Kids Mommy Stuff Personal

Mijn dochter heeft een blinde vlek

15 september 2016
ik weet van niks

ik weet van niks

Mijn dochter heeft een blinde vlek. Huh?! Een blinde vlek? Hoezo dan? Nou,dat zal ik je vertellen…Dochterlief is een geweldig (lekker bijdehante) peuter die ontzettend slim, grappig en lief is. Maar ze heeft ook een blinde vlek en er is in één ding waar ze zo ontzettend onhandig in is dat ik er zowel om kan lachen als janken…Iedere dag weer gaat het mis…volgens mij heeft ze gewoon een blinde vlek.

Iedere ochtend en middag eten we samen aan tafel een boterhammetje of twee. Gewoon gezellig zoals de meeste mensen dat doen. Peuter Lola eet (bijna) altijd goed haar boterhammen op. Haar favoriete beleg is zonder twijfel KAAS! Ze is een echte Hollander dus, haha. Natuurlijk probeert ze regelmatig (stiekem) om eerst alle kaas er af te plukken en daarna pas de rest van haar brood te eten, maar meestal eet ze zonder problemen haar boterhammen op.

kijk mama

kijk mama

Daar gaat het mis…

Dan hebben we er natuurlijk ook wat drinken bij. Mevrouwtje krijgt standaard een lekker bekertje koude melk (of drink yoghurt). En daar gaat het mis. Want iedere dag weer, en nee ik overdrijf echt niet…iedere dag weer gaat de inhoud van die beker melk niet helemaal bij Lola naar binnen. Hoezo niet dan? Nou, hij eindigt…over de tafel, over de vloer, op haar schoot of over haar brood. Elke dag weer.

Iedere dag weer stoot ze haar bekertje om. Het maakt niet uit waar we hem neerzetten, ze krijgt het telkens weer voor elkaar om hem om te stoten. Het gaat (bijna) altijd echt per ongeluk en gebeurd tijdens de meest onhandige onverwachte moves van dochterlief. Op de meest onmogelijke manieren krijgt ze het telkens weer opnieuw voor elkaar. Het lijkt wel een verborgen talent van haar. Zelfs als ik er alles aan geprobeerd heb om het te voorkomen…

oops

oops I did it again

Janken of lachen?

Ik kan er soms wel om janken, vooral toen ik hoogzwanger was en er voor de zoveelste keer weer een orkaan van melk over de hele vloer lag en ik amper kon bukken. Meestal moet ik er (van binnen) om lachen en denk ik, wat ben je toch onhandig en lomp soms! Het is ook zo herkenbaar, ik zie mijzelf er wel een beetje in terug, al gebeurd het mij natuurlijk niet iedere dag (verre van, gelukkig).

Nou zou je denken, waarom geef je haar geen beker met een dichte deksel. Ik wil gewoon dat ze kan drinken uit een normale beker, ze is tenslotte alweer bijna 2,5 jaar oud. De bekertjes die ze gebuikt zijn wel van die lichte melamine of plastic bekertjes die sneller omvallen, dus misschien moet ik maar een zwaardere (breekbare) beker geven? Ik weet het niet…

Typisch is het wel…dat het echt iedere dag weer opnieuw gebeurd. Hoe krijgt ze het voor elkaar denk ik soms. Best knap, haha!

Heeft jouw kind ook ergens zo’n ‘blinde vlek’ voor of ben ik de enige met een dochter met zo’n geweldig “talent”? Haha.

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 15 september 2016 at 08:26

  Haha. ..Ja erg hè…ik wil gewoon dat ze het kan ?

 • Janske 15 september 2016 at 09:18

  Iedere dag? En hoe lang duurt deze ‘fase’ dan 😉

 • Femke 15 september 2016 at 14:29

  Ja! Hier ook, maar de afgelopen tijd gaat het goed.
  Lars heeft de neiging om er dingen in te gooien
  Treintjes, auto s of met z’n vingers er in. Dat was ook vooral rond 2.5. Maar ik gaf ook regelmatig een dichte beker vooral toen ik zwanger was van Tim
  Misschien lui van mij maar was er soms klaar mee. ?

  • Janske 15 september 2016 at 14:45

   dat begrijp ik 😉 ik herken het gevoel 😉

 • Ilse van Kreanimo 15 september 2016 at 18:27

  Ons zoontje was ook erg onhandig… bleek later dat hij een brilletje nodig had. Hij had dus echt een ‘blinde vlek’ 😉

 • Cindy - levenalsmama.nl 15 september 2016 at 22:06

  Hier gaat het soms wel eens per ongeluk om, maar eigenlijk valt het best wel mee. Misschien dat een zwaardere beker wel een oplossing is ja!

  • Janske 16 september 2016 at 11:40

   ga ik dat toch maar eens testen 🙂 Met oude bekers die stuk mogen 😉

 • Astrid 15 september 2016 at 22:10

  Wat lastig maar ook wel aandoenlijk. Denk dat het vanzelf wel beter wordt en dan kun je hier smakelijk lachend op terugkijken.

  • Janske 16 september 2016 at 11:41

   precies…uiteindelijk zal het wel goed komen, toch?! Dat wordt anders nog leuk op haar eerste date 😉

 • Jootje 17 september 2016 at 21:08

  Misschien is het een teken dat Lola er nog niet klaar voor is, hoe graag mama dat ook wil 😉 Een dichte beker is niet erg hoor. Ze leert het heus wel, wanneer zij er aan toe is. In haar tempo 🙂

  • Janske 17 september 2016 at 21:36

   hihi, klopt, alleen kan ze heeeeel goed drinken uit een normale beker…ze is vooral lekker onhandig 😉 hihi

 • Gonny Rutjens 21 maart 2018 at 20:13

  Ik ken n meisje waarbij dit ook steeds gebeurde, iedere keer de beker om, en wat bleek Mn meisje was links, toen wij de beker aan de andere kant neerzetten was “het over”.