Baby Adventures Mommy Stuff Review

8 favoriete hulpmiddelen bij borstvoeding geven

5 oktober 2016
Ik ben ontzettend blij en zelfs een beetje trots op mijzelf dat ik voor een tweede keer weer borstvoeding mag en kan geven. Ik weet uit eigen ervaring dat het echt niet altijd even gemakkelijk en leuk is om je kindje zelf te voeden. Ik prijs mijzelf gelukkig dat het mij ook dit keer (na even flink oefenen in het begin) toch weer is gelukt. Omdat borstvoeding geven (vooral in de eerste weken) erg intensief is gebruik ik daarvoor een aantal relaxte hulpmiddelen die het voeden voor mij wat comfortabeler maken. Zeker omdat je al snel zo’n 3 tot 4 uur op een dag aan het voeden bent mag het best wel relaxt zijn, toch? Ben je benieuwd welke hulpmiddelen dat zijn? Ik zet ze voor je op een rijtje!

1. Relaxte stoel

Allereerst heb je een comfortabel plekje nodig waar je ontspannen kunt voeden. Niets is er onhandiger dan in een verkeerde houding te moeten voeden, zowel voor jouzelf als voor je baby.Voordat Lola werd geboren kochten we bij Ikea een hele comfortabele stoel die je in drie standen kunt zetten en zelfs als ligstoel kunt gebruiken. De eerste, laatste én de nachtvoeding geef ik altijd in deze stoel. Hij staat op de babykamer zodat ik daar even rustig kan voeden zonder dat ik vriendlief wakker houd. Het is een heerlijk rustig plekje om even te voeden. Overdag voed ik eigenlijk altijd op de bank in de woonkamer met wat kussens om mij heen.

Veilig babyknuffelen met grote zus Lola

Veilig babyknuffelen met grote zus Lola

2. Voedingskussen

Over kussens gesproken. Mijn voedingskussen en ik zijn beste vrienden, al sinds mijn eerste zwangerschap sliep ik nachten lang met hem en was hij mijn vriends grootste (letterlijk én figuurlijk) concurrentie, haha. Wat een uitvinding zijn die kussen zeg! Niet alleen voor comfortabel(er) slapen tijdens de zwangerschap, maar ook voor tijdens het voeden. Nou was ik een beetje in dubio omdat ik dus op meerdere plekken in huis voed, of ik nog een voedingskussen nodig zou hebben voor beneden op de bank. Een aantal weken probeerde ik op de bank te voeden met normale kussens, maar dit was echt totaal niet handig. Ik besloot om nog een voedingskussen aan te schaffen en wist meteen welke ik wilde hebben.

Done by Deer

Toen ik er achter kwam dat een van mijn favoriete merken Done by Deer naast hun normale voedingskussens ook nog eens hele toffe zitzakken/voedingskussens verkochten had ik mijn keuze namelijk snel gemaakt.  Ik ben zo dol op hun mooie collectie, ik kan bijna een fanclub voor ze beginnen, zoveel mooie spulletjes heb ik inmiddels al van dit geweldige Scandinavische merk in huis. Eerder schreef ik daarom ook al over de mooie accessoires van dit merk in Lola’s grote meisjeskamer.

25% Korting! Yay!

Het voedingskussen/zitzak heeft de vorm van de vrolijke Ozzo, een roze met wit gestreept nijlpaard. Dit vrolijke dier, en zijn andere dierenvrienden komen herhalend terug in de collectie van dit merk. Het voedingskussen heeft dus ook echt de vorm van een nijlpaard, wat overigens juist heel erg handig is tijdens het voeden. In het kussen zitten hele lichte hypoallergenen balletjes welke vormvast en ergonomisch verantwoord zijn. De hoes kun je op 40 graden wassen en het kussen is ontzettend licht van gewicht. Door de luchtige vulling kun je hem erg makkelijk zelf in je favoriete houding leggen. Naast het kussen als voedingskussen kun je hem ook gebruiken om je baby op te leggen, gebruiken om mee te slapen tijdens je zwangerschap of als zitzak te gebruiken. Lola vind hem ook geweldig!

Je kunt dit super fijne voedingskussen/zitzak nu t/m 15 oktober met maar liefst 25% korting kopen bij mijn favoriete Scandinavische Lifestyle webshops NietGroot.nl voor maar €52,45 in plaats van €69,95! Dat bespaart je gewoon €17,50!

Hoe relaxt is dat! Je betaalt trouwens ook geen verzendkosten,dat scheelt ook weer. Yes! Ik kan hem iedereen aanraden!

lekker chillen met Raffi

lekker chillen met Raffi

3. Hydrofiele doeken

Als je dan toch aan het shoppen bent voor dat geweldige voedingskussen kijk dan ook even bij de mooie hydrofiele doeken van onder andere Done By Deer. Deze heb je volgens mij nooit genoeg! Ik gebruik deze voor van alles en nog wat. Tijdens het voeden, aankleden, afdrogen, als spuugdoek, deken of om over de kinderwagen heen te hangen. Dit is dus mijn derde hulpmiddel wat ik altijd gebruik bij het geven van borstvoeding. Je weet maar nooit wanneer er wat melk naast het mondje loopt of er nog wat terug komt na het drinken. Mijn favorieten zijn trouwens de vrolijke hydrofiele doeken van Done By Deer, ik heb ze in verschillende pastelkleuren. Hier staat ook weer het vrolijke herkenbare dierenprintje op. Halverwege deze maand liggen er trouwens hele mooie nieuwe doeken met vrolijke stippen van de nieuwe collectie in de winkels. Ik kan niet wachten!

4. Waterfles

Wanneer je borstvoeding geeft moet je extra goed letten op je voeding en dat je genoeg (water) drinkt. Ik heb dus altijd mijn waterfles bij de hand wanneer ik aan het voeden ben zodat ik voldoende water binnen krijg. Het is voor mij ook een goede reminder zodat ik niet vergeet om genoeg te drinken.

5. Zoogcompressen

Ook iets waar ik niet zonder zou willen en durven zijn zoogcompressen. Je hebt zelfs uitwasbare compressen. Ik gebruik zelf de ‘eenmalige’ zoogcompressen. Wat een uitvinding! Dat scheelt een hoop stress als je borsten flink vol zitten, vooral tijdens de stuwing in de eerste dagen zijn het echte lifesavers!

6. Tepelcreme

Vooral tijdens die eerste dagen kan een tepelcrème erg verzachtend zijn voor pijnlijke tepels. Ik heb er zelf in ieder geval zeker de eerste weken veel plezier van gehad, want auuuwww wat kan het soms pijnlijk zijn. Je kunt ook niet zomaar even een paar dagen niet voeden omdat je tepels pijn doen, dus dan is zo’n zalf echt zo fijn!

die melk was heeerlijk mama!

die melk was heeerlijk mama!

7. Kolf

Ik heb een dubbele elektrische kolf en ik ben zo blij met deze kolf! In de dagen dat ik mega veel melkproductie had, kon ik even voor mijn eigen verlichting wat afkolven. Ook als ik er een paar uurtjes tussenuit wil en papa Coco moet voeden dan kan ik vooraf mooi even kolven zodat hij een flesje melk geeft en ik rustig even me-time heb. Wat een uitvinding. Zeker als ik straks weer ga werken dan mag ik hem weer dagelijks gaan gebruiken. Ik zou niet zonder willen!

8. Telefoon

Huh, een telefoon? Ja, ik heb altijd mijn telefoon bij de hand als ik aan het voeden ben. Ik noteer in mijn notities met welke borst ik hoe laat en hoe lang heb gevoed. Zo voorkom ik dat ik per ongeluk dezelfde borst gebruik en kan ik zien hoe lang het geleden is dat ik heb gevoed. Ook kan ik op mijn telefoon de laatste YouTube video’s en blogs bekijken. Eventjes lekker ontspannen. Fijn!

Geef jij zelf ook borstvoeding? Wat zijn jouw favoriete hulpmiddelen tijdens het voeden?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met NietGroot.nl

Spread the love

You Might Also Like

 • Merel 5 oktober 2016 at 07:00

  Zo’n voedingskussen zou ik ook wel willen, ideaal (ook als je stopt met borstvoeding geloof ik haha)

  • Janske 5 oktober 2016 at 07:03

   Haha inderdaad! Hij is zo leuk?

 • Nicole 5 oktober 2016 at 07:16

  Wat een fijne hulpmiddelen zeg! Ga het onthouden voor een volgende keer..

 • Leonie van Mil 5 oktober 2016 at 10:46

  Het voedingskussen heb ik aan het begin heel intensief gebruikt, maar later lag dat ding alleen maar in de weg. Nu gaat het ook goed zonder ondersteuning, omdat hij al zelf makkelijk meebeweegt. En wat goed dat je noteert welke borst hoe lang en zo. Ik deed het nooit en werkte ook niet met elastiekjes haahaha. Ik voelde gewoon welke borst het volst was. Dan begon ik daar mee 😉

  • Janske 5 oktober 2016 at 11:38

   Ik kan het meestal ook voelen, maar soms twijfel ik nog 😉

 • Anita 5 oktober 2016 at 11:11

  Ik save je artikel even voor als het zover is! Fijne tips en hoop dat het gaat lukken om borstvoeding te geven

  • Janske 5 oktober 2016 at 11:40

   Ik hoop het ook, het is zo fijn als het lukt! 🙂

 • Wieske 31 juli 2018 at 20:50

  Opzoek naar een fijn voedingskussen, is deze een beetje stevig? Hij ziet er super leuk uit! Maar moet natuurlijk niet alleen afgaan op de looks.. 🙂

  • Janske 31 juli 2018 at 21:32

   Hij is niet zo stevig als zo’n “worst” zeg maar, maar omdat je hem zelf kunt “kneden” omdat er balletjes inzitten, kun je hem zo stevig maken zoals je zelf wilt. Ik vond dat juist ideaal. Succes met kiezen! 🙂