Kids Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 28 maanden

19 september 2016
Lola 28 maanden

Lola 28 maanden

Lieve Lola,

Of moet ik vanaf nu schrijven; Lieve grote zus Lola. Je bent namelijk eindelijk grote zus! En wat voor één! De allerliefste, trotse en leukste grote zus die je als kleine zus maar kunt wensen. Je hebt een zusje gekregen en ze heet Coco. Wat boft ze met een grote zus zoals jij, lieve Lola. Wat ben je ontzettend lief voor Coco. Je helpt haar met haar speentje, knuffelt graag met haar op je schoot samen met mama op de bank en helpt bij het wassen als Coco in het badje gaat. Het liefst wil je haar ook al optillen, maar daar vind mama je nog iets te klein voor.

Het zal wel even wennen voor je zijn nu er nog een kindje in ons huis woont en je papa en mama’s alle aandacht verdelen over jou en de baby. Toch kun je dat al heel erg goed accepteren, al ben je soms wel echt een boefje als mama bijvoorbeeld net Coco aan het voeden is. Dan neem je stiekem haar speentje mee om er zelf even op te sabbelen. Als ik hem dan terug wil, loopt je extra langzaam naar mij toe zodat je net nog even wat langer kunt sabbelen. Soms ben je ook echt een puberpeuter en doe je alles wat niet mag. Zelf de trap oplopen, stampvoeten, totaal niet luisteren of mama in haar gezicht uitlachen terwijl je iets doet wat niet mag. Dat vind mama soms best wel moeilijk, maar gelukkig duurt dit vaak maar even. Meestal ben je juist heel erg lief.

Lola 28 maanden

Lola 28 maanden

Je bent nu echt een grote zus én een grote meid. Vanaf het moment dat je grote zus bent zit je in je nieuwe groep op je schooltje en ben je niet meer het oudste kindje in een groepje van vijf, maar het jongste kindje in een groep van 16 kinderen. Dat is echt even wennen voor je, maar wat doe je het goed! Mama is zo ontzettend trots op jou, knappe dame! De juffen zeggen dat je heel erg lief en slim bent, maar ook dat je erg gevoelig bent en nog even moet wennen aan de drukte van de vele kindjes om je heen. Vol verhalen kom je ’s avonds weer thuis, dat is zo leuk om te zien en te horen.

Over verhalen gesproken, je bent zo aan het ontwikkelen in je spraak. Soms vertel je hele zinnen van wel vijftien woorden achter elkaar, die we ook helemaal begrijpen en goed kunnen verstaan. Je praat echt zo goed en duidelijk en bent zo ontzettend slim. Het lijkt alsof je alles begrijpt, zo bijzonder is dat! Je hebt alles door en begrijp zo veel. Je bent soms zo aan het nadenken over dingen. Wanneer we bijvoorbeeld een keer buiten zaten te eten hoorden we een helikopter over vliegen maar zagen we hem niet. Toen zei je heel wijs; “Ik kan het wel horen, maar ik kan niet zien”. Slimmerikje!

Lola 28 maanden

Lola 28 maanden

Liegen ben je trouwens ook erg goed in tegenwoordig. Je liegt echt over de gekste dingen. Zou het een fase zijn? Mama hoopt het wel, hihi. Ook ben je een echte clown en entertainer. Zeker als er kraamvisite is hang je de clown uit en wil je alle aandacht. Je maakt grapjes, doet gekke stunts om je “publiek” aan het lachen te krijgen en lacht zelf ook de hele tijd. Zo gezellig is dat! Dan zeg je bijvoorbeeld “Mijn oogjes zitten dicht (die houd je dan ook echt dicht), druk maar op het knopje (waarop je naar je neusje wijst)!” Wanneer ik dan op je neusje druk gaan je oogjes weer open.

Ook heb je deze maand voor de eerste keer op de grote mensen wc geplast. Super knap vonden we dat! Het naar bed gaan gaat de laatste weken ook weer een stuk beter. Tijdens de laatste weken van mama’s zwangerschap bleef je heel vaak bij opa en oma logeren, toen sliep je anderhalve week lang bijna niet meer ’s middags. Ook op het schooltje hield je alle andere kindjes wakker in de slaapkamer tijdens het middagdutje. Nu gaat het echt een stuk beter, zo fijn!

Bovenal lijk je nu sinds je zusje is geboren écht veel groter en wijzer dan een maand geleden. Wat ben ik blij met jou en wat ben je een geweldig lief, leuk, grappig en mooi meisje. Ik geniet en hou zoooo veel van jou, Lieve Lola. Iedere dag verbaas je mij en ben ik trots dat ik jouw mama mag zijn!

Dankjewel voor deze mooie maand!

xxx

Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 28 maanden fotoshoot:

Spread the love

You Might Also Like

 • mama van Dijk 19 september 2016 at 13:52

  ahh wat mooi. genieten zeg!

  • Janske 19 september 2016 at 14:23

   Jazeker ❤

 • Jessica 19 september 2016 at 19:36

  Wat een mooie brief, kippenvel, en wat is dit mooi voor Lola later om terug te kunnen lezen.

  • janske 19 september 2016 at 19:51

   Dankjewel 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 19 september 2016 at 22:28

  Altijd mooi om deze brieven te lezen. Lola is 4 maanden ouder dan mijn dochter, dus ook extra leuk om een beetje te zien waar wijzelf binnenkort ook zullen staan.

  • Janske 19 september 2016 at 23:34

   Daar is inderdaad extra leuk dan ?

 • Monique 20 september 2016 at 08:09

  Prachtige brief zeg! Zo te lezen doet Lola het geweldig als grote zus, hoewel het natuurlijk zeker wennen is. Je boft maar met zo’n lief en vrolijk meisje!

  • Janske 20 september 2016 at 12:49

   Absoluut! Ik ben zo trots op haar ?

 • Vlijtig Liesje 20 september 2016 at 10:36

  Dat liegen is een snertfase vind ik altijd. Hoewel het wel helpt als de leugen er duimendik bovenop ligt.

  • Janske 20 september 2016 at 12:48

   Gelukkig is ze nog te jong om te begrijpen en liegt ze nog niet echt bewust…dat scheelt ?

 • Marco Smeets 20 september 2016 at 17:03

  Papa is ook trots hoor! We hebben veel lol samen, en kunnen heerlijk knuffelen samen.
  Op schooltje had ik gehoord dat ze jou als eerste naar bed brengen en even bij je blijven, 5 minuutjes tot je rustig bent, daarna mogen alle andere kinderen op de kamer komen om te slapen. En dan slaap je blijkbaar wel goed! Fijn, super fijn!
  tot strakjes Lola!

  • Janske 20 september 2016 at 17:05

   hoi papa, wat lief dat je ook reageert 🙂 tot zo!