Fotodagboek Personal Pictures Uncategorized

De wereld in foto’s – gemaakt door mijn peuter #1

8 september 2016
uiterste concentratie

uiterste concentratie

Met een fotograaf als papa en een bloggende mama worden er in ons huis dagelijks vele kiekjes geschoten. Onze camera ligt altijd binnen handbereik en er gaat zelden een dag voorbij waarop er geen foto’s worden gemaakt. Is het een obsessie of een uit de hand gelopen hobby? Wij vinden het zelf vooral gewoon erg leuk om alle bijzondere momenten van onze kinderen (dat voelt mooi om eindelijk te kunnen zeggen) voor eeuwig vast te leggen. Dochter Lola loopt tegenwoordig ook in huis met een camera in haar handjes. Vandaag deel ik haar meest bijzondere, grappige en wazige zelfgemaakte foto’s.

Cheesseeee

Cheesseeee

Een jaar geleden kochten we een Olympus Tough camera die zowel shock- als waterproof is. We namen hem mee tijdens onze eerste gezinsvakantie en maakten daar de mooiste onderwaterfoto’s met dochterlief. Omdat hij dus tegen een stootje kan mag Lola hem ook zelf gebruiken om foto’s te maken. Hoewel ze een tijd geleden nog vergat op het knopje te drukken wanneer ze een foto wilde maken, lukt het haar nu steeds beter om leuke kiekjes te schieten. Toeval? Of een talentje in de dop? Coco, opgepast voor de paparazzi, mamarazzi en inmiddels ook onze Lolarazzi, haha!

Ik heb een aantal van de leukste kiekjes die Lola dus zelf heeft gemaakt in het afgelopen half jaar voor je hieronder verzameld. Wat ik vooral leuk vind, is de diversiteit tussen de foto’s die ze echt bewust heeft gefotografeerd en de “spontane” kiekjes die ze zelf waarschijnlijk niet eens door had toen ze deze schoot. Ook is het leuk om zo door de ogen van een peuter te kijken, vanaf haar ooghoogte en om te zien wat zij leuk vind.

Bekijk hier een selectie van Lola’s leukste zelfgemaakte foto’s:

Lachen, Coco!

Lachen, Coco!

Zeg nou zelf, het is best leuk toch om Lola’s zelfgemaakte foto’s te bekijken?! Er zitten misschien nog geen foto’s tussen met de perfecte compositie of juiste helderheid. Maar grappig en bijzonder zijn ze zeker wel. Ik merk ook echt dat ze het fotograferen steeds leuker vindt en echt dingen op tafel neerzet om er een foto van te maken. Dat heeft ze van mij afgekeken, haha. Kleine slimmerik!

Ik ben benieuwd naar de foto’s die ze de komende tijd gaat maken. Wie weet deel ik ze dan nog eens met jullie!

Maakt jouw kindje ook zelf foto’s en ben jij ook een echte mamarazzi?

Lola in actie:

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 8 september 2016 at 09:44

  Ik maak vooral veel foto’s met mijn telefoon. Wil nog steeds een compact camera hebben die ik kan gebruiken voor vloggen en ook voor Fay… Komt misschien nog wel ooit.

  • Janske 8 september 2016 at 10:20

   Zeker doen! Krijg je geen spijt van!

 • Stefanie 8 september 2016 at 10:48

  Haha wat grappig! Hier pakken ze altijd mijn telefoon om foto’s te maken, soms kijk ik bij mijn foto’s en dan staan er ineens een hoop selfie’s in haha

  • Janske 8 september 2016 at 11:03

   Die tijd zal hier ook wel komen. ..leuk!

 • Marije 8 september 2016 at 20:21

  Haha dat is echt heel grappig om te zien! Superleuk zo’n fotoplog van je dochter. 😀

  • Janske 8 september 2016 at 20:27

   Het is weer eens wat anders, haha

 • Nathalie 8 september 2016 at 20:59

  Heerlijk, erg leuk!

  • Janske 8 september 2016 at 21:31

   Hihi, dankjewel 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 8 september 2016 at 21:45

  Haha wat leuk, ik krijg spontaan zin om een camera voor Ninthe te kopen. Super leuk om te zien zo. Ik ben ook echt een mamarazzi geloof ik. Zo erg dat een van Ninthe haar eerste woordjes ‘cheeeese’ was. Haha!

  • Janske 8 september 2016 at 21:48

   hahaha, wat cool! Kopen!!! Zo leuk!

 • Roxanne 10 september 2016 at 22:22

  Lolarazzi haha 😛

  • Janske 10 september 2016 at 22:30

   Hihi ?