke tops bij de H&M en leuke goodies bij Flying Tiger en na een paar uur weer vlug naar huis omdat we visite kregen. Onze vrienden en hun twee kids kwamen op kraamvisite. Die middag speelde Lola fijn met vriendje Lars en de papa’s, terwijl de mama’s fijn konden babyknuffelen met de kleintjes. ’s Avonds aten we met zijn achten samen aan tafel. Kijk ze dan zitten met zijn allen. Wat een rijkdom, vier gezonde kindjes!

Op maandag doen Coco en ik lekker rustig aan. Ik maak wat schoon, draai ik wat wasjes en geniet ik van de dag. Coco heeft trouwens de muziekmobiel met diertjes helemaal ontdekt. Ze kan er helemaal gefascineerd naar liggen kijken, zo schattig! Als hij dan stopt begint ze vaak te mopperen totdat ik hem opnieuw weer aanzet.

Maandag op dinsdag is het de hele nacht feest, beide dames zijn een paar keer wakker en ik ben gebroken als ik wakker word. Gelukkig komt opa Lola ophalen in de ochtend voor de wekelijkse oppasdag. Coco en ik kruipen na de voeding lekker even terug in bed, gewoon omdat het kan! Daarna gaan we om beurten in bad en maak ik de badkamer even schoon. Ook maak ik een lekkere pompoensoep voor ’s avonds. Kan ik die ook mooi van mijn herfst bucketlist afstrepen. Hij smaakt trouwens heerlijk! Coco vermaakt zich ondertussen prima in de box tussen de buikspier/nekspier oefeningen en het slapen en spelen door. In de middag en avond schreef ik eindelijk mijn bevallingsverhaal, gek om het weer even te herbeleven.

’s Avonds eten we een heerlijk verse pompoensoep en wanneer we klaar zijn komt Lola terug van haar opa-dag. Ze zijn samen in de bossen bij het kasteel gaan wandelen en hebben een hele verzameling herfstdecoratie opgeraapt. Trots kiept Lola de inhoud van haar tas met vondsten over de vloer. Ik geef haar een schaal waar ze deze allemaal in mag leggen zodat we ze op tafel kunnen neerzetten. Het ziet er erg gezellig uit!

Lola heeft Coco gemist en samen met papa geeft ze haar hele lieve kusjes, kijk nou wat zoet! Mama is jaloers! Ik wil ook!

Woensdag zijn we weer lekker met zijn drietjes thuis. In de ochtend komen de boodschappen van de Albert Heijn in huis, maar verder hebben we overdag geen plannen. We kijken wat tv, spelen met wc papier, dat blijft natuurlijk leuk én handig als je een snotneus hebt. Toen ik de lege kratten in de schuur ging zetten plakte Lola een zakdoekje aan haar neus en stond ze daarmee tegen het raam naar buiten te kijken. Ik piste bijna in mijn broek toen ik dat zag. Dat vond ze zo grappig dat ik er wel een foto van mocht maken, haha. Met de wc-rol werd ook flink geteld, gepoetst en lekker gespeeld. Ze heeft tenslotte niet genoeg speelgoed, haha.

Na een heerlijk middagdutje kleedde ik Lola aan in deze leuke kleertjes van Gardner & the Gang. Eigenlijk zijn ze maat 3-4 jaar, maar ik wilde kijken of ze nu al pasten. Ik kocht ze een hele tijd geleden tweedehands over via Instagram. Ik ben dol op dit merk en zijn gekke prints! Ik schoot een paar leuke kiekjes van mijn modelletje,hihi.

Lola wilde graag knutselen en ik haalde haar knutselspulletjes uit de kast. Fijn als ze zich zo zelf kan vermaken. Ze is dol op stempelen en stickers plakken, al plakte ze deze dit keer liever op haar handjes, haha. Ondertussen kon ik lekker de woonkamer poetsen en Coco hield alles goed in de gaten.

Woensdagavond zag ik eindelijk vier van mijn lieve collega’s weer na vier lange maanden. Ze hebben flink met Coco geknuffeld en ook Lola vond het erg gezellig. Ze kreeg genoeg aandacht en smeerde trots alle beschuitjes. We kregen een geweldig leuke kinderplatenspeler van Fisher Price. Hoe leuk en toepasselijk (omdat we bij een concertzaal werken en dus allemaal van muziek houden). Lola wist er wel raad mee, haha. DJ Lola!

Op donderdag had ik samen met Coco weer een fijn rustig dagje thuis en schreef ik dit fotodagboek met een glimlach op mijn gezicht. Wat hebben we het toch goed! Zo fijn als alles goed gaat! Het was weer een geweldige week!

Hoe was jouw week? Heb je leuke uitstapjes voor dit weekend gepland staan en geniet jij ook al zo van de herfst?

Bekijk hier de voorgaande fotodagboeken. 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 14 oktober 2016 at 07:37

  Heerlijke foto’s! Ik moet nog wel wennen aan de kou hoor, maar misschien gaan we volgende week wel een boswandeling maken 🙂

  • Janske 14 oktober 2016 at 13:55

   Die staat hier zondag op de planning, dan wordt het zo’n 17 graden, heerlijk!

 • Vlijtig Liesje 14 oktober 2016 at 11:05

  Het was inderdaad heel erg koud deze week! Mijn kinderen hebben echt geklaagd ’s ochtends.

  Maar zondag wordt het nota bene 20 graden!

  • Janske 14 oktober 2016 at 13:55

   ja, heerlijk! Dan gaan wij lekker de bossen in 🙂

 • Blogfeestje #13 Special edition - Save the Mama 15 oktober 2016 at 06:01

  […] heeft een erg leuke week gehad en laat in haar fotodagboek heel veel foto’s […]