Mommy Stuff Personal zwanger

Eindelijk! We hebben de babynaam gekozen!

11 augustus 2016

Jeetje mina, wat vond ik het deze keer ontzettend lastig om een naam te kiezen voor onze tweede dochter! Wekenlang lag ik te piekeren in bed en nam ik hele namenlijstjes door in mijn hoofd. Samen met vriendlief hadden we wel een aantal favorieten, maar de twijfel was groot bij iedere naam. Naar mate de uitgerekende datum naderd, voel ik de druk hoger en hoger worden om een keuze te maken. We hebben de knoop doorgehakt, we hebben een naam gekozen! (en die moeten we nu dus nog even geheim zien te houden).

Zoals ik al eerder schreef vind ik het kiezen van een naam voor je kind een hele belangrijke keuze. Ik hou van stoere maar ook lieve korte namen. Namen die vooral niet in de top 20 staan. Ik wil iets aparts, maar niet té apart zoals sommige sterren hun kinderen noemen. Hier geen Elvis of Apple in huis. Ik probeer daarom zelf ook met veel dingen rekening te houden zodat we achteraf geen spijt krijgen. Ik heb gelet op de volgende dingen en kon de meeste puntjes wel positief afvinken.

Dit was mijn checklijst: (nu met antwoorden ernaast)

 • voelt de naam goed – jazeker, hij voelt eigenlijk al best vertrouwd en perfect voor ons meisje
 • past hij bij de rest van onze namen – absoluut!
 • past hij bij de achternaam (hij mag niet klinken of eindigen op een ‘S’)  – jep!
 • lijkt hij niet te veel op Lola’s naam – Nope
 • is hij wel uniek genoeg – dat is hij zeker! 
 • kun iedereen hem makkelijk schrijven en goed uitspreken – Ik vind hem ontzettend makkelijk om te schrijven en uit te spreken, dus ja!
 • past hij bij alle leeftijden en niet alleen bij een baby – check
 • betekend de naam in het Engels niets geks – niet echt 😉
 • rijmt hij niet op een scheldwoord – volgens mij niet
 • zijn de initialen wel passend achter elkaar – ja hoor
 • vinden andere mensen hem mooi – Dat is wel een dingetje wat voor mij de grootste twijfel gaf. Ik weet zeker dat er mensen moeten gaan “wennen” aan deze naam en ook dat er mensen zullen zijn die hem waarschijnlijk niet mooi gaan vinden. Maar het gaat er uiteindelijk niet om wat anderen vinden want wij vinden de naam wel heel erg mooi. Helaas bestaat er ook geen naam die iedereen leuk vind (al komt de naam Lola al aardig in de buurt, haha). 
welkom lieve ?

welkom lieve ?

Alle namen in mijn lijstje hadden telkens wel een (of meer) van bovenstaande punten waar ik niet tevreden over was…dus twijfel, twijfel, twijfel. Even dacht ik dat we er nooit uit zouden komen en dat onze dochter naamloos geboren zou worden. Pfff! Nu noemen we ons mopje soms al bij haar naam en dat voelt steeds beter. Ook vind ik het zoooo spannend dat ik mij niet verspreek. Ik wil het namelijk graag nog eventjes voor onszelf houden.

Ons geheimpje. Misschien nog voor een tijdje, misschien nog maar voor heel eventjes.

Nou ben je natuurlijk wel nieuwsgierig wat haar naam is? Toch? Vind je het leuk om te raden wat de naam is? Plaats deze dan in een reactie hieronder. Mocht je hem goed raden dan verdien je natuurlijk eeuwige roem! O ja, en wanneer denk je dat mevrouwtje geboren gaat worden? (ik ben 5 september uitgerekend). Ik ben benieuwd!

Vond jij het kiezen van de naam van je kind(eren) ook zo verschrikkelijk moeilijk? En ook moeilijker bij je tweede kind?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 11 augustus 2016 at 07:47

  Ik ga niet meeraden want Lola had ik ook nooit geraden hah. Ik heb overigens helemaal niet nagedacht of de naam te moeilijk is. Fay is eigenlijk wel moeilijk voor een kleuter als ze leert schrijven haha..

  • janske 11 augustus 2016 at 08:43

   ohhooo stoute mama 😉 hihi

 • Maaike de Gruijter 11 augustus 2016 at 08:51

  Kiki wordt op 27 augustus geboren! ??

  • Janske 11 augustus 2016 at 08:56

   🙂 Onze mooie Kiki 😉

 • Stefanie 11 augustus 2016 at 09:04

  Moeilijk! haha. De naam zou ik echt niet weten en de geboortedatum ehm ik denk eind augustus dus ik zeg 30 augustus! Maar stiekem hoop ik voor jou dat de kleine meid al iets eerder komt 😉

  • Janske 11 augustus 2016 at 09:09

   Ik ben benieuwd!! Ieeekkk!

 • Nathalie 11 augustus 2016 at 10:02

  Leuk he! Ik heb ook al een naam, alleen manlief moet nog even wennen…

  • Janske 11 augustus 2016 at 10:09

   Gelukkig heeft ie nog eventjes 😉 Dat was hier ook wel nodig hoor…sommige noemen moeten even ‘groeien’…

 • -N 11 augustus 2016 at 10:20

  Ik word nu heel nieuwsgierig naar de naam! Heb geen idee wat het kan worden. Maar dit lijstje is heel handig! Slim ook om zo’n lijstje te maken!

  • Janske 11 augustus 2016 at 10:28

   ja toch! Vond ik dus ook…maar geen garantie dat alles klopt op je lijstje 😉

 • Femke 11 augustus 2016 at 12:34

  25 augustus wordt Dot(je) geboren
  Ik ga voor deze naam heb er wel meer die zouden passen denk ik bij jullie. Maar deze naam heb ik gedroomd ☺️
  Ja naam kiezen is heel moeilijk. Wij hebben voor Lars en Tim gekozen niet origineel maar ben nog steeds heel blij met de keuze. Lekker kort makkelijk te schrijven en uit te spreken. Ik had ook leuke meiden namen maar die hebben we dus niet nodig gehad ☺️

  • Janske 11 augustus 2016 at 17:03

   Hihi 🙂 Lola en Dotje 🙂

 • Kleine Prinses 11 augustus 2016 at 12:39

  Ik had de naam voor ene dochter al van voor ik zwanger was! Voor een jongen niet… gelukkig was het een meisje 😀 Ik ben wel benieuwd hoor!

  • Janske 11 augustus 2016 at 17:04

   Fjieeuuwww 😉 hihi…binnenkort 😉

 • iris 11 augustus 2016 at 13:59

  gefeliciteerd met de naam voor jullie tweede dochter

  • Janske 11 augustus 2016 at 17:04

   Dankjewel 🙂 hihi

 • Jessica 11 augustus 2016 at 18:06

  Een hele opgave om een naam te vinden! Maar jullie hebben er een, leuk! Ik denk dat we de naam eind augustus gaan horen! 28 augustus ??

  • Janske 11 augustus 2016 at 20:05

   ik ben benieuwddd!! 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 11 augustus 2016 at 22:17

  Fijn dat de knoop door is! Ik ga voor 28 augustus (een prachtige dag, dan ben ik ook jarig haha!). En ik vind Inna wel leuk klinken bij Lola.

  • Janske 11 augustus 2016 at 22:19

   Kijk, dat is zeker een mooie dag! 🙂

 • Roxanne 11 augustus 2016 at 23:04

  Poeh….ik heb geen idee voor de naam. Ben wel benieuwd! En….ik denk dat je 28 augustus gaat bevallen (geen idee waarom, dat plopte zo in mijn hoofd haha)

  • Janske 11 augustus 2016 at 23:18

   Ohhh 28 augustus is populair ? ik ben zo benieuwd!

 • Merel 12 augustus 2016 at 07:47

  Spannend, ik weet het niet goed maar vind Lola een superleuke naam. Die tweede is vast net zo mooi.

  En ik vond het de tweede keer ook moeilijker. Leek ook meer van af te hangen, omdat het bij de eerste naam moet passen.

  • Janske 12 augustus 2016 at 07:48

   Hihi ik hoop het ook ?

 • Monique 12 augustus 2016 at 08:09

  Wat fijn meis! Ik zou willen dat wij ook al zo ver waren 😉 Ik gok op 27 augustus en de naam… Echt geen idee maar ik gok opnieuw twee lettergrepen. Spannend!

  • Janske 12 augustus 2016 at 09:47

   hihi..wie weet 😉

 • Nathalie 12 augustus 2016 at 08:48

  Ik vond het bij de jongens moeilijker. Lola en Kiki of Bloem, Kate, Nona, in ieder geval een korte naam denk ik hihi.

  • Janske 12 augustus 2016 at 09:47

   leuke namen heb je gekozen! 😉

 • Sandra 16 augustus 2016 at 22:34

  Wat leuk! En inderdaad lastig (kerkenbaar). Geniet nog even van je zwangerschap.

  • Janske 18 augustus 2016 at 10:51

   Ga ik doen, dankjewel!

 • In het zonnetje 31 december 2017 at 12:51

  […] Het voelde alsof je het persoonlijk aan me vertelde, zo leuk! En ook later, toen de babynaam gekozen had, maar toch twijfelde en genoot van je zwangerschapsverlof, voelde je blog heel […]