Baby Adventures Mommy Stuff Personal

10 genietmomentjes die je nooit wilt vergeten uit je kraamtijd

7 september 2016

Gisteren kon je hier lezen over de 10 ongemakken die je snel wilt vergeten uit je kraamtijd. Daarin schreef ik over veel van de ongemakkelijke en pijnlijke dingen die je tegenkomt tijdens de kraamtijd, welke je het liefst zo snel mogelijk weer vergeet. Zoals beloofd heb ik vandaag 10 genietmomentjes uit de kraamtijd die je juist niet snel wilt vergeten. Wees gewaarschuwd, zoetsappiger dat dit wordt het hier niet, haha!

De eerste ontmoeting

Hét moment waar je maandenlang naar uitkijk. Het grote moment dat dan eindelijk daar is na een lange zwangerschap en een (vaak toch wel zware) bevalling… Die allereerste ontmoeting met je kindje. Eindelijk is je baby daar en kun je hem/haar vasthouden en bewonderen. Die eerste keer oogcontact, het eerste huiltje. Mijn hart smelt weer als ik terugdenk aan dit memorabele moment. Het moment waarop de hele wereld om je heen even stil staat en alleen jij en je kindje lijken te bestaan. Dit is jullie moment. Even vergeet je alle pijn waar je zojuist doorheen gevochten hebt. Eindelijk zijn jullie echt samen. Dit moment wil je echt nooit meer vergeten.

Eerste oogcontact

Eerste oogcontact

Eindeloos baby knuffelen

Daarna kan eindelijk het echte baby knuffelen beginnen. Wat is het toch genieten met zo’n klein mini mensje op je buik. Haar zachte haartjes tegen je kin en de lieve geluidjes die ze maakt. De geur van een baby is ook zo heerlijk (zelfs wanneer ze nog niet gewassen zijn en onder het huidsmeer zitten ruiken ze heerlijk). En wat dan helemaal mooi is om te zien… als papa met de kleine aan het knuffelen is. Twee van je grote liefdes samen in knuffelmodus…veeg mij op echt! Als dat geen tranen van geluk oplevert dan weet ik het ook niet meer!

Je kinderen samen zien

Ook een ultiem genietmomentje is wanneer Lola samen met Coco op de bank zit. Coco ligt dan bij haar op schoot terwijl ze heel zachtjes kusjes geeft op Coco’s hoofdje. Zo zoet! Ook helpt ze graag mee met het wassen van Coco in het badje en geeft ze heel lief het speentje aan haar kleine zusje. Wat ben ik ongelooflijk trots op mijn grote kleine meid en wat doet ze het goed als grote zus. Ze is zo ontzettend lief!

heel zachtjes kusjes geven

heel zachtjes kusjes geven

Heerlijk cocoonen

Lekker thuis met je gezinnetje. De rest van de wereld draait verder zonder dat je er zelf iets van merkt. Jij zit heerlijk in je eigen roze of blauwe bubble en het leven draait nu even om jou en je baby. Even wennen aan de nieuwe situatie en aan elkaar, zonder alle drukte en hectiek van het dagelijkse leven om je heem. Genieten van je verlof en van je baby. De wereld daar omheen is eventjes helemaal niet belangrijk meer.

Je kindje zelf voeden

Het is en blijft toch wel een bijzonder gevoel wanneer je zelf je kindje kunt voeden. Ik vind het zo fijn dat het mij weer gelukt is om borstvoeding te mogen geven. Het was even een moeilijke start, maar nu loopt het ‘als een tiet’. Zo fijn! Een intiem momentje met je kindje waarbij je hem of haar alles kunt geven wat hij of zij nodig heeft.

Eerste voeding

Eerste voeding (vlak na bevalling)

Dag dikke buik, dag kilo’s!

Dit vind ik persoonlijk toch ook wel een heeeeel fijn puntje!Ik sta eigenlijk nooit graag op de weegschaal, maar tijdens de eerste weken na mijn bevalling vind ik het heerlijk om iedere dag even te kijken op de weegschaal. In plaats van een stijgend getal staat er iedere dag een lager getal op de weegschaal. Dat is even wat anders en heel erg fijn om te zien. Zeker wanneer de laatste zwangerschapskilo weer verdwenen is. Yes! O ja, en die onhandig grote buik is gewoon (zo goed als) helemaal weer weg! Eindelijk weer lekker op je rug of buik slapen….zzzzzz!

Dag zwangerschapskwaaltjes

Dag maagzuur, dag jeuk, dag harde buiken, dag hoge bloeddruk, dag opgezwollen voeten en benen, dag tintelende handen en voeten. Dag allemaal! Ik ga jullie dus no-way-Jose effe missen hè! Dikke doei!

ultiem genietmomentje

emotioneel genietmomentje

Kraamcadeautjes krijgen

Zeg nou eerlijk. Wie houd er nou niet van cadeautjes krijgen? Ik ben er dol op! Al vind ik het weggeven van cadeautjes misschien wel nóg leuker! Met mijn online kadolijstje krijg ik ook nog eens cadeautjes welke ik echt graag wil krijgen! Wat een uitvinding is dat. Ik vind het zo’n handig concept! Zeker voor kraamvisite die totaal geen inspiratie heeft voor cadeautjes is zo’n lijstje echt een uitkomst!

Inimini kleertjes

Na maandenlang babykleertjes shoppen kun je eindelijk losgaan en je baby iedere dag (soms zelfs meerdere keren) een nieuwe outfit aantrekken. Zooo schattig en leuk om eindelijk je aankopen bij je kleine spruit aan te trekken. Natuurlijk moeten er ook lekker veel ‘outfit of the day’ foto’s van gemaakt worden om te delen met de rest van de wereld.

Coco slaapt gewoon al door! Heerlijk!

Coco slaapt gewoon al door! Heerlijk!

Trots je baby showen & heel veel foto’s maken

Hoe trots kun je zijn op je kleine spruit. Jouw baby is de allermooiste, liefste en leukste en je wilt niets liever dan jouw geluk delen met je vrienden en familie. Honderd foto’s per dag maken van dat lieve snoetje, die schattige voetjes en die kleine handjes…het liefst wil je heel je tijdlijn op Facebook of Instagram pagina vol spammen met mieren zoete babyfoto’s. Als je mij volgt op Instagram heb je me al kunnen betrappen op de nodige #Cocospam. Sorry hoor, ik kan het echt niet laten!

Dit waren mijn 10 genietmomentjes…mooi zijn ze hè?!

Wat zijn jouw favoriete genietmomentjes tijdens de kraamweek die je nooit wilt vergeten?

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte
  Twitter:
  7 september 2016 at 07:13

  Oh heerlijk! Kan niet wachten tot het weer zover is! ?
  Charlotte recently posted…11 weken zwanger: zwangerschapsupdate #3My Profile

 • Nicole
  Twitter:
  7 september 2016 at 07:41

  Wauw wat een bijzondere momentjes allemaal! Koesteren..
  Nicole recently posted…“Doe niet zo ongezellig”My Profile

 • Ellen
  Twitter:
  7 september 2016 at 08:42

  Amen, volledig mee eens. En deze is natuurlijk veel leuker dan die van gisteren. ?
  Ellen recently posted…DroombanenMy Profile

 • Merel 7 september 2016 at 09:13

  Inderdaad dat knuffelen! Zo heerlijk, die kriebelhaartjes en de warmte tegen je aan..
  Merel recently posted…Plastic speentjes en cupcaketijdschriften: verzamelingen van toen tot nuMy Profile

 • Anita
  Twitter:
  7 september 2016 at 11:00

  Kijk dit zijn ook de dingen waar ik naar uit kijk! Je vorige artikel daar denk ik liever nog niet aan 😉
  Anita recently posted…Hoe mindful is Lesley van My Little HappinessMy Profile

 • Cindy - levenalsmama.nl 7 september 2016 at 21:35

  Heerlijk, helemaal waar! Ik kreeg zelf een keizersnede de tweede keer, en hoewel ik het liever anders had gezien vond ik het wel enorm prachtig om op deze manier zelf mijn kindje geboren te kunnen zien worden. En mijn twee kindjes samen zien, dat was in de kraamtijd al genieten en dat wordt het alleen maar steeds meer!
  Cindy – levenalsmama.nl recently posted…Een lastige overgang naar het kinderdagverblijfMy Profile

 • Jessica
  Twitter:
  14 september 2016 at 15:18

  Heerlijke deze momenten. Geniet ervan.
  Jessica recently posted…Geen woorden, alleen foto’s TAGMy Profile