Review winactie

Review & Winactie #5: Rosti Mepal Waterfles en Saladbox Ellipse

23 augustus 2016

DSC01433Zwanger zijn in de zomermaanden. Herkenbaar? Voor mij inmiddels wel. Op dit moment zitten we opnieuw in een flinke hittegolf en (hoog) zwanger zijn in deze temperaturen is (zachtgezegd) flink zweten. Als zwangere mama (to be) moet je tijdens dit soort dagen extra goed voor jezelf én je baby zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende water drinken en gezond eten. Daarom heb ik tijdens mijn zwangerschap altijd een flesje water bij als ik de deur uit ga. Sinds kort heb ik de Ellipse Waterfles van Rosti Mepal in mijn tas en ik wil niet meer zonder!

Ik was al een tijdje op zoek naar een fijne drinkfles die ik overal mee naartoe kon nemen. Ik had eigenlijk altijd gewoon een simpel plastic Spa flesje in mijn tas maar sinds ik weet hoe slecht het is om uit dit soort flesjes te drinken (ze zijn bijvoorbeeld niet BPA-vrij en snel erg onhygiënisch) ging ik op zoek naar een veiliger alternatief.

DSC01434Er zijn een flink aantal verschillende soorten en maten waterflessen te verkrijgen in allerlei soorten prijsklassen. Nu vond ik in de webshop van Rosti Mepal de Waterfles Ellipse. Een mooie 500ml waterfles die voldoet aan al mijn (veiligheids-) eisen want hij “bevat géén BPA of weekmakers, is vaatwasserbestendig en 100% lekvrij”. Die moest ik dus uitproberen! Ik koos voor de witte variant (ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende frisse kleurtjes). Eén dag later ontving ik hem al in huis. Ik spoelde hem uit en kon hem direct uittesten.

DSC01436Voordelen:

Wat mij direct opviel was dat hij erg makkelijk open en dicht gaat en toch niet lekt. Hij ligt goed in je mond (en is niet veel te groot zoals sommige flessen) zodat je snel morst als je iets te enthousiast een slok wilt nemen. Ook blijft hij fris ruiken. Veel flessen ruiken vaak muf waardoor ik ze al snel niet meer gebruik. Bah. Het design van de fles is strak en simpel en het riempje er aan is handig om vast te houden. Wat ook wel handig is, is dat hij in de vaatwasser kan.

Nadelen:

Ik heb zelf eerlijk gezegd nog geen nadelen ontdekt en ben vooral erg tevreden met mijn waterfles.

DSC01438Een frisse zomerse salade

Naast genoeg water drinken is het ook belangrijk om gezond te blijven eten. In deze warme zomerdagen vind ik een frisse salade vaak een goed idee als lunch of avondeten. Zeker nu ik zwanger ben krijg ik vaak geen volle maaltijd weggewerkt. Daarom is de Saladbox Ellipse perfect om een heerlijke salade in te bewaren voor onderweg of voor de volgende dag. Hij is groot genoeg voor een flinke salade (met genoeg ruimte om te mixen) en er zit een extra vak bovenop “het compartiment biedt plaats aan brood of bestek en in de kleine mini box worden dressings of pijnboompitjes meegenomen. De saladbox Ellipse is onbreekbaar, lekvrij en mag in de vaatwasser.” Handig! Ook deze saladbox is verkrijgbaar in frisse kleurtjes. Ik koos voor de kleur Lime. Ideaal voor een salade bij een picknick of om fruit in te bewaren voor dochterlief die uit logeren gaat bij opa en oma.

Voordelen:

Hij is onbreekbaar (altijd handig met kleine kinderen in huis). Hij is BPA vrij en hij mag zelfs in de diepvries. Het formaat is groot genoeg voor een maaltijdsalade en in het vakje bovenin kun je makkelijk wat snoeptomaatjes, brood of andere extraatjes bewaren. Het kleine mini boxje is inderdaad handig voor een dressing, pijnboompitjes of bijvoorbeeld blauwe besjes.

Nadelen:

Het openen en sluiten is even wennen en een beetje stroef in het begin.

DSC01437Win!

Bovenal ben ik erg blij met deze zomer essentials van Rosti Mepal en gebruik ze inmiddels dagelijks! Wil jij ook deze handige drinkfles én de saladbox ontvangen in je eigen gewenste kleuren? Dat kan! Ik mag namelijk beiden weggeven! Hoe tof is dat!

Hoe kan ik winnen?

Laat in een reactie achter waarom jij graag wilt winnen en welke kleur je het liefst zou willen? Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

 • Voor een extra winkans mag je mij volgen via mijn social media kanalen; FacebookInstagramTwitter en/of Bloglovin of volg Janske.nl via mijn nieuwsbrief. Delen mag natuurlijk altijd maar voel je nergens tot verplicht.

Deze winactie loopt tot en met dinsdag 30 augustus om 20:00 uur. Op woensdag 31 augustus maak ik de winnaar bekend op Janske.nl! 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 23 augustus 2016 at 07:13

  Ik ga voor een pink serie, wat is dit handig zeg! Zeker omdat ik overblijfmoeder ben geworden en zelf graag sla eet tussendemiddag kan ik het makkelijk meenemen. Involg je “overal” behalve op twitter

  • Janske 23 augustus 2016 at 07:46

   Leuk dat je mee doet! ? dat is zeker handig!

 • Stefanie 23 augustus 2016 at 07:40

  Leuk! Ik doe graag mee, erg handig om zo toch je lekkere salade goed in te bewaren en zo’n drinkfles is altijd handig! Ik zou dan voor de kleur blauw kiezen.

  • Janske 23 augustus 2016 at 07:46

   Leuk dat je mee doet! ?

 • Heleen 23 augustus 2016 at 08:32

  Ik ben sinds de zomer weer bezig met sporten en sinds kort ook op dieet. Ik wil graag een paar kilo kwijt. Ik neem dan ook regelmatig een salade mee naar werk, en het is altijd nogal een gehannes met onze huidige bakken. Zo’n mooie nieuwe zou dus zeker van pas komen. En veel water drinken hoort er natuurlijk ook bij met afvallen! Ik zou voor de kleur lime gaan, lekker fris!
  PS. Succes met de laatste loodjes!

  • Janske 23 augustus 2016 at 09:20

   Tof dat je mee doet! Veel succes met afvallen. You can do it! 🙂

 • Aukje 23 augustus 2016 at 08:42

  Oh ja, water drinken. Daar ben ik ook niet zo goed in. En de saladebox klinkt erg handig! Ik zou kiezen voor de witte versie.

  • Janske 23 augustus 2016 at 09:21

   Lastig hè, ik vergeet het ook te vaak. Dan is zo’n waterfles echt een goede reminder. Leuk dat je mee doet!

 • Marian Zw. 23 augustus 2016 at 09:04

  Wow ik doe graag mee, ik neem altijd een flesje water mee voor op de fiets. Gebeurd me vaak genoeg dat ik afstap en echt dorst heb na een eindje fietsen. Maar net als jij vind ik de meeste flessen ook snel stinken. Soms helpt een drupje chloor nog maar vaak niet. Ik volg je op alle kanalen, gedeeld via twitter

  • Janske 23 augustus 2016 at 09:21

   die zal ik onthouden, thanks voor de tip! Leuk dat je mee doet!

 • Fleur 23 augustus 2016 at 09:33

  Ik doe graag mee voor mijn vriend, Is al 10 kg afgevallen en wil er nog 10. Met deze saladebox en waterfles neemt hij mss ook wat vaker een gezonde salade mee naar werk 😉 Graag in het groen

  • Janske 23 augustus 2016 at 10:49

   Wat goed zeg 10 kilo! Lief dat je voor hem mee doet! 🙂

 • Anita H. 23 augustus 2016 at 09:56

  Ik ga voor blauw. Nu even baanloos, maar dit is een leuk en handig setje voor mee naar het werk. Met die ellendige plastic zakjes moet ik sowieso eens stoppen.

  • Janske 23 augustus 2016 at 10:49

   Hopelijk snel een nieuwe baan en *fingers crossed* ook nog even winnen 🙂

 • Willeke 23 augustus 2016 at 10:13

  Wat een mooi actie! Ik zou graag mee doen, ben nog steeds op zoek naar dé drinkfles, maar tot nu toe nog geen goeie gevonden en deze klinkt heel goed! Zou voor de witte gaan dan.

  • Janske 23 augustus 2016 at 10:49

   Tof dat je mee doet Willeke! 🙂

 • Guusje Juno & Ruben 23 augustus 2016 at 10:59

  Wat een leuke winactie! Ik zou voor de saladbox en drinkfles beide voor lime kiezen. Lekker frisse vrolijke kleuren! De fles zou ideaal zijn net als bij jou in mijn tas, ook erg handig dat hij gemakkelijk schoon te houden is. De saladbix is ideaal om een heerlijke salade mee te nemen als ik met mijn gezinnetje heerlijk ga wandelen ☺
  Duim duim duim dat we deze mooie prijs mogen winnen! ? succes met het kiezen van de winnaar, hij of zij zal er sowieso erg blij van worden!

  • Janske 23 augustus 2016 at 11:28

   Dat denk ik ook! Leuk dat je mee doet! 🙂

 • Vlijtig Liesje 23 augustus 2016 at 11:01

  Fijn dat je een geschikte fles hebt gevonden, dat is niet altijd eenvoudig! Super ook dat hij niet lekt. Dat vind ik zeer belangrijk.

  • Janske 23 augustus 2016 at 11:29

   vooral als hij in je tas zit, niets zo irritant als een lekkende fles in je tas…

 • Maaike de Gruijter 23 augustus 2016 at 11:01

  Oh ik drink ook altijd uit die vieze flesjes ?. Goede reden om deze graag te willen!
  Zo’n saladebox is handig om mee naar m’n werk te nemen. Ik eet gemiddeld 1 a 2x per week op m’n werk en dan is deze box ideaal!

  • Janske 23 augustus 2016 at 11:29

   Inderdaad! Goed idee! Leuk dat je mee doet! 🙂

 • Kleine Prinses 23 augustus 2016 at 11:48

  ik doe ook graag mee! Roze zou super zijn! Binnenkort heb ik terug les en dan moet ik echt wel iets degelijk hebben om mijn eten in te bewaren! Ideaal dus!

  • Janske 23 augustus 2016 at 12:02

   Leuk dat je mee doet! ?

 • Lianne 23 augustus 2016 at 12:00

  Super nice! Ik neem ook altijd flesjes spa mee en wil al n poosje over naarn meer verantwoorde drinkfles… maarja die kosten ook wat! De saladebak zou ook geniaal zijn aangezien ik altijd zelf salades mee naar werk neem en mijn actionbak altijd lekt haha. Ik doe er dan magnetronfolie omheen zodat mn tas droog blijft ?. Zou geweldig zijn om te winnen!!! Liefs! Lianne

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:45

   Tof dat je mee doet Lianne, fingers crossed! 🙂

 • Lianne 23 augustus 2016 at 12:01

  Oee en ik zou voor wit en limegroen ook gaan! Vergeten erbij te zeggen hihi x

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:44

   mooie keuze!

 • Femke 23 augustus 2016 at 12:08

  Oooh leuk leuk!
  Ik wil hem graag winnen als steuntje in de rug om m’n zwangerschaps kilo s kwijt te raken? wat op dit moment nog niet echt wil lukken
  Kan ik m’n waterfles overal mee naar toe nemen en salades makkelijk mee naar het werk.
  Kleur roze zou leuk zijn
  Lars is eind aug geboren Tim half nov dus ook twee zomers zwanger geweest
  Nog effe jans! ?

  • Janske 23 augustus 2016 at 12:28

   Goed idee! Leuk dat je mee doet! Dankjewel ?

 • Nancy van der kamp 23 augustus 2016 at 12:12

  Hartstikke leuke actie en ik doe graag mee! Ik wil de pink set wel winnen! Hele dagen aan het werk en eet vaak twee maaltijden per dag op m’n werk, dus zon set is ideaal en zeker een uitkomst!

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:44

   Tof dat je mee doet 🙂

 • Carolien 23 augustus 2016 at 12:41

  Super leuke winactie ik zal voor de witte set gaan aangezien ik dan ook met mijn mannen kan delen 😉 ben een water drinker en deze lijkt me handig voor op de fiets 😀 en die sla bak is handig zo kan ik voor tijd de sla klaar maken dan pas op het laatste moment 😀

  • Janske 23 augustus 2016 at 12:45

   Leuk dat je mee doet!

 • Simone 23 augustus 2016 at 13:06

  Dit klinkt als een ideale set. Ik zou gaan voor wit, lekker basic. Op dit moment ook zwanger (35 weken) en merk dat ik inderdaad meer moet drinken, met zo’n handige, lek vrije fles moet dat zeker lukken en als ik er dan ook nog een gezonde salade bij kan maken en bewaren is t plaatje compleet! Leuk leuk leuk.

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:38

   Leuk dat je mee doet en succes met de laatste loodjes!

 • Liesbeth 23 augustus 2016 at 13:09

  Fijn zo’n set! Ik neem graag salade en fruit mee naar school (ik ben juf) en geef zo ook gelijk het goede voorbeeld aan de kids in de klas. Roze hoort bij mij, dus zo’n roze saladbox is super!!!

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:39

   tof dat je mee doet! 🙂

 • Rianne W 23 augustus 2016 at 13:28

  Wat een leuke actie! Voor de zomervakantie gestart met een gezondere levensstijl. Nu de vakantie voorbij is wil ik dit weer oppakken en doorzetten. Maar dat stukje verantwoord lunchen op mijn werk vind ik heel lastig. Met deze mooie set moet dat wel lukken. Hij lijkt mij ideaal, ook als je een keer gaat picknicken.

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:39

   Goed bezig! 🙂 Leuk dat je mee doet!

 • Linda 23 augustus 2016 at 13:49

  O heel graag de witte ? Ik werk in de nachtopvang voor daklozen en neem vaak een salade mee om snachts te kunnen “lunchen” dit zou echt super zijn!! Nu volop duimen!!! ?

  • Janske 23 augustus 2016 at 15:41

   Tof dat je mee doet en wat een mooi beroep heb je!

 • Janneke 23 augustus 2016 at 17:12

  Oo wat handig. Zeker om salades mee te kunnen nemen naar het werk. Ik zou dan gaan voor roze.

  • Janske 23 augustus 2016 at 18:44

   Tof dat je mee doet!

 • Jootje 23 augustus 2016 at 19:46

  Superleuk! Ik doe mee, voor de Pink variant 😉

  • Janske 23 augustus 2016 at 19:54

   Leuk dat je mee doet meid!

 • Dorien 23 augustus 2016 at 21:08

  Leuke review en leuk tafelkleed ;-)! Ik wil heel graag winnen want ik wil meer salades eten i.p.v. de standaard boterhammen met kaas en met zo’n hippe Saladbox kan ik het handig overal mee naartoe nemen. Ik ga voor een Saladbox in WIT en de Drinkfles erbij in AQUA :-).

  • Janske 23 augustus 2016 at 21:24

   Dankjewel ? leuk dat je mee doet!

  • Janske 25 augustus 2016 at 23:23

   Dankjewel ?

 • Gera 23 augustus 2016 at 21:14

  Hij staat op het verlanglijstje van mijn bijna jarige dochter! Ik ga voor groen.

  • Janske 23 augustus 2016 at 21:24

   Leuk dat je mee doet! ?

 • Wendy 23 augustus 2016 at 21:58

  Leuk zeg!!Superhandig voor op mijn werk!ik neem nl nog steeds die onhandige waterflesjes van spa mee nu..tijd voor iets nieuws?salade erbij en klaar voor mijn werk!

  • Janske 23 augustus 2016 at 22:18

   Leuk dat je mee doet Wendy!

 • Britte 23 augustus 2016 at 23:50

  Super leuk en handig om een iets gezondere levensstijl aan te nemen.. De blauwe vind ik het leukst!

  • Janske 24 augustus 2016 at 08:39

   Leuk dat je mee doet Britte!

 • Maureen 24 augustus 2016 at 01:29

  Wat een leuke kans op deze mooie set! Misschien lijken we wel een beetje op elkaar, ik zou namelijk ook voor de witte gaan. Super makkelijk voor mn strijd tegen de kilo’s die er door nachtdiensten helemaal lastig is nu ook op het werk aan te kunnen pakken.

  • Janske 24 augustus 2016 at 08:40

   dat maakt het niet makkelijker dan he…leuk dat je mee doet!

 • Roxanne 25 augustus 2016 at 21:44

  Drinken is op z’n zachtst gezegd niet mijn grootste kwaliteit. Ik vergeet vaak te drinken en drink daardoor te weinig…. Nu werk ik in de ambulante zorg, ben ik veel onderweg en kom ik bij cliënten thuis. Niet overal krijg je drinken, en niet overal wil je iets drinken (hygiëne bijvoorbeeld….). Ook ben ik niet altijd met etenstijd thuis. Dit setje zou echt handig zijn! Ook om gezondere dingen mee te nemen in de strijd tegen de kilo’s…
  Mocht ik winnen, zou ik kiezen voor het roze setje. Heerlijk vrolijk en past bij mijn lila koeltas waar in ik het flesje en de saladebox koel zou houden.
  Ik volg je op Twitter, Facebook, Instagram en Bloglovin 🙂

  • Janske 25 augustus 2016 at 23:24

   Tof dat je mee doet!

 • Bodil 25 augustus 2016 at 22:05

  Ha! Dan zou ik geen goede smoes meer hebben om geen salade mee te nemen naar het werk! De ‘is zoveel gedoe, waar moet ik het in doen? Blijft niet lang genoeg lekker vers” excuses ben ik dan al kwijt… 😉
  Wie weet straks ook die laatste paar kilootjes 😀
  De roze vind ik heel tof!
  De drinkfles lijkt mij trouwens ook ideaal.
  Succes aan alle zwangeren hier (trouwens ook aan de niet zwangeren…) om de komende hete dagen nog even door te komen!

  • Janske 25 augustus 2016 at 23:25

   Inderdaad. .pffff wat een hitte! Leuk dat je mee doet!

 • Yvonne 25 augustus 2016 at 22:13

  Wat een handige fles, 100% lekvrij is wel zo handig. Ik doe graag mee en wit vind ik het mooiste. Oh ik wil graag meedoen omdat ik mezelf een gezondere leefstijl aan het aanleren ben en in mijn pauze zou ik dus graag een salade bij hebben. Voor mij dus ideaal?

  • Janske 25 augustus 2016 at 23:25

   Goed bezig! Leuk dat je mee doet!

 • denise 26 augustus 2016 at 15:26

  Lijkt me heel tof om te winnen! Ik zou dit graag willen winnen, omdat ik deze week ben begonnen met mijn afstudeerstage op de basisschool! Het lijkt me leuk om hier mijn lunch in te doen en water in de fles. Op die manier drink ik misschien wel genoeg water, haha! E-mail: Denisedejongh2@gmail.com

 • Blogfeestje Keeping up with the bloggers #7 - Save the Mama 27 augustus 2016 at 06:01

  […] heeft een leuke winactie lopen, handige producten die je met dit warme weer wel kunt […]

 • Linda Raaijmakers 28 augustus 2016 at 22:44

  Deze Rosti mepal set zou ik graag winnen in kleur lime voor mijn zus die werkt in de thuiszorg bij dementerende ouderen. Ideaal om haar lunch mee te nemen dus 🙂 Voor mijn zus heb ik het volgende gedaan:
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg en repost)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  Pinterest: http://www.pinterest.com/lindavanduren/ (gepind via bloglovin)

  groetjes Linda

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:30

   Lief dat je voor je zus mee doet

   • Linda Raaijmakers 30 augustus 2016 at 19:43

    ze is een geweldige tante voor onze tweeling vandaar dat ik wat terug wil doen 😀

 • Mieke Stam 29 augustus 2016 at 07:26

  oh wat een mooie set zeg! de groene vind ik prachtig 🙂 ik heb nu een salade mee naar mijn werk in een chineesbakje, niet echt optimaal…Zo’n saladebak komt zeker goed uit voor me, en met een mooie fles drink ik vast ook meer water!

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:29

   Deze is inderdaad veel handiger en mooier ?

 • Jacqueline 29 augustus 2016 at 17:06

  Wow ben al heel lang op zoek naar een mooie saladeschaal om mee te nemen, dus doe heel graag mee en vind deze frisse groene kleur heel erg mooi

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:29

   Nou hè!

 • Judith 29 augustus 2016 at 21:35

  Ik doe graag mee. Het liefste in Pink want het is voor mijn dochter en dat is haar lievelingskleur

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:29

   Tof!

 • Manon van Leijenhorst 30 augustus 2016 at 07:26

  Ik hoop de roze serie te winnen…voor mij geen excuus meer om een gezonde salade mee naar het werk te nemen en nu echt eens die laatste zwangerschaps kilo’s kwijt te raken. Nu koop ik toch altijd brood (met iets lekker) en soep. Maar nu ik toch de avond ervoor voor mijn oudste dochter moet smeren voor de lunch, geen excuus om ook een salade voor mijzelf te maken.

  Ps volg je op fb, instagram en nieuwsbrief

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:26

   Leuk dat je mee doet!

 • ilsiee prins 30 augustus 2016 at 09:05

  Heeej, wat een onwijs leuke winactie organiseer je voor de lezers van je blog! 😉
  Ik doe zeker graag mee,
  Lijkt me ideaal voor als ik naar mijn werk ga, en drinken sjahh hihi dat schiet er nog wel eens bij-in.. Zo’n leuke fles op het aanrecht is zeker een goede reminder.. Ik ga voor roze!
  Ik volg je op FB & bloglovin!
  Groetje van ilsiee

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:26

   Cool! Succes!

 • Mirjam Hellingman 30 augustus 2016 at 15:02

  Een waterfles en saladbox is echt superhandig. Met het warme weer wat water voor onderweg is echt geen overbodige luxe. Ik wilde laatst een salade meenemen naar een picknick en toen had ik die saladbox heel goed kunnen gebruiken, maar ook handig om mee naar het werk te nemen. De kleur Pink vind ik erg leuk!

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:25

   Mooi is die hè!

 • Mirjam Hellingman 30 augustus 2016 at 15:12

  Gefeliciteerd met de geboorte van Coco! Dat is in goede gezondheid en geluk mag opgroeien!

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:32

   Dankjewel ?

 • Renée 30 augustus 2016 at 17:09

  Hey Janske! Wat een supertoffe winactie weer. Ik ga deze keer ook eens mijn geluk beproeven en hoop de drinkfles in aqua en de saladbox in lime te winnen. Ik zag van de week de drinkfles al bij je staan en vroeg me af welke het was. Zeker nu ik de komende tijd thuis zit wil ik vaak op pad om te wandelen of te fietsen. Dan is dit setje natuurlijk ideaal! En helemaal handig dat beiden gewoon in de vaatwasser kunnen. Dusseh ik ga vast duimen! ?

  • Janske 30 augustus 2016 at 17:25

   Leuk dat je mee doet! ?

 • Nadia 30 augustus 2016 at 17:27

  Geweldige combi voor op werk. Lekker grote saladbox met de minibox voor de saus. Zo raak je niets kwijt in de koelkast op werk. Ik vind de saladbox en de waterfles het leukst in Pink. Op Facebook volg ik je al lang. Uiteraard heb ik deze leuke actie gedeeld.

  • Janske 30 augustus 2016 at 18:14

   lief!

 • Betty 30 augustus 2016 at 19:50

  Handig om mee te nemen naar mijn werk,van de roze kleur word ik vrolijk. spoort meteen aan om gezonder te lunchen op mijn werk