Fotodagboek Personal Pictures

Janske’s fotodagboek #3 – Eerste uitstapjes, kraamvisite en zon!

16 september 2016

Week 3 van mijn nieuwe serie van fotodagboeken is alweer een feit. Dit betekend dat Coco alweer 3 weken oud is vandaag, jeetje wat gaat het snel! Het is maar goed dat ik zoveel foto’s maak, want anders zou ik niet eens meer weten wat ik eergisteren allemaal deed. De afgelopen week stonden in het teken van allerlei leuke eerste uitstapjes, veel kraamvisite en genieten van het mooie weer.

Zo begonnen we vrijdag al vroeg met een snelle fotoshoot. In plaats van Coco in mijn buik maakte vriendlief nu dezelfde foto van mij met Coco óp mijn buik. Nu precies 2 weken oud. Lola wilde natuurlijk óók op de foto, al wilde ze daarvoor niet haar vinger uit haar neus halen, getsie! Ook maakte ik met Coco een paar leuke weekfoto’s met de Milestone Cards. Dit heb ik bij Lola ook een jaar lang gedaan tot ze 1 werd. Dat was veel werk, maar zo leuk!

Later die ochtend kwamen Nicole en Fay gezellig babyknuffelen. Fay en Lola mochten zelf de beschuitjes smeren. Wat een feest (vooral op de vloer, haha)! Natuurlijk werd er ook geknuffeld met Coco en dat vonden de dames natuurlijk wel extra leuk! Fay kan sinds een tijdje op de echte grote mensen wc plassen en demonstreerde dit zo’n 6 keer voor Lola. Die vond het zó knap dat ze die avond zelf ook een inimini plasje op de wc heeft gedaan. Woohooo!

In de avond hadden we trouwens een hele leuke bbq op het kinderdagverblijf. Het was het allereerste uitstapje van mij en Coco sinds haar geboorte. Heerlijk om er even uit te zijn en om Coco te showen natuurlijk.

Daarna liepen we nog even door naar de Urban Shopper op StrijpS om te snuffelen bij de zomersale van de Siki kinderkledingwinkel. Ik scoorde een aantal leuke items van Mini Rodini en een heerlijke joggingbroek van I dig Denim voor Lola met 50% korting. Yes! (Deze vindt je binnenkort terug in een nieuwe shoplog). Coco sliep zo ongeveer de hele avond door alles heen, op een melkpauze tijdens de bbq na. Heerlijk zo’n handige baby! Het hele eind lopen naar de winkel ging trouwens verrassend goed en ook het voeden in het openbaar ging zonder enige moeite of schaamgevoel. Zo fijn!

Zaterdag mochten we er opnieuw met zijn allen op uit. Dit keer gingen we naar de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin. Net als vorig jaar hadden we een geweldig leuke ochtend en dit keer plukten we samen met Fay, Nicole en Bart. We genoten van het mooie weer, de appels, peertjes én de heerlijke appeltaart. Hmmmm!

Die avond was het zo’n warm nazomer weer dat ik lekker buiten bleef zitten en kon bloggen. Dat was pas echt genieten! De volgende morgen kwam ik beneden na het voeden van Coco toen ik dit tafereel aantrof. Papa en Lola waren een heerlijk vers sapje aan het persen. Hmmmm! Later in de ochtend kregen we kraamvisite en ook later die middag kregen we bezoek. Gezellig!

Coco vond het ook wel prima,dat niks doen. Lola oefende wat op haar potje en ’s avonds aten we allemaal onze bordjes met vissticks, spinazie en aardappeltjes helemaal leeg. Yummy!

Op maandag was het lekker rustig in huis. Lola was naar het kdv, papa was werken en Coco en ik hadden het rijk voor ons alleen. Ik draaide wasjes en deed het huishouden. Alles weer lekker fris. Dinsdag was mijn eerste dag alleen met beide dames. Omdat het erg warm was mocht Lola in de middag lekker met water in de tuin spelen. Gelukkig ging ze zonder moeite slapen in de middag en speelde ze heerlijk zelf in en om het badje. De hele tuin werd gepoetst, haha. Poetsmiep!

Op woensdag waren we weer met zijn drietjes en ook die dag ging er (gelukkig maar een klein bekertje) melk om bij Lola. Dit keer besloot ik er maar eens over te schrijven, over die blinde vlek van Lola. Onze knoeipot. Later die avond kregen we weer kraamvisite en Lola had de grootste lol terwijl ze de clown uithing. Onze gratis entertainment van de avond, haha.

Omdat ze zo onhandig is soms (en lomp), zit mevrouwtje ook vaak onder de blauwe plekken. Ze struikelt regelmatig. Zo ook op woensdagochtend. Over de drempel van de achterdeur. Auw! Haar grote teennagel was ineens een stukje korter. Gelukkig bloedde het niet extreem en bleef Lola opvallend rustig. Het zag er namelijk wel ontzettend pijnlijk uit, maar ze gaf geen kick. Pas toen ik jodium op de open wond deed, begon ze echt te huilen en vond ze het ineens niet meer grappig. Ze heeft echt een hoge pijngrens!

Om haar te troosten mocht ze van mij even Bumba kijken en maakte ik op haar pleister een smiley. Toen was het wel weer een beetje goed al was haar teentje wel “kapot” en moest de pleister er perse af. Gelukkig kreeg ik haar daarna wel in haar bedje voor een middagslaapje. Dat had ik niet meer verwacht. In de middag mocht ze even haar nieuwe Mini Rodini broek passen (die eigenlijk nog veel te groot is) en deden de dames even samen een kleine siësta. Heerlijk met dat warme weer. Ook werd er weer volop in de tuin gespeeld met water. Plons!

Later in de middag kwam eindelijk mijn nieuwe Done by Deer zitzak/voedingskussen binnen. Ik testte hem meteen uit en ben nu al fan! Wat een leukerd en hij is echt heel erg handig tijdens het voeden. Toen papa eindelijk thuis kwam na een lange dag werken “stonden” er maar liefst drie dames op hem te wachten. Tijd om even te knuffelen dus! Die avond kregen we weer kraamvisite en kreeg Lola van hen een verlaat verjaardagscadeau, namelijk een heel groot Nijntje kinderservies. Wat leuk! De bofkont! Dat werd natuurlijk meteen uitgepakt en getest.

Op donderdag ging ik in de ochtend met Coco samen wandelen naar de winkels hier op loopafstand. Fijn om er weer even uit te zijn. Ik kocht wat leuke koopjes, twee Victoria Secret douchegels met 50% korting, Score! Nieuwe Woezel en Pip luiers van de Etos én gratis Vitamine D druppels, een gratis romper bij de Zeeman en een mooie legging voor maar €2,50. Daar kan ik zo blij van worden. Ook kwamen er pakketjes binnen van Tiny Cottons (70% Final Sale), H&M én Wehkamp. Alles met lekker veel korting (uiteraard). Mijn dag kon dus al niet meer stuk. Binnenkort zal ik alle aankoopjes met jullie delen in een nieuwe shoplog!

Dit was mijn week alweer. Volgende week is er weer een nieuw fotodagboek!

Hoe was jouw week? Heb je nog bijzondere uitstapjes gemaakt tijdens deze prachtige nazomerdagen?

Bekijk hier de voorgaande fotodagboeken. 

Spread the love

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Monique
  Twitter:
  16 september 2016 at 08:15

  Wat een heerlijke foto’s! En fijn dat je je al zo goed voelt dat jullie er lekker op uit kunnen. Zo te zien bevalt het Lola ook prima om grote zus te zijn. Genieten hoor!
  Monique recently posted…Zwangerschapsupdate Week 33My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje
  Twitter:
  16 september 2016 at 09:28

  Mooi weekoverzicht. En wat een lekker weer op de foto’s.
  Vlijtig Liesje recently posted…Zo haal je makkelijk 10.000 stappen per dag!My Profile

 • Reply Nicole
  Twitter:
  16 september 2016 at 09:59

  Wat een heerlijke foto’s en drie weken alweer *smelt*
  Nicole recently posted…Steptember – op de helft!My Profile

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 16 september 2016 at 21:24

  Het klinkt als een heerlijk weekje. En knap hoor het eerste plasje op het potje!
  Cindy – levenalsmama.nl recently posted…Filmtip: Bridget Jones BabyMy Profile

 • Reply Yvonne 19 september 2016 at 07:55

  Wat goed dat Fay Lola heeft gestimuleerd om naar de wc te gaan. Heerlijk dat je bent gaan shoppen en dat met korting. Altijd fijn!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge