Kids Personal

De grappigste en liefste uitspraken van mijn peuter

22 september 2016
Lola 28 maanden

dé wijsneus blik

Een tijdje geleden schreef ik over de 12 leukste uitspraken van mijn dreumes. Inmiddels is mijn kletskousje Lola een eigenwijze peuter van twee en heeft ook nog steeds genoeg praatjes voor twee en daarom heb ik opnieuw de leukste uitspraken voor je verzameld. Dit keer in de bijdehante peuter versie. Mevrouwtje ontpopt zich in een rasechte entertainer en hangt steeds vaker de clown uit. Zo gezellig en grappig is dat, maar het is soms ook best confronterend.

“Jij hebt heeeele dikke billen”

 • Laatst liet ze voor de duizendste keer haar beker melk over de grond vallen. Omdat we in de tuin zaten vertelde ik dat we het niet hoefde op te poetsen omdat de miertjes het wel zouden opdrinken. Dat had ik beter niet kunnen zeggen want mevrouwtje barstte in tranen uit. Toen ik vroeg waarom ze zo moest huilen zei ze: “neeeee, niet de miertjes mijn mellik opdrinken, is mijn melliikkk!”
 • Lola sluit haar oogjes en zegt “Mijn oogjes zitten dicht, druk maar op het knopje!” Wanneer ik op haar neusje druk opent ze haar oogjes en komt er een grote glimlach op haar gezicht.
 • “Jij hebt heeeele dikke billen”, zei ze laatst toen ik in mijn eva kostuum voor haar stond. En bedankt, haha. Lekker confronterend.
 • Dat zei ze natuurlijk ook dagelijks over mijn hoogzwangere buik “Jij hebt een heeeeeeeeeellleeee grote buik, mama!” Helaas zei ze dit ook na de bevalling. Oops!
 • praatjesmaker

  praatjesmaker

  Wat trouwens ook heerlijk confronterend is…als je peuter tegen je zegt “Leg telefoontje maar weg,mama”. *schaam, schaam*. Weer een reden om minder op mijn telefoon te kijken, ja ik ben verslaafd aan dat ding. Ik geef het toe!

 • Toen ik van de week aan het strijken was zei mevrouwtje ineens met een wijze strakke blik op haar snoet “Jij moet niet zeiken mama”. Ik schrok mij een hoedje en vroeg haar om dat nog eens te herhalen. “Jij moet niet zeiken mama”. Zei ze nou echt zeiken???!! Ze bedoelde dus dat ik niet moest strijken, haha! Ik dacht al, van wie heeft ze dat nou weer geleerd!
 • Dochter is ook echt zo’n wijsneus, dan zie je haar denken en dan komt er zoiets als “Ik ben buiten ik ben niet binnen” uit haar mondje of “ik kan het muziekje niet zien…ik kan wel horen.” Waar zo’n klein kind allemaal niet over na denkt, dat verbaasd mij soms echt. Wat een slim kind!

“Jij moet niet zeiken mama”

 • lachebekkie

  lachebekkie

  Zo hoorde ze laatst Coco boven huilen en zei ze “Even jij doet opstaan. Dan jij gaat naar boven Coco halen.” Uhm, ja mama Lola! Haha. Die zin opbouw ook, zo schattig, dat dan weer wel!

 • Gelukkig zegt ze ook vaak hele lieve dingen zomaar uit het niets als “Papa heeft een mooie baard” of “mama, ik ook hou van jou” als papa haar ’s avonds in bed stopt en een kusje en knuffel geeft. Dan zegt ze dat ze van hem houdt, maar ook van mama. Zo lief! Of als ze wilt dat je mee komt, dan zegt ze “Kom maar, schatje.” (Van wie zou ze dat hebben? *guilty*)
 • Toen ik achter mijn laptop zat kwam ze heel geïnteresseerd meekijken en vroeg ze: “is innersant?”
 • Op tv stond ‘Samantha en Michael’  aan (je weet wel, plastic fantastic en co.) Zegt Lola ineens: “Dat is Mama en dat is papa”, terwijl ze naar het beeldscherm wijst. Uhm, en bedankt! Hahahaha.
 • Lola is dol op zingen en tegenwoordig hoor ik regelmatig “de wielen van de bus zijn open en dicht”(ik wist niet dat dat ook al kon) en “heppie burdee toe joee” de hele tijd on repeat. (En dan geen refrein of couplet, nee, alleen deze zin, 100 keer achter elkaar)
 • Nog een leuk verzonnen woordje om te delen is “Spaniewonnie”, volgens Lola is dat een champignon. Ik moet zeggen, dat klinkt best leuk toch!?

Is jouw peuter ook zo’n praatjesmaker? Herken je een van deze bovenstaande uitspraken?

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 22 september 2016 at 07:14

  Lars zei laatst ook; mama baby in de buik?
  Tim is nu 10 maanden maar er moeten nog wat kilo’s af ?

  • Janske 22 september 2016 at 10:39

   oh neeeeee….wat erg! Misschien wilt Lars gewoon nog een broertje er bij 😉

 • Charlotte 22 september 2016 at 08:03

  Haha lekker ding! Hier wordt ook regelmatig gezegd dat ik mijn telefoon moet wegleggen… oeps…

  • Janske 22 september 2016 at 10:40

   Ja, erg is dat hè…oopsiee

 • Jessica 22 september 2016 at 16:10

  Wat een heerlijke uitspraken, het woord van champignon geweldig!

  • Janske 22 september 2016 at 16:57

   Echt hè.
   Hihi

 • Cindy - levenalsmama.nl 22 september 2016 at 21:57

  Hahaha heerlijk, wat een kleine wijsneus! Spanniewonnie? Hoe verzinnen ze het soms hè. Dat zingen vind ik ook zo leuk, Ninthe zingt ook al de hele week een soort verhaspeling van happy birthday to you, en ze zingt de hele dag slaap kindje slaap!

  • Janske 22 september 2016 at 22:36

   Ja zoooo lief ?Lola zingt nu slaap kindje slaap voor Coco ?

 • Nicole 23 september 2016 at 08:22

  Oooh wat een heerlijke praatjes! Ik geniet daar ook zo van bij Fay maar vergeet ze weer eens op te schrijven haha. Zal vandaag proberen erop te letten 😀

  • Janske 23 september 2016 at 08:50

   Ik doe het ook meteen anders vergeet ik ze ook hoor ?

 • Loes 23 september 2016 at 13:42

  Oh heerlijk he, van die schattige dingen die ze zeggen! Super leuk dat je ze noteert, want na verloop van tijd ben je dat ècht weer vergeten!

  • Janske 23 september 2016 at 19:22

   Als ik ze niet noteer ben ik ze 2 minuten later alweer vergeten 😉 haha…ze zijn ook te grappig om niet te bewaren 😉

 • Blogfeestje keeping up wit the bloggers #10 - Save the Mama 24 september 2016 at 06:00

  […] “Jij hebt hele dikke billen” deze opmerking kreeg Janske laatst naar haar hoofd geslingerd door haar dochter. Deze uitspraak en nog meer lees je in haar artikel, de grappigste en liefste uitspraken van mijn peuter. […]