Fotodagboek My Adventures Personal Pictures

Janske’s fotodagboek #1 – geboorte & de kraamweek

2 september 2016

Vanaf vandaag kun je iedere week opnieuw een kijkje nemen in mijn leven als mama van twee meiden. Na mijn wekelijkse zwangerschapsupdates kun je vanaf nu iedere vrijdag meekijken tijdens mijn dagelijkse avonturen samen met mijn gezin. Deze week is de primeur en dit is een wel hele bijzondere, namelijk die met de geboorte  van dochterlief Coco en de kraamweek. Kijk je mee? (Klik op de foto’s voor een grotere versie)

Precies een week geleden vierden vriendlief en ik onze 11,5 jaar samen. Ondertussen waren we bezig met een hele bijzondere gebeurtenis. Ik werd namelijk (voor de tweede keer) ingeleid om te bevallen van onze tweede dochter. Hoogstwaarschijnlijk zou die dag onze liefde bezegeld gaan worden met een wel heel bijzonder cadeau.

Op vrijdag 26 augustus om 18:54 uur werd na een mooie, pittige en even spannende bevalling onze dochter Coco geboren. Wat een wonder! Wat een blijdschap, geluk en opluchting dat ze er eindelijk was.

In de nacht daarna kreeg ik veel last van mijn bloeddruk en kreeg ik een beginnende zwangerschapsvergiftiging. Ik voelde mij ook flink ziek. Ondanks alle klachten genoten we vooral ontzettend van ons mooie meisje. Wat deed ze het super!

De volgende dag kwam dochterlief Lola kennis maken met haar kleine zusje. Samen met papa kwam ze de ziekenhuiskamer binnen en met grote ogen observeerde ze het hele tafereel. Mama in een groot bed met een snoertje in haar arm en in haar armen lag een heel klein baby’tje. Langzaam kwam Lola dichterbij en vertelde ik haar dat het haar zusje was die uit mama’s buik was gekomen. Ondertussen rolden de tranen over mijn wangen van geluk. Lola aaide over de haartjes van Coco en was ontzettend lief en nieuwsgierig. Zo mooi! We hebben de ontmoeting gefilmd zodat we dit bijzondere momentje nog eens terug kunnen kijken. Ik had mij hier zo op verheugd en het was nog honderd keer mooier dan ik gehoopt had.

Daarna kwamen ook opa en oma, mijn zus en haar man en dochtertje Juno kijken. Het was gezellig druk en iedereen genoot van de mooie kleine Coco, die heerlijk lag te slapen op mijn borst. Wat een rijkdom. Zo je hele familie bij elkaar met alweer drie (klein)dochters.

Die middag kregen we te horen dat we langer moesten blijven i.v.m. mijn te hoge bloeddruk. En ook de volgende dag kwam er een extra nachtje bij vanwege het gewicht van Coco. Ze was net iets te veel afgevallen, dus bleven we een extra nachtje om flink bij te voeden, kolven en om te zorgen dat ze weer iets aan zou komen.

Maandag mochten we dan eindelijk naar huis. Mijn bloeddruk was weer in orde en Coco was genoeg in gewicht aangekomen. Joepie! Dat was wel erg fijn na 5 dagen en 4 nachten in het ziekenhuis.

’s Avonds kwam Lola thuis uit het kinderdagverblijf en zag ze voor het eerst haar zusje thuis. Ze reageerde er goed op en was weer erg lief. Fijn om eindelijk weer samen te zijn. Ik had haar echt gemist, want in de afgelopen week had ik haar bijna niet gezien.

In de dagen daarna hebben we heerlijk genoten van de kraamweek. Coco doet het super, ze is heel erg tevreden en slaapt al 3 nachten 5 tot 6 uur achter elkaar door. Heerlijk! Ik voel mij steeds beter en fitter en ben vooral heel erg aan het genieten. Natuurlijk heb ik last van de standaard kraamweek ongemakken zoals stuwing, hechtingen, vloeien etc. maar met zo’n lief klein meisje in mijn armen is het dat allemaal weer meer dan waard!

Lola is trouwens deze week “geslaagd” bij de zeesterren (haar groep op het kdv) en mag vanaf maandag bij de peuters gaan spelen. Ik gaf haar cadeautjes mee voor de juffen en ze kwam met een mooie “geslaagd” muts helemaal trots thuis. Nu is ze echt een grote meid!

Hoogtepuntjes deze week:

 • Geboorte Coco
 • Lola ontmoet Coco
 • Eindelijk naar huis
 • Coco slaapt heerlijk door
 • Borstvoeding loopt als een tiet
 • Heerlijk samen genieten

Wat een bijzondere week was dit. Ik heb echt een geweldige kraamweek gehad! Volgende week kun je hier weer een nieuw fotodagboek vinden! Hopelijk tot dan!

Was jouw kraamweek ook zo fijn?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 2 september 2016 at 15:13

  Over mijn kraamweek heb ik het maar niet maar wat een fijne week heb jij gehad zeg.. Blijven genieten!

  • Janske 2 september 2016 at 16:45

   Dat gaat helemaal goed komen ?

 • Charlotte 2 september 2016 at 15:22

  Heerlijke babyspam hoor! Fijn dat jullie nu weer lekker met z’n viertjes thuis zijn. Geniet van elkaar!

  • Janske 2 september 2016 at 16:47

   Dat is zo fijn inderdaad. Wij genieten volop ?

 • Guusje Juno & Ruben 2 september 2016 at 15:33

  Wat heerlijk om te zien dat het zo fijn en goed gaat! En die foto’s ? oeh tante Guus is weer verliefd hihi? we komen snel weer kijken naar jullie mooie Coco? dikke knuffels van ons

  • Janske 2 september 2016 at 16:47

   Dat is goed hoor! ☺

 • Joyce 2 september 2016 at 15:55

  Och dat moment dat je oudste je jongste voor het eerst gaat ontmoeten. Ik zit gewoon te janken omdat jij dat omschrijft (hallo hormonsters!!!). Wat balen dat je alsnog een zwangerschapsvergiftiging kreeg na je bevalling. Hopelijk heb je daar verder niet teveel last van. Het ziet eruit als een heerlijke kraamweek. En wat goed zeg dat de borstvoeding zo snel op gang is en Coco er zo goed op slaapt 🙂

  • Janske 2 september 2016 at 16:48

   Ohhhh sorry ? ja zo fijn is dat!

 • Gerdi 2 september 2016 at 16:04

  Wat een fijne week! Geniet van je twee meiden <3!

  • Janske 2 september 2016 at 16:48

   Dankjewel ?

 • Cindy - levenalsmama.nl 2 september 2016 at 16:05

  Wat heerlijk om te zien, een prachtige nieuwe start met weer een mooie dochter! Oh en mijn dochter start ook maandag op de peutergroep, wat leuk dat ze bij jullie zo’n ‘geslaagd’ einde doen 🙂

  • Janske 2 september 2016 at 16:49

   Ja zo grappig en leuk voor die kleintjes ?

 • Monique 2 september 2016 at 16:17

  Oooh heerlijk om te lezen en die foto’s erbij… prachtig! Kreeg er gewoon een brok van in m’n keel. Heeft er vast mee te maken dat ik dit over niet al te lange tijd zelf ook ga meemaken. Zo bijzonder! Lekker verder genieten daar van je prachtgezinnetje! X

  • Janske 2 september 2016 at 16:50

   Jaaaaa mooi hè. ..ik herken het gevoel. ..nog heel even een dan mag jij dit ook weer allemaal beleven ?

 • Marije 2 september 2016 at 16:18

  Wat een mooie foto’s! Ik zou me volgens mij ook de ogen uit mijn kop janken als de oudste de jongste ontmoet! Geniet lekker verder, mevrouw! 🙂

  • Janske 2 september 2016 at 16:51

   Echt hè ? dankjewel ?

 • Stefanie 2 september 2016 at 18:11

  Mooie foto’s en wat fijn om te lezen dat alles zo goed gaat! Ik vond het toen ook erg bijzonder toen mijn oudste de jongste voor het eerst ging ontmoeten! Kreeg helemaal het gevoel terug toen ik het las 🙂
  Geniet nog maar lekker verder!

  • Janske 2 september 2016 at 18:23

   Awww ja zo schattig en bijzonder ?

 • Kleine Prinses 2 september 2016 at 18:49

  Mooie foto’s! Lekker genieten!

  • Janske 2 september 2016 at 20:18

   jaaaaa, dat doen we hoor 🙂

 • Anita 2 september 2016 at 20:10

  Wat mooi om te lezen! Fijn dat je maar een paar dagen hoefde te blijven om daarna lekker thuis te genieten van je gezin!

  • Janske 2 september 2016 at 20:18

   Ik was inderdaad blij om na 5 dagen lekker naar huis te mogen, al waren we in het ziekenhuis in goede handen en dat was ook heel erg fijn

  • Janske 3 september 2016 at 04:25

   ? dankjewel ?

  • Janske 3 september 2016 at 21:30

   Dankjewel ?

 • Yvonne 3 september 2016 at 10:17

  In een woord Prachtig! Geniet ervan Janske!

  • Janske 3 september 2016 at 11:06

   awww, dankjewel! 🙂

 • Femke 3 september 2016 at 19:51

  Wooow zo fijn! Mooi geschreven en super mooie foto s
  Wat een goed idee filmen
  Wij hebben een hele foto serie ook zo mooi om terug te zien

  • Janske 3 september 2016 at 20:08

   Ja zo bijzonder!

 • Jessica 4 september 2016 at 20:47

  Wat fijn dat Lola zo goed heeft gereageerd op haar zusje. Wat zijn jullie een happy family. Nu lekker thuis genieten.

  • Janske 4 september 2016 at 22:17

   Ja. ..zoooo fijn!ze is
   Heel erg lief voor haar ?