Kids My Adventures Pictures Uittip

Uittip in Eindhoven: Appelplukdagen in de Philips Fruittuin

11 september 2016

dsc03072Een jaar geleden gingen we met een mini Lola die net zelf kon lopen appeltjes en peertjes plukken tijdens de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. Toen wisten we nog niet dat we dit jaar met Lola én Coco nogmaals zouden gaan plukken! Ook waren we dit jaar gezellig samen met mijn lieve blogvriendin Nicole van Meisje Eigenwijsje en haar man Bart én natuurlijk dochter Fay gaan plukken. Wat een super leuke activiteit voor kids. Een echte aanrader!

Wat is het toch ontzettend leuk om met je kind(eren) naar dit soort bijzondere ‘evenementen’ te gaan. Je bent lekker buiten, leert wat over de natuur en kunt zelf echt een activiteit uitvoeren. Gezellig, leerzaam én je neemt wat gezonds en lekkers mee naar huis! Ik zeg, een super uittip!

Hap!

Hap!

Hap!

Ik wist van Nicole dat zij ook gisteren zou gaan plukken, dus ik stuurde haar een berichtje dat we onderweg waren. We kwamen toevallig tegelijk aan en hebben met zijn allen samen gezellig de Pluktuin onveilig gemaakt met de meiden. De dametjes vonden het geweldig om zelf te mogen plukken en de eerste peertjes die geplukt waren werden meteen getest door het testpanel Lola en Fay. Hap!

Ook kon je tussen de bomen ‘papieren vogeltjes’ vangen, waarvoor je een prijs kreeg. Beide dames vonden een vogel tussen de perenbomen (lees, de mama’s vonden deze). Bij het inleveren kregen Fay & Lola ieder een leuk kleurboek. Super leuk!

Hmmm appeltaart

Hmmm appeltaart

Verse appeltaart

Het was heerlijk weer en lekker druk. Maar niet zo druk dat het storend was. We plukten heerlijke peertjes, stoofpeertjes en allerlei soorten appeltjes. Ook mochten we zelf mais plukken en zijn we gaan kijken bij de schaapjes in de wei. Natuurlijk was er ook een momentje voor een heerlijk stuk versgebakken appeltaart. Hmmmmm! De verse appeltaart is trouwens een echte aanrader, hij is echt om je vingers bij af te likken! Zo lekker!

Wij hebben ontzettend genoten en na een heerlijke ochtend gingen we naar huis met een mooie buit aan zelf geplukt fruit.

dsc03074Wil je ook fruit gaan plukken met je kind(eren)? 

Ook dit jaar kun je weer zelf je appels, peren én mais plukken tijdens de plukdagen bij de Philips Fruittuin in Eindhoven.

Je kunt nu nog naar de volgende Appelplukdagen: Zaterdag 17 en 24 september 2016 van 10.00 tot 16.00 uur!

dsc03134“De boomgaard hangt boordevol rijpe vruchten, de takken buigen door, een lust voor het oog. Mooi om tussen te wandelen, maar je mag ook zelf je eigen appels en peren plukken! Een appel of peer recht van de boom is echt het aller-lekkerst.

Op zaterdag 10, 17 en 24 september 2016 vinden in de Philips Fruittuin de Appelplukdagen plaats. Na een deskundige uitleg over hoe het oogsten in zijn werk gaat, kan iedereen zelf aan de slag. Tijdens de Appelplukdagen is het Pannenkoekenhuis tot 18.00 uur geopend, je kunt er terecht voor koffie of thee met appeltaart en heerlijke pannenkoeken. Op het erf staan kraampjes met streekproducten om lekker te proeven en van te leren. De toegang is gratis, je rekent alleen het geplukte fruit af.”

Ben jij ook al eens naar de Appelplukdagen geweest? Ga je dit jaar ook weer?

Bekijk hier de leukste kiekjes van deze leuke ochtend:

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Stefanie 11 september 2016 at 15:16

  Wij waren er gisterochtend ook, en ik dacht al dat ik jullie ook gezien had 🙂
  Erg leuk daar, mijn meiden vonden het ook super leuk!
  Stefanie recently posted…Appels plukken in de Philips fruittuinMy Profile

 • Tips voor Papa's 11 september 2016 at 15:28

  Wij zijn gisteren ook met J geweest om te plukken, net als vorig jaar! Hebben jullie helaas gemist
  Tips voor Papa’s recently posted…Gender Reveal – Wat zeg je?My Profile

 • Ilse van Kreanimo 11 september 2016 at 17:13

  Oh dat lijkt me super leuk!
  Even opzoeken of dat bijvoorbeeld volgende week kan!

 • Jootje 11 september 2016 at 19:19

  Leuk! Ik denk dat wij ook nog gaan 🙂
  Jootje recently posted…Gastblogger Jootje vertelt.. Picture PerfectMy Profile

 • Cindy - levenalsmama.nl 11 september 2016 at 22:20

  Ik wil de 24e ook ergens naar een appelplukdag gaan, maar moet nog even uitzoeken waar, iets dichter bij huis 🙂
  Cindy – levenalsmama.nl recently posted…Fotodagboek week 36 | Een rustig weekjeMy Profile

 • Joyce
  Twitter:
  12 september 2016 at 10:18

  Ohh dat ziet er echt heel erg leuk uit! Nee, ik ben nog nooit bij zoiets geweest. Misschien wel eens leuk om te doen, volgend jaar ofzo 🙂
  Joyce recently posted…34 weken zwangerMy Profile

 • Dewi 12 september 2016 at 11:39

  Superleuk om tedoen! Mijn kids van 5 & 9 vindendat ook leuk en dan samen een appeltaart bakken?

 • Sjoukje - meergeldminderstress 12 september 2016 at 16:43

  Wat een leuk uitje! En wat een geweldige foto’s heb je gemaakt!

  Wij gaan ook graag naar dit soort dagen. Het weekend van de 24e is het landelijke appelplukdag. Dan kun je door heel het land allemaal appelboerderijen bezoeken. Daar zijn we al een paar jaar achter elkaar geweest, dat is elke keer weer een groot succes. De kinderen vinden het heel leuk om te doen, het zijn heerlijke en zeer betaalbare appels, en ik maak er de mooiste foto’s 🙂
  http://www.landelijkeappelplukdag.nl/
  Sjoukje – meergeldminderstress recently posted…Welke vragen zou je jezelf altijd moeten stellen voor je iets koopt?My Profile

 • Nathalie
  Twitter:
  12 september 2016 at 17:06

  Wat een heerlijke foto’s! Leuk en leerzaam uitstapje!
  Nathalie recently posted…Persoonlijk: Wij gaan verhuizen!My Profile

 • Nicole
  Twitter:
  14 september 2016 at 14:39

  Heerlijke foto’s! En was super gezellig.. ?
  Nicole recently posted…Mijn gezichtsverzorging in de ochtend – reviewMy Profile