Baby Adventures Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 1 maand

26 september 2016
Zoals je weet schrijf ik al sinds Lola’s geboorte een persoonlijke brief aan haar over haar ontwikkelingen en meest bijzondere gebeurtenissen van die maand. Dit ga ik natuurlijk ook voor haar zusje Coco doen, als herinnering voor haarzelf voor later en omdat het leuk is voor anderen om te zien wat er allemaal per maand ongeveer gebeurd met de ontwikkeling van een baby. Vandaag is Coco gewoon alweer 1 maand oud en daarom schrijf ik vandaag haar allereerste brief.

Lieve Coco,

dsc03835bc

Coco 1 maand

Hier is hij dan eindelijk, mijn allereerste brief speciaal geschreven voor jou. Voor mijn lieve kleine meisje Coco. Wat ben ik blij dat je er bent! Na een lange pittige zwangerschap mocht ik je dan eindelijk in mijn armen sluiten. Wat was ik blij om je na al die tijd te mogen ontmoeten en vasthouden. Je kwam ter wereld als een echte Supergirl  en liet meteen merken dat je een sterke en flinke dame was. Al direct wilde je jouw hoofdje optillen om rond te kunnen kijken. Knappe dame!

Samen met papa verbleven we met zijn drietjes nog een paar nachtjes in het ziekenhuis waar mama samen met jouw extra moest oefenen met drinken. Na een nacht flink oefenen tussen al je lange slaapjes door dronk je steeds beter en mochten we lekker samen naar huis. Daar deed je het ook super en sliep je zelfs al een aantal nachtjes heerlijk door. Wat een fijn cadeautje voor papa en mama.

genietmomentje

genietmomentje

Ook kon je grote zus Lola je dan toch eindelijk in het echt ontmoeten. Dat vond ze wel eventjes vreemd, zo’n nieuw klein zusje wat ook nog eens mee naar huis kwam. Daarvoor zat je namelijk nog in mama’s buik,dat is gek! Lola vind het erg leuk om jouw grote zus te mogen zijn. Ze geeft je kusjes en knuffelt graag met je op de bank. Ze helpt je graag met wassen wanneer je in bad gaat en wil het liefst de hele dag jouw speentje in jouw mondje stoppen. In badje gaan vindt je trouwens heerlijk en je wordt er helemaal ontspannen van. Het omkleden vindt je gelukkig ook prima, zo fijn!

We kunnen het bijna niet geloven hoe tevreden en hoe makkelijk jij bent. Je vindt alles prima en huilt bijna niet. Alleen als je honger hebt laat je even flink van je horen. En dat mag! Papa en mama waren een beetje bang dat je net zoveel krampjes zou krijgen als je grote zus Lola en veel zou moeten huilen, maar dat is gelukkig helemaal niet zo. Dat vinden wij zo fijn, want wat hadden we het te doen met je arme zusje toen ze zo klein was!

Wat ben je toch een heerlijk mooi, lief en makkelijk kindje Coco. Zo tevreden en zo zoet! Ik kan zo genieten van hoe tevreden jij bent. Het was even spannend voor ons hoe het zou zijn met twee kindjes, maar jij maakt het ons zo wel heel erg makkelijk. Wat een rijkdom en wat fijn dat je er eindelijk bent en ons gezin compleet maakt! Met jou erbij zit ik echt op een roze wolk en geniet ik iedere dag meer van ons mooie gezin!

after milk face

after milk face

Ik hoop dat je net zo tevreden bent als hoe je er uit ziet, lieve schat! Ik hou nu al ontzettend veel van jou, lieve Coco en wat ben ik trots op jou!

Mama houdt van jou!

Liefs,

Mama

x

Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen zij 1 maand oud was.

Spread the love

You Might Also Like

 • iris 26 september 2016 at 10:49

  wat een mooie brief en alweer een maand de tijd gaat snel

  • Janske 26 september 2016 at 12:38

   Ja bizar hè. ..? gaat eigenlijk allemaal veel te snel!

 • Marieke 26 september 2016 at 11:10

  Wat een ontzettend leuk idee om persoonlijke brieven te schrijven aan de meiden voor later.
  Wat heerlijk dat Coco zo tevreden is!

  • Janske 26 september 2016 at 12:40

   Leuk hè! Het is ook leuk om beide meiden nu te vergelijken met elkaar ?

   • Marieke 26 september 2016 at 19:12

    Dat geloof ik meteen. Doe het bij Luca en Giulia ook, maar dat is toch anders 😉

    • Janske 26 september 2016 at 20:18

     Hihi

 • Karen 26 september 2016 at 12:35

  Wat lief Janske! Die brieven zijn straks heel waardevol!

  • Janske 26 september 2016 at 12:40

   Ik hoop het ?

 • Jodi - liefthuis 26 september 2016 at 19:29

  Mooi mooi. Ik vind de naam Coco ook zo fantastisch ? En Lola is hier al lang een kanshebber voor ooit, hoe toevallig. Naja mooie namen mooie meiden

  • Janske 26 september 2016 at 20:19

   Leuk! Mocht het ooit zo ver komen dan hoor ik het graag ?

 • Monique 27 september 2016 at 07:54

  Wat lief!! En heerlijk dat ze zo’n tevreden meisje is en jullie volop kunnen genieten. Ongelooflijk trouwens dat ze alweer 1 maand oud is. Ik was even vergeten hoe snel die eerste periode gaat…

  • Janske 27 september 2016 at 08:00

   Het lijkt nu zelf nog veel sneller te gaan!

 • Cindy - levenalsmama.nl 27 september 2016 at 14:20

  Een maand alweer, wat snel! Mooie brief weer en wat fijn dat het allemaal zo goed en gemakkelijk gaat. Dat mag ook wel na zo’n zwangerschap 🙂

  • Janske 27 september 2016 at 14:29

   Dat vind ik nou ook ?

 • Nikki - Sukhi.nl 29 september 2016 at 09:35

  Wat mooi om te lezen! Lijkt me nu al zo ontroerend voor je dochtertje om terug te lezen 🙂
  gr, Nikki

  • Janske 29 september 2016 at 13:33

   Dankjewel 🙂