About Me Baby Adventures Personal zwanger

5 september, de dag waar ik zo naar uitkeek

5 september 2016

5 september 2016. Vandaag is het de grote dag waar ik maanden lang naar uit heb gekeken. Ik heb de maanden, de weken en de dagen afgeteld. Ik hoopte zo dat ons kleine meisje eerder geboren zou worden. Vandaag ben je alweer 11 dagen oud en overstroomd mijn hart van geluk en liefde voor jou en mijn gezin. Het is zo cliché maar waar, wat een rijkdom om weer een prachtig mooie dochter te mogen krijgen.

De afgelopen maanden waren (zacht gezegd) pittig te noemen. Een fijne zwangerschap is helaas niet voor mij weggelegd. Een fijne bevalling tot voorheen ook niet dus hoopte ik zo hard op een cadeautje dat mijn tweede bevalling dit keer wel fijn zou zijn. En dan vooral voor de baby. Mijn bevalling van Lola heb ik achteraf toch wel als traumatisch ervaren en deze bevalling was (bijna) perfect.

Helaas moest ik eerst op voor een generale repetitie voordat dochterlief en ik er echt lichamelijk helemaal klaar voor waren, maar uiteindelijk hebben we ons er samen als Supergirls doorheen geslagen! Op het allerlaatste moment werd het nog even spannend en was het de vraag of ik wel op een natuurlijke manier kon bevallen. Ook liep ik toch nog een zwangerschapsvergiftiging op (tijdens en/of na mijn bevalling). Tja,dat kon er ook nog wel bij, haha. Achteraf is alles het waard geweest en geniet ik nu weer dubbel en dwars van mijn gezinnetje van vier.

Eerste beschuitje met muisjes!

Eerste beschuitje met muisjes!

Wat een mooi cadeautje

Ik ben zo blij dat beiden dochters nooit last gehad (lijken) te hebben van alle vervelende zwangerschapskwaaltjes. Ik heb twee prachtmeiden en blijkbaar moet ik er negen maanden voor afzien en getest worden om daarna extra te kunnen waarderen wat ik ervoor terug krijg. Ik kan ook dit keer weer verklappen dat ik (bijna) alle kwaaltjes weer vergeten ben, nu ik kan knuffelen met beide meiden.

Gek,dat zo’n datum zo belangrijk voor je kan zijn terwijl het bijna nooit dé daadwerkelijke geboortedatum is. Ik ben blij dat ik al 11 dagen heb mogen genieten van onze mooie, lieve en tevreden Coco. Wat een heerlijk lief en makkelijke baby is ze. We zijn vooral aan het genieten van elkaar. Alles gaat zo ontspannen en relaxt.

Een ding is zeker; zo vervelend en stressvol als mijn zwangerschap was, zo heerlijk en relaxt is het nu. Wat een cadeautje!

Keek jij ook zo uit naar je uitgerekende datum of was het voor jou niet meer dan een gewone datum? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 5 september 2016 at 07:20

  Wat bijzonder dat ze er nu alweer 11 dagen is he. Kan het me niet voorstellen, was toch gisteren dat je het goede nieuws vertelde 😉
  En hier is de uitgerekende datum aan ons voorbij gegaan, maar dat kwam omdat onze dochter toen op het randje vd dood lag in het ziekenhuis. Daarvoor leefde ik er wel naar toe en ook nu denk ik er nog wel eens aan terug.

  • Janske 5 september 2016 at 11:22

   nou…poeeeeh Nicole, dan heb je inderdaad andere dingen aan je hoofd. Zal wel extra spannend zijn bij een tweede zwangerschap. Gaat snel he…kan het nu al niet bijhouden!

 • Marije 5 september 2016 at 07:54

  Wat fijn dat deze bevalling wel heel fijn was. En wat kan zwanger zijn ellendig zijn he. Ik keek ook heel erg uit naar de uitgerekende datum. Wist ik veel dat het ruim vijf weken eerder al zover zou zijn. Ik had niet eens nagedacht over die mogelijkheid haha. Ik ben trouwens zelf wel precies op de uitgerekende datum geboren, als enige van de zes kinderen die mijn ouders hebben.

  Geniet maar weer lekker van je kleine en grote meisje 🙂 Lijkt me heel bijzonder, twee van die mooie kindjes!

  • Janske 5 september 2016 at 11:24

   dat verwacht je ook niet, 5 weken te vroeg. Naar mate mijn zwangerschap slechter ging met mijn harde buiken was iedere week voor mij een echte mijlpaal…ik verwachte echt niet tot 38,4 weken te komen 🙂

 • Gerdi 5 september 2016 at 10:45

  Ik telde de dagen ook af! Maar bij de tweede zwangerschap had ik mij er al op ingesteld dat ik weer overtijd zou gaan lopen (bij de eerste werd ik ingeleid met 42week) en zo ging het ook! De magische datum was voorbij en meneer besloot een week later te komen!

  • Janske 5 september 2016 at 11:25

   Fijn dat hij toch nog vanzelf is gekomen 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 5 september 2016 at 10:47

  Wat fijn dat jullie nu lekker al 11 dagen van haar kunnen genieten, en dat het allemaal zo goed gaat!

  • Janske 5 september 2016 at 11:26

   Jaaaa, wat een cadeautje! Ik ben zo dankbaar!

 • Karen 5 september 2016 at 12:21

  Wat fijn dat het lekker relaxt is nu! Lekker genieten!

  • Janske 5 september 2016 at 12:28

   jaaaaa…eindelijk 🙂 Na zoveel ellende waardeer ik alles en geniet ik nu extra veel…dat is zo fijn!

 • Nathalie 5 september 2016 at 21:56

  Het is een datum. Kleine kans dat het ook daadwerkelijk die datum word. Ik ben blij dat mijn dochter ook twee weken voor de uitgerekende datum kwam anders had ik een kerstkindje. Nu mooi een eigen dag tussen de feestdagen in.

  • Janske 5 september 2016 at 22:13

   Dat is inderdaad wel iets fijner denk ik 🙂 Fijn dat ze toen al wilde komen!

 • Monique 6 september 2016 at 11:17

  Jeetje 11 dagen alweer! Vandaag dus 12 🙂 Mijn uitgerekende datum lag nog bijna een maand voor ons toen Lise het al tijd vond om ter wereld te komen, dus het echte er naartoe leven ken ik nog niet. Misschien dat dat bij deze zwangerschap wel gaat gebeuren!

  • Janske 6 september 2016 at 12:06

   Dat zou wel fijn zijn! Ik ga voor jullie duimen! 🙂

 • Yvonne 6 september 2016 at 13:04

  Pff fijn dat je eerder bent bevallen van jullie prachtige Coco. Lekker niet meer hoeven aftellen. Ik keek wel uit naar de datum, maar hij zat nog te lekker in mijn buik. Die laatste dagen na mijn uitgerekende datum duurde overigens héél lang :).

  • Janske 6 september 2016 at 13:17

   Dat geloof ik goed! Pffff! Dan is het extra pittig!

 • Alles voor kids 6 februari 2017 at 14:08

  Mijn kindje is 2 weken later geboren dat de uitgerekende datum! Toen was ik wel klaar met het aftellen hoor 😉 Had verwacht dat ‘ie minstens op de dag zelf geboren werd, maar dat was helaas niet het geval!